EVENIMENT

Actualizat / Cazul Elodia: Polițiștii au ajuns din nou la Sărulești, dar la pescuit!

Print Friendly, PDF & Email

Zeci de polițiști sunt prezenți, la acest moment, pe raza satului Sărulești, dar nu pentru a rezolva misterul dispariției paznicului de baltă Virgil Urluescu, ci pentru a se destinde. Polițiștii participă la un concurs de pescuit sportiv, derulat pe parcursul a două zile.

În noaptea dispariției, s-a vorbit de crimă

În schimb, doar trei zile a fost căutat paznicul dispărut, acesta fiind și martor principal într-un dosar de crimă, aceasta având loc anul trecut, la data de 25 aprilie 2016. 56 de zile au trecut de când acesta a fost dat dispărut, deși în seara la care s-a semnalat acest fapt, în data de 25 aprilie 2017, polițiștii din zonă, conform unor martori oculari, discutau, pe raza satului Tămădăul Mare, că a mai avut loc o  crimă, pe balta Sărulești. Aici, morțile sau disparițiile misterioase reprezintă fapte uzuale. În cazul crimei din 2016, nici până la această dată dosarul nu este finalizat. Acesta se află în instrumentarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași. Crima de anul trecut a fost una de tip mafiot, unui tânăr, prins la braconat, pulverizându-i-se spray paralizant în ochi, deși acesta înota în mijlocul bălții. S-a dus la fund.

Procurorul de caz: Cornelia Manea

Salba de lacuri de la Sărulești aparține unui controversat om de afaceri, Robert Răduță. Pe rolul Tribunalului Călărași, firma acestuia, Sturio Farm SA, se află în procedură de faliment încă din data de 21.12.2015. În sat, oamenii vorbesc de cel puțin 5 crime, derulate de-a lungul timpului, pe bălțile de la Sărulești, fără să se găsească, până la acest moment, vinovații. Așa se întâmplă și în cazul crimei de anul trecut, procurorii călărășeni nefinalizând cercetările nici după mai bine de un an de la comiterea faptei. Virgil Urluescu urma să fie audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași chiar în ziua în care i s-a semnalat dispariția. Procurorii călărășeni iau în calcul nu neapărat varianta crimei, ci pe cea a unei posibile sechestrări. Procurorul de caz este Cornelia Manea, aceasta instrumentând și un alt dosar care a scandalizat opinia publică, cel legat de uciderea unui tânăr motociclist, pe raza satului Mănăstirea, de către un polițist aflat în timpul serviciului. Soluția dată de aceasta este de ucidere din culpă și nu cea de omor.

Polițiști veniți la relaxare

Nici acum băiatul lui Virgil Urluescu nu știe că tatăl lui a fost dat dispărut sau că este deja considerat mort. Băiețelul are 6 ani. Soția acestuia a ajuns la limita suportabilității. Nu mai știe pe la ce uși să bată. Ultima oară, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, i s-a închis ușa în nas. “Prima oară a vrut să stea de vorbă cu mine. Nu mi-a spus nimic concret, doar aceeași chestie, că se lucrează, că toată lumea își face treaba. După aceea nu a mai vrut să vorbească cu mine.” Cum se lucrează la acest caz e destul de limpede: la o aruncătură de băț de locul unde a fost dat dispărut Urluescu, după aproape două luni, fără să se găsească nimic concret, polițiștii se relaxează la interminabile partide de pescuit. Dacă Urluescu a fost căutat timp de trei zile, polițiștii petrec două zile cu undițele în gârlă, pe balta Călăreți 3, la o distanță infimă față de locul unde Urluescu a dispărut. Acest fapt este scandalos.

Muncă la negru și ITM tace

Un copil își așteaptă, de aproape două luni, tatăl să vină acasă, iar polițiștii sunt interesați de noile metode de pescuit la crap. Patronul bălții se numește Valentin Trancă. Spune că a perceput o taxă de 200 de lei pentru fiecare pescar. În primele ore, polițiștii au reușit să prindă doar câțiva crăpceani, vreo 3-4, cu greutăți de până în 4 kilograme. Zeci de corturi erau înșirate pe marginea bălții. Zeci de mașini, unele cu preț de catalog de zeci de mii de euro, se aflau în parcare. “Cei de la Călărași știu și ei că fac niște eforturi să ajung la ei. Îmi las copilul prin sat. Nu sunt nici bani. Și nu e deloc simplu să ajungi de la Săndulița la Călărași.” Soția lui Urluescu a lucrat și ea la omul de afaceri Robert Răduță, la pensiune. Nu a mai fost primită la muncă imediat cum polițiștii au plecat de pe domeniul acestuia. Tot timpul a fost plătită la negru. Ne spune că aproape toți angajații de-aici sunt plătiți la negru. Nici măcar Inspectoratul Teritorial de Muncă al județului Călărași nu a luat vreo măsură.

Concentrați la bambine

Soția lui Urluescu, paznicul dat dispărut, crede că procurorul de caz nici măcar nu este om. “Mă primeai, îmi spuneai că nu știi ce se întâmplă”. Acesta este un nou caz Elodia, derulat de data aceasta pe raza județului Călărași, caz în care procurorii sunt depășiți de situație. Principalul suspect, în opinia sătenilor, este tot Robert Răduță, în cârca acestuia punându-se alt șir de crime. De ce cazul pare nu greu, ci imposibil de rezolvat, explică tot soția celui ucis, dar negăsit până acum: “Eu am lucrat acolo și știu că acolo mănâncă numai polițiști, numai procurori.” Pe baltă, la pescuit, polițiștii sunt concentrați la bambine. Atmosfera este una minunată.

O nouă ipoteză

O ipoteză șocantă, dar plauzibilă, se conturează: Urluescu nu a fost ucis, ci a fugit. În ziua dispariției, urma să fie reaudiat în cazul crimei petrecute anul trecut, unde acesta figura ca martor principal. Sunt voci care afirmă că Virgil Urluescu ar fi urmat să fie arestat. Urluescu a mai fost în pușcărie, dar pentru fapte mărunte, fiind acuzat de furt. De data aceasta, acuzația care i s-ar fi pus în cârcă ar fi fost cea de omor calificat, riscând să-și petreacă următorii 25 de ani după gratii. A încercat să-și însceneze dispariția dar, în fapt, acesta a fugit pur și simplu. Sunt indicii conform cărora el a fost cel care i-a pulverizat spray paralizant în față tânărului mort anul trecut. Ca variantă de scăpare pentru a nu fi tras la răspundere penală, a preferat să fugă. La fața locului, la locul dispariției acestuia, nu au fost găsite urme de agresiune.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp