ACTUALITATE

Pandemie la IPJ Călărași: Șoșoacă a fost angajată, din sursă externă, la miliție

Print Friendly, PDF & Email

La data de 3.02.2022, au avut loc descinderi pe raza comunei Radovanu. Vizată era primărița Vasilica Dobrescu, într-un dosar având ca obiect comiterea infracțiunii de delapidare.

În fapt, s-a apreciat că aceasta ar fi cazat niște muncitori, în două imobile dezafectate ale unor foste localuri de învățământ, iar Primăria Radovanu ar fi achitat, abuziv, sumele cu utilitățile folosite de aceștia, mai precis facturile de energie electrică.

La percheziții au participat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Oltenița, Serviciului Criminalistic, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

O întreagă logistică pusă în mișcare de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oltenița, în baza unei plângeri emise de Dumitru Coarnă, fost milițian și fost pensionat medical, în prezent deputat al Partidului Social Democrat.

Acțiunea a fost mediatizată intens inclusiv de Inspectoratului General al Poliției Române, prin propriul site. A fost pus la dispoziție și un videoclip de la descinderi, durata acestuia fiind de 6 secunde.

Dumitru Coarnă, printre altele, s-a făcut remarcat prin atitudinea s-a ostilă față de măsurile impuse de autoritățile naționale sau europene, în condițiile recrudescenței valurilor de infectare cu SarsCov2.

A prezentat o manifestație a unor suporteri ai unei echipe de fotbal drept un miting împotriva restricțiilor impuse în pandemie, stil venit din zona de hazna a politicii românești.

„Înțeleg că, acolo, PSD cu asta se ocupă”, a fost reacția deputatului PNL Emil Florian Dumitru, fost lider liberal la nivelul județului Călărași.

„Primărița putea să fie acuzată că a extras aurul de pe teritoriul comunei Radovanu. Așa, ce trebuia să facă domnul procuror? Trebuia să vină cu mascații, de parcă acolo erau infracțiuni de crimă organizată?… În cazul acesta, s-a făcut un exces de putere. Mi se pare inacceptabil ce se întâmplă!… Este clar că este o măsură disproporționată în raport cu o presupusă faptă de delapidare. Ca să fie delapidare, din punctul meu de vedere, trebuia să fie un raport de expertiză sau o notificare a Curții de Conturi care verifică legalitatea și modul de cheltuire a banilor publici pe încheierea de exercițiu financiar. Este foarte clar, din punctul meu de vedere, că a fost o măsură disproporționată. Adică venea cineva, solicita documentele, nimeni nu are nimic de ascuns”.

„Sunt niște plângeri d-astea de făcut maculatură pe la parchete. Au găsit un muncitor într-o școală și alți cinci în alta. Cheltuielile cu utilitățile sunt plătite prin virament bancar, de firma în cauză, în urma emiterii de către primărie a unor facturi. Nu vreau să intru în detalii. Am fost acuzată inclusiv că eu și cu secretara am otrăvit apa în Radovanu. Pe raza comunei Radovanu sunt niște ilegalități cumplite, nu acest aspect, știți foarte bine ce s-a întâmplat cu reabilitarea drumul DJ411.”

Într-o postare publică făcută pe contul de socializare, Vasilica Dobrescu crede că, la mijloc, se află un contracandidat politic, cunoscut drept reclamagiu, Ion Gălbinașu.

„În toți acești ani de când sunt primar, preocuparea mea permanentă a fost aceea de a aduce schimbări și progres în comuna ai cărei locuitori au decis, prin vot, că merit să le conduc destinele! Le mulțumesc încă odată și îi asigur că întotdeauna am acționat în spiritul legii și nu m-am abătut niciodată de la litera ei! Mulți ani, mai exact șase ani, am fost obligată să merg și sa dau cu subsemnatul la parchet și în instanță, pentru că cel pe care îl pusesem de doua ori viceprimar, în loc să colaboreze, să muncească pentru oameni și pentru salariul pe care îl încasa, a ales să-mi facă plângeri penale, care mai de care mai neadevărate! Dosar care a primit clasare pentru lipsa de dovezi, atât la parchet, cât și în instanță! Este vorba, firește, de Gălbinașu! Nu m-aș mira ca în spatele acțiunii de astăzi, percheziție la primărie și la cele două școli dezafectate (Coadele și Valea Popii), sa fie tot Galbinașu! Au fost puse la dispoziție toate înscrisurile solicitate și am demonstrat, încă odată, că toată activitatea pe care o desfășurăm este în spiritul legii! A apărut o postare, care descrie că acțiunea de astăzi s-a desfășurat într-un dosar de delapidare!!!! Ca să fie delapidare, ar trebui sa fie prejudiciu, ar trebui sa existe dovezi și nu plângeri penale nefondate! În loc de reclamații, ar trebui sa existe interes pentru problemele cetățenilor și nu să votezi împotriva interesului lor! Exista un proverb românesc: „Pe cine nu lași sa moara, nu te lasă să trăiești!” Dar am convingerea că fiecare, în viață, va primi după faptă și răsplată! Vă doresc tuturor numai bine!”

O speță oarecum identică se înregistrează pe raza orașului Fundulea. Pentru imobilul denumit „Cămin de Băieți”, situat pe strada Nicolae Titulescu, nr. 5A, având număr cadastral 26802, aparținând domeniului public al orașului Fundulea și aflat în administrarea primăriei locale, din anul 2004 sunt achitate, din bani publici, sumele datorate furnizorilor de utilități.

Plângerea a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară. Este făcută de localnicul Ionuț Marius Drăgan. S-a înregistrat dosarul penal nr. 96/P/2021, pe rolul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

În speța aceasta, însă, de când Diana Șoșoacă a fost angajată, din sursă externă, în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, nu au mai avut loc descinderi, la prima oră a dimineții, cu mascați și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Primăria orașului Fundulea este condusă de Dorel Dorobanțu, coleg în cadru Partidului Social Democrat cu fostul milițian și pensionat pe caz de boală Dumitru Coarnă.

Dorel Dorobanțu este acuzat că, din 2004, din banii publici, achită facturile la utilitățile de care beneficiază cei care sunt cazați, fără contracte de închiriere, în imobilul de pe strada Nicolae Titulescu, nr. 5A.

„În toată această perioada 2004-2020, Primăria orașului Fundulea a alocat pentru acest imobil și alte sume de bani pentru renovarea băilor, pentru înlocuirea ușilor de acces în clădire și a ușilor de la intrare pe paliere, a montat contoare electrice în fiecare cameră, a schimbat instalația electrică în totalitate, a achitat lucrările de vidanjare a apei reziduale de la subsolul imobilului, acesta nefiind racordat la canalizarea orașului…”

O speță identică se află la Căminul pentru Persoane Vârstnice Sf. Antim Ivireanul, din municipiul Călărași. Aici, fără nici un temei legal, sunt cazate cel puțin două persoane, facturile la utilități fiind achitate tot din bani publici. După logica pesedistă, Marius Grigore Dulce, primarul municipiului Călărași, s-ar putea face vinovat de comiterea infracțiunii de delapidare.

Solicităm, în acest caz, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, să acționeze cu același exces de zel!

Pe raza comunei Ulmu, județul Călărași, Camera de Conturi a a județului Călărași a constatat, prin Decizia nr. 7/2021, un prejudiciu de 20.355 lei.

Fostul contabil Daniel Vulpoi este acuzat că a efectuat mai multe plăți, fără documente justificative.

Astfel, conform extrasului de cont din data de 10.04.2020, a fost achitată cu OP nr. 104/10.04.2020, în contul RO02BTRLRONCRTOP627066601, pentru beneficiarul PF Stelea Constantin – având CUI nr. 20479626, suma de 5.355 lei, reprezentând contravaloarea facturii nr. 2387/21.03.2020, iar conform extrasului de cont din data de 23.04.2020, cu OP nr. 188/23.04.2020 a fost achitată în contul RO02BTRLRONCRTOP627066601, tot pentru beneficiarul PF Stelea Constantin, suma de 5.255 lei, reprezentând factura nr. 2387/31.03.2020.

Pe anul 2019, același contabil Daniel Vulpoi a restituit UAT Ulmu suma de 107.450 lei. Pentru anul 2020, a fost restituită suma de 25.710 lei. Pentru 2021, suma restituită UAT Ulmu a fost de 5.000 lei, până la acest moment.

În acest caz avem de-a face cu suspiciunea evidentă de comitere a infracțiunii de delapidare. Daniel Vulpoi, însă, e membru PSD și, recent, a fost angajat de Primăria Municipiului Călărași, prin Serviciul Public Piețe Oboare Călărași.

Unitățile de măsură cu care acționează parchetele locale și Inspectoratul de Poliție Județean Călărași evident că sunt de dimensiuni diferite și au o strânsă culoare politică. Direcționarea anchetelor derulate de instituțiile statului, în scop politic, e o practică pe care o credeam revolută. La Călărași, însă, de când Diana Șoșoacă a fost angajată, din sursă externă, la miliție, a devenit una obișnuită.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți recomandăm și

Close
Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp