EVENIMENT

Călărași: Crimă șocantă, pe strada Zefirului / Asasinul a fost prins

Print Friendly, PDF & Email

Scene dramatice, în cursul acestei seri, pe strada Zefirului, din municipiul Călărași, unde a avut loc o crimă șocantă. O femeie, în vârstă de 52 de ani, a fost înjunghiată mortal, de un bărbat, cumnatul acesteia, în vârstă de 47 de ani.

Conform datelor obținute de la Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, ucigașul era sub influența băuturilor alcoolice.

A fost înjunghiat și ginerele femeii ucise, Ionuț Uceanu, acesta reușind să fugă de la locul crimei, oprindu-se în trafic, pe strada Zefirului, unde i s-a făcut rău, fiind preluat de o ambulanță.

Tânărul este la spital, iar starea lui este stabilă. A fost înjunghiat în zona inghinală.

Femeia ucisă se numește Florentina Chiriță.

Datele Inspectoratului de Poliție Județean Călărași indică următoarele:

În seara zilei de 26 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie a fost înjunghiată. Imediat, la fața locului s-au deplasat efective din cadrul Poliției Municipiului Călărași care au constatat că în jurul orei 20:10, pe fondul consumului de alcool și al unor conflicte familiale mai vechi, un bărbat, de 47 de ani, din municipiul Călărași, a înjunghiat-o pe cumnata sa, de 52 de ani, în zona toracelui și pe ginerele acesteia, de 22 de ani, în zona inghinală.

La scurt timp a fost declarat decesul femeii, iar tânărul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Bărbatul în cauză a fost condus la audieri. Polițiștii efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz.

Mai multe rude ale celor două victime au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ambulanțele au ajuns cu greu. O rudă a femeii ucise a intrat în șoc. Oamenii legii, prezenți la fața locului, doar au asigurat perimetrul. Până la sosirea ambulanțelor, s-a acționat empiric.

Scenele erau greu de privit: femeia ucisă se afla într-un sac de plastic, chiar în dreptul porții, așteptându-se mașina Serviciului Județean de Medicină Legală.

Marian Chiriță este numele criminalului. Locuia, împreună cu fiul acestuia, cu dizabilități, în aceeași curte cu femeia ucisă. Cu o seară în urmă, de două ori au fost chemate forțele de ordine, la fața locului, pentru a aplana conflictele. Lui Marian Chiriță i s-a aplicat o amendă contravențională în valoare de 1.000 lei.

În 11 martie 2020, pe numele lui Marian Chiriță a fost emis un ordin de protecție, valabil 30 de zile, acesta având obligația de a păstra o distanță minimă de 2 metri față de victima Florentina Chiriță sau de membrii familiei acesteia. Cererea a fost făcută de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași, în numele victimei Florentina Chiriță.

Mirela Mihai, fata femeii ucise, acuză forțele de ordine pentru nepăsare, fapt care a dus la escaladarea fără precedent a stării conflictuale, ajungându-se, într-un final, la crimă:

De ce tu, mămică mea? De ce nu s-a făcut nimic atâția ani? De ce nimeni nu i-a făcut nimic când amenința că vă omoară? De ce, cu atâtea probe la dosar, atâtea înregistrări, atâtea dosare care avea, era lăsat în pace? Unde dispăreau probele noastre din dosare? Unde este acum domnul polițist care îl ajuta sa fie liber? De ce? Unde a fost politia aseară? Unde este domnul polițist care a zis că, dacă mai sunați la 112, vă dă amendă (trebuia să sunați la nr. poliției ca să vina mai repede) , unde erau martorii, de fiecare dată, când se întâmpla ceva, nimeni, mami, le era frică de el, nimeni nu a luat măsuri, a trebuit să mori tu, mami, ca să fie arestat. De ce tocmai tu, mami? Pe cine mai sun eu în fiecare zi? Mami, te rog, de acolo unde ești, ai grijă de noi, învață-ne acum cum sa trăim fără tine….

Maria Chiriță, soacra Florentinei Chiriță vine cu declarații teribile legate de starea conflictuală dintre cei doi cumnați. A rămas singură, la 78 de ani, să aibă grija unui adolescent, de 18 ani, bolnav de autism. Casă lângă casă, fiul acesteia, Marian Chiriță, se certa cu cumnata, pentru o palmă de pământ.

„I-am dat 350 de metri lui, cu acte și-a rămas la noi 350 de metri. Și-acuma, noi am întocmit să-i fac succesiune, c-am văzut ce balamuc este, să trec și pe numele lui, că și el e copilul meu. Și ăsta (celălalt frate – n.n.) nu vrea să iscălească. și-am făcut acum prin judecătorie. Acuma, nu mai e el acasă, să dea la băiat, are băiatul 18 ani și să-i dau băiatului. Păi adică să mor și să vie să ia avere iar? Fir-ar ai dracu de avere, uite unde ai ajuns! Că dacă erai un frate ca lumea, el a fost cel mai mare, avea să zică: hai, frate… ăsta s-a dus peste el să se împace și nu a vrut! Și-a continuat lupta, mamă, și uite unde a ajuns!… O palmă de pământ… Pentru atât, s-a ajuns unde s-a ajuns… Nora, cu o seară înainte, mi-a zis că dacă mor, să nu mor eu până nu vine ea să puie mâna. Ei, te-ai dus dracu tu! Du-te dracu, că mi-a mâncat capul de 2 ani de zile! Nimeni nu începea balamucul decât ea. Uite, n-am înregistrările, să-i auzi gura ce latră!… Și copilul, din handicapat nu-l scotea. Așa l-a lăsat Dumnezeu… Fir-ați ai dracu de câini! Ei a început și uite ce-a ieșit!”

Maria Chiriță a vorbit cu Marian Chiriță, fiul ei criminal, deja arestat preventiv, încă din cursul zilei de ieri.

„A zis că lui nu-i pare rău că s-a-ntâmplat asta, că el, odată și-odată, trebuia să-ntâmple! Asta este! Deci s-a săturat.”

Spune că celălalt fiu obișnuia să-i treacă, pe bicicletă, pe la poartă. „Scuipa și din jagardea nu mă scotea… Dacă vine să intre în curtea asta, iau toporul și arunc după el! Nu mai pot să-l suport.”

Arată mai mult

Articole similare

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp