Acasă | EVENIMENT | Călărași: Avere nejustificată la un inspector în sănătatea publică

Călărași: Avere nejustificată la un inspector în sănătatea publică

image_pdfimage_print

Agenția Națională de Integritate, într-un comunicat de presă, anunță că a constatat existența unei diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate de Petcu Vali, angajată a Direcției de Sănătate Publică din Călărași, în perioada exercitării funcției publice.

162.031 lei nejustificați

Diferența este în sumă de 162.031 lei. Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către Petcu Vali. Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative. Petcu VALI a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Sat de vacanță la Costinești

Vali Petcu, în ultima declarație de avere, prezintă următoarele bunuri: 1 apartament în municipiul Călărași, în suprafață de 72 mp; casă de vacanță în Costinești, în suprafață de 535 mp, construită în regie proprie din anul 2001. Deține un autoturism Hyundai, din anul 2016. Înregistrează două credite, unul ipotecar, la Banca Comercială Română, luat în 2007 și scadent în 2035, în valoare de 35.000 euro, iar celălalt este luat de la o persoană fizică, achiziționat în perioada 2005 – 2008 și scadent în 2025, în sumă de 97.500 euro. Realizează venituri din salarii, din postul de control în sănătatea publică, în sumă de 27.031 lei anual, la care se adaugă cele din închirierea de camere în scop turistic, în sumă de 70.000 lei anual.

Al doilea caz înregistrat în județ

După Marian Bordeaș, fost șef la Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, acesta este al doilea caz în care Agenția Națională de Integritate anunță că a constatat diferențe nejustificate între venituri și bunurile dobândite.

Ultimă oră:

Un călărășean s-a spânzurat de bena autocamionului, în Portul Constanța

A fost găsit spânzurat, în această noapte, de bena autocamionului, în Portul Constanța. Este vorba …

Un comentariu

  1. Ma intreb daca mai au rost aceste dezvaluiri. Doar ca stiri de senzatie. Ei tot cu bani raman si nepedepsiti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Călărași: Avere nejustificată la un inspector în sănătatea publică

de Marin BADEA