ACTUALITATE

Scandal în Călărași: Un copil, în vârstă de 13 ani, a fost împușcat de un vecin

Print Friendly, PDF & Email

Marin Constantin este numele individului care a executat un foc de armă, dintr-un pistol airsoft, împușcând, în piept, un copil în vârstă de 13 ani. S-a întâmplat în cursul serii de vineri, 23 iulie. Marin Constantin are 58 de ani și locuiește pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea, din Călărași.

Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, a fost vorba de un conflict spontan, iar Marin Constantin a executat în direcția unui tânăr în vârstă de 13 ani, care se afla în curtea locuinței sale, un foc cu un pistol tip airsoft, lovindu-l pe acesta în zona pieptului.

Marin Constantin ar fi vrut să-l împuște pe un alt copil, în vârstă de 10 ani, bolnav de autism, care lovea, cu bețele, într-o tablă folosită pe post de tobă.

„În timp ce fratele meu bătea cu bețele într-o oală puțin mai veche, vecinul d-aicea a scos pistolul, să tragă în el. Eu, în acel moment, când a scos pistolul să tragă în el, am fugit înspre fratele meu, l-am împins și vecinul a tras direct în mine.”

Tatăl minorului, Ion Grigore, se afla prin vecini, când s-a întâmplat incidentul: „Au venit doi polițiști. M-au anunțat că fiul meu a fost împușcat. Nu mi-a venit să cred. Am venit la fața locului. Copilul era plin de sânge. Celălalt, pe care îl am bolnav de autism, retard mintal, intrase într-o criză foarte mare și nu mai știam cum să-i liniștesc pe-amândoi. Eu sunt tată de 9 copii. Toată familia mea muncește. N-am deranjat nici un vecin, pe stradă. Decât acest om, nu știu ce-a avut în cap de a îndreptat arma spre fiul meu, de 13 ani, când putea să mi-l omoare pe cel cu autism. Că acolo a fost ținta lui, că cel cu autism bătea într-o tigaie sau ce era. De-acolo, am plecat la poliție, am plecat cu copiii la spital și domnii de la spital, vineri, 23, l-am internat și astăzi, la ora 11, mi-au dat telefon, să vin să-mi iau copilul, fără nici un rezultat, fără nici o rețetă. Și-am stat până la ora 14, în fața spitalului. Nici nu-mi spunea nimeni ce se întâmplă cu el. Decât mi-au dat telefon și-au zis: veniți și luați-l!”

Copilul, Marius Vasile Grigore, povestește prin ce a trecut: „Mă durea în piept, mi se făcuse foarte rău și-mi venea să leșin”.

Vecinul-pistolar, care a fost reținut, timp de 24 de ore, în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, se afla acasă. Nu a vrut să facă declarații. Concubina acestuia, Petruța Constantin, angajată în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, spune că alta e versiunea.

„Povestea nu e așa. Deci este o chestiune în curs de cercetare. E preferabil să verificați informațiile. Nu vă spun decât atât: nu vă luați după ei! Da? Și știu și de ce v-au sunat: pentru că am avut o discuție telefonică cu ei, cu nu știu ce, cu tentativă de omor. Nu e asta realitatea… Legea să-și spună opinia… Erau mulți copii acolo. Soțul meu s-a dus să discute cu ei. Decât atât vă spun: copilul cu autism trebuia supravegheat. Și-atât, am încheiat discuția.”

Arată mai mult

Articole similare

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp