EXCLUSIV

Un nou scandal sexual la Consiliul Județean: Chermeze și prezervative pe pontonul luat din fonduri europene

Print Friendly, PDF & Email

Cu fonduri ale Uniunii Europene, prin programul denumit “Programul Operațional pentru Pescuit – are balta pește”, în anul 2013, Consiliul Județean Călărași a accesat suma de 1.218.000 lei, în cadrul proiectului denumit “Valorificarea potențialului turistic și piscicol al Dunării călărășene prin stabilirea de trasee turistice, acvatice și de dezvoltarea de facilități de transport și cazare lacustră”. Ca obiectiv principal, proiectul își propunea dezvoltarea unei zone de recreere și cazare lacustre, prin achiziționarea unei ambarcațiuni pentru remorcare și a unui ponton cu o capacitate de cazare de 16 locuri. Șalupa și pontonul respectiv se află, la acest moment, pe malul brațului Borcea, în apropierea fostului restaurant Pescăruș. “Se face dezmăț, toată lumea pleacă în patru labe. Toți! Și consilierii, toți!” Declarația este făcută de unul dintre proprietarii de bărci, din zonă, filmat cu o cameră ascunsă.

Vasile Iliuță nu vrea

Femeile de serviciu din cadrul Consiliului Județean Călărași sunt trimise, aici, să adune gunoaiele, după petrecăreți. Deși destinația acestui ponton era cu totul alta, acesta are un circuit închis și este folosit de angajații acestei instituții, prin organizarea de petreceri de zile onomastice, fie de consilierii județeni. “Am făcut curățenie și am găsit prezervative în toaletă… I-am spus șefului meu (Viorel – n.n.) Bârzan că am găsit prezervative și el, în mașină, în drum spre consiliu, m-a întrebat în ce cabină am găsit.” Asta este modalitatea, relatată de angajați ai Consiliului Județean Călărași, prin care, pe mandatul președintelui liberal Vasile Iliuță, se valorifică potențialul turistic și piscicol, cu fonduri provenind de la Uniunea Europeană. Marian Dinulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași, ne-a transmis că nu putem vizita respectivul ponton, aflat în proprietate publică. “Nu te lasă, nu vrea Vasile Iliuță.”

Potențial turistic și recreativ

“Noi suntem patru femei de servici și una a rămas iar pe noi, celelalte trei, ne-a dat afară. Și aia se ducea la ponton. Dar acolo a avut femeie de serviciu și-a fost dată afară femeia aia de-acolo. Am făcut și eu, o dată, curat în dormitoare. Am găsit mizerie. Am spălat veceurile… În toalete, s-au găsit prezervative. În trei toalete. Erau prezervative care pluteau în apă și acolo le-am lăsat, că nu avea presiune, ca să ducă jos.” Valorificarea potențialului turistic și recreativ, prin fonduri ale Uniunii Europene, la Consiliul Județean Călărași, condus de liberalul Vasile Iliuță, se derulează într-un mod extrem de plăcut și de inedit. “Doamna Lenuța Cojocaru, asta care face mâncare acolo, a fost pusă să spele cearșafurile. Nu știu dacă erau pătate, că eu nu am fost cu ea când a spălat și a călcat. Eu, ca femeie, îmi dau seama ce-a putut să fie acolo. Dracu să-i ia!” Despre situația aceasta a fost informat șeful serviciului administrativ, Viorel Bârzan. “Nu i-am spus și domnului președinte… Nu ai cum. Noi eram niște simple femei de servici, n-aveam treabă noi, ce ni se spunea, aia făceam! Eu i-am spus domnului Bârzan. Și ăla mă tot întreba, aa, în ce cabină ai găsit? Că eu stăteam să mă uit pe ușile alea să văd ce număr scrie și ce nu!”

Neagă că s-au organizat orgii sexuale

Situația este una absolut scandaloasă. La acest moment, deși pontonul respectiv are o destinație precisă, acesta fiind utilizat pentru derularea de seminarii, colocvii cu tematici specifice, acesta nu a adus un venit, din astfel de activități, decât în cursul anului 2016. “Până acuma nu a fost așa ceva. Noi am prins și perioada cu domnul Filipescu, de când a luat președinte și până când a ieșit. Nu s-a-ntâmplat așa ceva. Nu a fost așa ceva ce vedem noi la ăștia, aici. Am ajuns să-și bată joc de noi un neica-nimeni, venit de la Slobozia”. Despre situația aceasta, directorul administrativ Viorel Bârzan neagă că pe acel ponton s-ar organiza orgii sexuale. “Nu, domnule. Cine poate să se gândească, să se ducă acolo, cu o femeie?… Eu pe așa ceva nu pot să intru în niște combinații din astea, sub nici o formă!” Afirmă că femeile de serviciu sunt manipulate să facă astfel de afirmații, dar nu știe de cine anume. În fapt, trei femei de serviciu au depus, în cursul zilei de ieri, plângeri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.

Protocol cu caras înghețat

În plus, chiar în cursul zilei de ieri, același ponton a fost folosit exact de consilierii județeni, strânși la o agapă imediat după ședința de consiliu județean. Viorel Bârzan recunoaște că și azi se efectuau pregătiri intense, pe același ponton. La venirea noastră, un salariat curăța pește. “Nu este o sindrofie, este un protocol al domnului președinte care nu mai știu dacă-l mai ține acum.” Dan Olteanu, responsabilul Direcției Județene a Domeniului Public și Privat al județului Călărași, în subordinea căruia se află administrarea respectivului ponton, ne confirmă că, din anul 2016, nu s-a încasat nici un leu de pe urma închirierii spațiilor de pe acesta. Afirmă că nu se pot închiria spații de pe acel ponton, deși acesta are și o astfel de destinație. “Avem deja anunțul, trebuia dat din 1.04, prin care spunem că oferim spre închiriere pontonul-dormitor.” Și cităm, mai departe, din directorul DPPJ Călărași: “Un loc ideal pentru desfășurarea de seminarii, team-building-uri, deplasări și staționări pe brațul Borcea, în cele mai atractive zone, în funcție de interesul fiecăruia. Pontonul-dormitor dispune de 8 camere de dormit, cu baie proprie, centrală termică, bucătărie, frigider, sală de conferințe.”

Sindrofii onomastice

Tot acesta ne spune că, spre exemplu, tarifele sunt de minim 75 de lei de persoană, existând și tarife de lei/oră. Recunoaște că, din 2016, Consiliul Județean Călărași nu a mai obținut venituri de pe urma exploatării acestui ponton. “A fost închiriat, într-un singur an, de un primar, parcă de la Sohatu.” Motivează că nu sunt solicitări în acest sens. În schimb, consilierii județeni vin, lună de lună, aici, pentru șpriț, mese, protocoale. Dar, după cum povestesc femeile de serviciu, pontonul este folosit și pentru activități de natură sexuală. Dan Olteanu nu știa că exact azi se organiza, pe acel ponton, un protocol regesc, comandat, conform declarațiilor făcute de directorul administrativ Bârzan, chiar de președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță. Celălalt vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași, Valentin Barbu, declară că a participat la o astfel de sindrofie, organizată pe respectivul ponton, în urmă cu doi ani. “Nu mai știu exact, anul trecut sau acum doi ani, era ziua cuiva. Împreună cu consilierii.” Afirmă că destinația acelui ponton nu este aceea de a se organiza sindrofii la zilele onomastice ale consilierilor sau ale angajaților din Consiliul Județean Călărași. Bănuiește că, dacă femeile de serviciu au găsit, acolo, prezervative, cei care participau la chefuri nu făceau, din ele, baloane.

Dinulescu recunoaște că pontonul e folosit pentru șprițuri

“Nu e exclus să se fi întâmplat așa ceva”, afirmă Valentin Barbu, în sensul că pontonul respectiv să fi fost folosit pentru activități de natură sexuală. “Am văzut și eu declarațiile femeilor. Probabil că nu au inventat ele. Probabil că așa s-a și întâmplat… Pasiunile astea nu sunt ale mele, sunt ale altcuiva, după cum bine știți.” În cursul zilei, am încercat să obținem un punct de vedere de la Vasile Iliuță președintele Consiliului Județean Călărași. “E într-o convorbire cu președintele Consiliului Județean Tulcea și nu poate vorbi.” Marian Dinulescu este cel care ne-a transmis acest lucru. Tot acesta recunoaște: “Da, acolo se mai bea câte un pahar de vin.” Așteptăm, la acest moment, punctul de vedere al Consiliului Județean Călărași și, implicit, al președintelui Vasile Iliuță. În plus, tot femeile de serviciu din cadrul acestei instituții reclamă că au fost folosite, în timpul programului de lucru, pentru activități în beneficiul privat al președintelui Consiliului județean Călărași, fiind duse la o crâșmă, situată la Ivănești, dar și la o fermă, pe raza satului Floroaica, pentru a face curat sau mâncare.

Arată mai mult

Articole similare

1 Comentariu

  1. Iar dupa aceste orgii, ”damele” sunt angajate in consiliu. Faceti un reportaj si despre angajarille in consiliu (defapt toate angajarile de stat care depind de consiliu), mai exact ultimile angajari, oameni fara studii, vechime in munca, care nu stiu a lega o banala fraza corect in lb romana), posturi care nicinu se mai deranjeaza a le face publice, sigur o sa aveti ce scrie. Apoi ne intrebam de ce ne conduc curve si analfabeti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp