EXCLUSIV

Visul american, la Călărași: Din spălătoare de vase, a ajuns directoare la stat!

Print Friendly, PDF & Email
 • Da?
 • Valentin?
 • Da.
 • Iuliana Raiu, la Antonova SRL, spăla vasele mari cu Domestos sau cu Axion?
 • Du-te, mă, dracu!

Aceasta a fost reacția fostului administrator al firmei Antonova Parc SRL, cu sediul declarat în satul Ciocănești, comuna Ciocănești, strada Principală, nr. 433 bis, județul Călărași.

Fostul administrator se numește Ionuț Valentin Vasile. În 21.12.2021, a fost condamnat, cu Judecătoria Călărași drept instanță de fond, la 9.000 lei amendă penală, corespunzătoare a 90 zile-amendă la o valoare de 100 lei/zi-amendă. Cu aceeași sancțiune penală a fost condamnată și firma Antonova Parc SRL.

Firma se află în lichidare judiciară prin CII Hârșescu Nicoleta. La ultimul bilanț contabil depus, în 2020, înregistrează 0 (zero) cifră de afaceri, 156.026 lei pierderi și datorii de 279 649 lei.

La SC Antonova Parc SRL Ciocănești a figurat Anișoara Iuliana Raiu, ca angajată, actuala directoare adjunctă la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași.

Anișoara Iuliana Raiu, la Antonova Parc SRL, a figurat ca angajată în perioada 7.06.2018 – 1.01.2019. A fost angajată drept lucrător la bucătărie, cod COR (Clasificarea Ocupațiilor din România) 941201 – spălător de vase mari.

„Nu v-aud. Nu știu cu cine vorbesc. Alo, alo, aloo! N-aveți semnal!”

Aceasta a fost reacția directoarei adjuncte Anișoara Iuliana Raiu, după ce am apelat-o chiar de pe holurile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași.

A fost angajată, pe postul de director executiv adjunct administrativ, în urma unui „concurs de dosare” la care a fost singura participantă.

„Concursul” s-a derulat în perioada 16-19.11.2021, cu Anișoara Iuliana Raiu drept candidat unic. E cunoscută, printre altele, că pesedista a fost acuzată că a escrocat o familie din Călărași, țeapa reclamată fiind în sumă de 35.000 euro.

La momentul actual, e singurul director adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași.

Din 15.06.2021 figurează Daniela Arbagic drept directoare a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, condus de inculpatul Vasile Iliuță.

„Nu sunt abilitată să dau nici un interviu”. Întrebată cum a reușit Anișoara Iuliana Raiu să ajungă, din fostă spălătoare de vase, directoare adjunctă și mâna ei dreaptă, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, ne-a precizat:

„Eu nu emit judecăți de valoare. Doamna Iuliana Raiu a dat un examen, a ocupat un post, a îndeplinit condițiile pentru postul ăsta. A existat o comisie de concurs. Prin urmare, eu nu am ce să transmit mai mult decât atât.”

 • Deci și-n România se poate îndeplini visul american: orice spălător de vase poate ajunge director la stat!
 • Eu nu vreau să spun nimic. Este numai aprecierea dumneavoastră și eu nu pot să intru în jocul ăsta de cuvinte.

Anișoara Iuliana Raiu este și președinta Organizației Femeilor din cadrul Partidului Social Democrat.

Ceea ce vedeți mai jos este meniul, pentru masa din ziua de 31 Decembrie 2021, de la Centrul de Îngrijire și Asistență Ciocănești, unitate administrată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, aceasta aflându-se în subordinea Consiliului Județean Călărași. Aproximativ 100 de bătrâni, unii cu deficiențe grave de ordin medical, au servit aceste lături.

Nu a existat o reacție publică a acestei instituții, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași. Chiar și-n cursul zilei de azi, copiind modele patentate de cei care nu au curajul opiniilor, de aici ni s-a cerut ca, în cazul în care dorim să obținem informații de interes public, să adresăm întrebările în scris.

La Necula Ștef Construct SRL, în perioada 6.12.2019 – 9.12.2019, deci timp de 3 (trei) zile, Anișoara Iuliana Raiu a figurat ca angajată pe postul de tehnician constructor.

La Agro Prest 2005 SRL, cu sediul social în satul Ștefan Vodă, comuna Ștefan Vodă, strada Iasomiei, nr. 16, județul Călărași, Anișoara Iuliana Raiu a lucrat, în perioada 17.12.2019 – 1.01.2020, ca economist.

Gabi Rădulescu, care s-a prezentat drept director general, știe că aceasta, timp de două săptămâni, a figurat drept angajată a firmei Agro Prest 2005 SRL Ștefan Vodă, care are ca profil cultivarea cerealelor.

„Nu mai lucrează la noi. Nu vă spun cum a ajuns să lucreze aici, că nu e cazul. A fost o alegere a mea și cu asta-basta!”

Pentru a concura pe acest post, Anișoara Iuliana Raiu trebuia să îndeplinească, în mod cumulativ, mai multe condiții:

 • Să fie absolventă de studii superioare de licență, în următoarele domenii:
 • asistență socială sau sociologie;
 • psihologie sau științe ale educației;
 • drept;
 • științe administrative;
 • sănătate;
 • economie sau management, finanțe, contabilitate;

 • Să fie absolvenți cu diplomă ai studiilor universitare de master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției.

În acest caz, pentru că există suspiciuni privind corectitudinea concursului și neconcordanțe ale vechimii în specialitatea studiilor și ale studiilor efective, va fi sesizată Agenția Națională a Funcționarilor Publici și, după caz, parchetul competent.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp