EXCLUSIV

Scandal cu femeile de serviciu, la Consiliul Județean Călărași: Spun că erau duse la ferma de la Ivănești, pe bani publici, să-i facă mâncare președintelui

Print Friendly, PDF & Email

Sunt îngrijitoare în cadrul Consiliului Județean Călărași și declară că, în timpul programului, au fost folosite pentru a face curat în spațiile proprietate privată deținute de președintele Vasile Iliuță. În cursul zilei de azi, 11.04, acestea au depus o plângere penală având ca obiect infracțiunea de abuz în serviciu.

Ciorbă de burtă, sarmale, grătare

Plângerea este îndreptată împotriva directorului administrativ din cadul Consiliului Județean Călărași, Viorel Bârzan. Nu este prima dată când acesta este acuzat de astfel de practici. Și-n data de 8 august 2017, acesta a fost surprins în vreme ce direcționa muncitori, din cadrul Consiliului Județean Călărași, în municipiul Slobozia. Erau folosiți, în timp ce erau plătiți din bani publici, la renovarea unui apartament proprietate privată a directorului administrativ. Îngrijitoarele din cadrul Consiliului Județean erau duse într-o locație unde, de regulă, se petrec chefuri ocazionale. Una dintre femei era folosită pe post de bucătăreasă. “Îi făceam ce vroia domnul președinte. Ce se cere. Ciorbă de burtă, ciorbă de afumătură, aperitive, sarmale, grătare.”

Mafoame toarnă în pahare


Trei îngrijitoare, din cadrul Consiliului Județean călărași, au depus, azi, plângere penală. Acestea ne spun că, la ponton, băutura servită se află în gestiunea aceluiași director administrativ Viorel Bârzan. De pusul în pahare se ocupă un fost ospătar, Viorel Manciu, poreclit Mafoame, recent angajat pe post. “Ne ducea… Am fost și la Ivănești, ba că a fost ziua lu domnu președinte, a lu doamna Mihaela, ne-a dus și la Floroaica, la curățenie, cam peste tot”. Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, deține un restaurant, în zona Ivănești, dar și o fermă, pe raza satului Vâlcelele. Îngrijitoarele declară că erau folosite pentru a presta diverse activități, în aceste spații, în timpul programului de lucru, pe banii contribuabililor. “Și la ponton este la fel, de dimineață de la ora 8:00 până la 10:00 seara, poate.” Declarația este făcută de Georgeta Nan, îngrijitoare.

Bârzan, evident, neagă

La Ivănești, erau folosite la bucătărie, mai ales când președintele Consiliului județean Călărași dădea vreo petrecere. “Ăsta e abuz în funcție. Știe și el. Dar zice că suntem proaste, că suntem femei de servici, că nu avem multă carte și că ne e frică.” Directorul administrativ Bârzan era cel care le făcea programul. Chestionat, Viorel Bârzan s-a făcut că are extrem de multă treabă. “Întrebați purtătoarea de cuvânt a instituției. Că nu îmi dă voie pentru alte… Nu sunt eu cel care…” Neagă vehement că le-ar fi dus la Ivănești, pentru a face curat sau mâncare. “Ce să facă?! Hai, băi, terminați! Nu ascultați prostii!” Pe holul Consiliului Județean Călărași, chiar în timpul în care consilierii județeni se aflau în ședință, a avut loc o adevărată busculadă. Bârzan a fugit. “A fugit de zici că… Așa face!”

Arată mai mult

Articole similare

1 Comentariu

  1. Da,ce frumos cu doamnele și Consiliul Județean ca v-au găsit pe dumneavoastră sa va prezinte problemele !
    Sau ,cum a fost ,le-ați găsit dumneavoastră ,Tolontan de Calarasi și ați făurit o poveste lacrimogena ,cu iz de corupție ! Nici nu știu ce sa fac ;sa rad sau sa plâng la cât sunteți de penibil !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp