EVENIMENT

Tragedie din dragoste, pe ruta Vâlcelele-Independența

Print Friendly, PDF & Email

A adresat un mesaj scris către un nepot, prin care își cerea iertare familiei, spunând că nu are nici o vină Cătălina, iubita lui, cu care avea o relație de aproximativ 2 ani, după care s-a spânzurat, de un stâlp de electricitate, în satul Independența. S-a întâmplat pe strada Nicolae Bălcescu colț cu strada Viilor.

Este vorba de un tânăr, Valentin Andrenoiu, în vârstă de 34 de ani, din satul Vâlcelele. S-a sinucis în noaptea de miercuri spre joi. Conform primelor date obținute de la reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, pe corpul tânărului nu au fost identificate urme vizibile de violență, cu excepția șanțului de spânzurare.

Cătălina fugise din Vâlcelele, la o prietenă, de aceeași vârstă, din satul Independența. A găzduit-o și-n acea seară. Prietena Cătălinei este Mădălina Georgiana Achim.

Mădălina Georgiana Achim

„A fugit. Băiatul devenise obsedat de ea. Era cu el de aproximativ un an de zile. Devenise obsedat de ea. De două săptămâni de zile intra forțat peste ea în casă. Ea stătea singură în casă, tatăl ei stătea la altă casă și mama ei e plecată din țară. Și stătea singură în locuință. Cu șurubelnița, îi scotea geamul, intra forțat peste ea. Nu scăpa de el. Îi zicea să plece, nu vroia să plece. Îi era teamă de el.”

Cătălina Iliuță

Cei doi tineri au fost plecați, o bună perioadă, împreună, în Spania. Tatăl lui Valentin e împietrit de durere. În noaptea tragediei, a fost de serviciu. „Când am aflat, am fost șocat, vă dați seama… Nu mă așteptam la așa ceva. Dacă era bolnav și aflai, era altceva. Dar să primești o veste d-asta… Vezi că e bine-sănătos, un băiat bun și dintr-odată s-a întâmplat să îmi spună că s-a descurajat, a disperat și și-a pus capăt. La vârsta lui… Cu perspective… Și sufletist, și muncitor…”

Ni se spune că cei doi tineri au fost împreună o perioadă, locuind, în Spania, împreună. „Când au revenit, ea i-a spus că nu mai pot trăi împreună.” Cei doi au hotărât să se despartă în urmă cu două săptămâni, pe când se aflau în Spania.

„S-au despărțit din cauza banilor, așa știu eu.” Înainte de a face gestul necugetat, Valentin a trimis un mesaj de adio. Fratele acestuia îl păstrează în telefon: „Eu am înnebunit când am văzut mesajul pe care l-a trimis nepotului meu. Mi-am zis că nu se poate! A dat mesaj că ea nu e vinovată cu nimic.”

Tot fratele lui Valentin știe de ce Cătălina s-a despărți de el. „Ea avea alte concepții. Vrea să facă bani rapid, vrea să facă videochat, ea vrea să facă bani.”

La locul tragediei, în satul Independența, vecinii încă sunt confuzi. „Am auzit gălăgie, am crezut că vine de la bar de-aici și se ceartă. Și-am văzut un băiat spânzurat acolo, pe stâlp.” S-a întâmplat după ora 23:00.

„Era acolo. Și pe urmă se strânsese lumea, era mașina poliției aici, două mașini de pompieri, ambulanțe. Am ieșit afară și m-am uitat. Dar nu e d-aicea din sat de la noi. Nu știu de unde e. Pe urmă mi-au cerut băieții un cuțit, să taie funia, o ruletă d-aia, de a măsurat acolo, după ce l-a dat jos. Că n-aveau cu ce să taie funia, că era o d-asta de mătase, d-asta mai subțire, așa era. Și-au stat aici, ohoo, era două și ceva noaptea.”

Mădălina Georgiana Achim, prietena Cătălinei, știe ce s-a întâmplat în acea seară. Tot ea este cea care a sunat la numărul unic de urgență. „Au stat împreună, în Spania, 8 luni de zile, apoi s-au certat. Au locuit împreună. Apoi s-au certat ei acolo, nu știu despre ce a fost vorba. Ea a plecat din Spania și la o săptămână a venit și el în România. Apoi au zis să se împace, dar mai ușor, gen doar ce faci, nu mai dormim împreună și cam atât.”

Mădălina nu știe unde se află, în acest moment, Cătălina „A zis că se ascunde, că familia lui e violentă. Poliția pe mine m-a căutat, că eu l-am văzut, eu am sunat la salvare. El a stat la mine în poartă în jur de 4 ore. Și apoi a stat la colț de la 8 până la 12 fără 10, până a murit el.”

Mădălina Georgiana Achim, prietena Cătălinei, vorbește despre sinuciderea lui Valentin fără pic de empatie. „A amenințat că se suie pe stâlp. I-a tot dat mesaje ei. Eu dormeam în timpul ăsta. A ieșit, a vorbit cu el, iar după aceea m-a trimis pe mine să văd dacă mai este la colț. Când m-am dus, l-am văzut pe stâlp. Eu ieri l-am văzut prima oară, atâta.”

Arată mai mult

Articole similare

Comentarii

  1. Dc nu a anunțat nimeni familia sau să sune la 112? pur și simplu au stat și au privit până în ultima clipă și au fugit amândouă, dacă anunța din timp la 112 putea fi evitată tragedia

  2. Putea sa ne anunte daca intr-adevar nu o lasa fratemiu in pace, dar nu e asa , a iubito din tot sufletul .A stat atatea ore și l-a privit , de ce nu a sunat la poliție, de ce nu ne-a sunat pe noi familia lui. Putea să-l salveze, sa evite aceasta tragedie. De ce nu spune ca i-zugravit casa, ca i-a cumparat ochelari de vedere, ca i-a dus televizorul si urma si frigiderul. A muncit in Spania si i-a intretinut familia. Nu intra cu forta avea cheie de la ea, si il chema tot timpul. Ce inimă de caine a avut să-l privească atatea ore fara sa faca nimic

  3. In 4ore nu a putut sa anunte fam.unde e vazandul si vorbind cu el nu am dat in cap la nimeni sa fim violenti numai ei stiu exact ce motiv a fost cert este ca nu trebuia sai dea sperante sa mai umble cu el trebuia sa anunte pe cineva de obsesia lui si puate nu se intampla asa tragedie acum cuvintele sunt in zadar suntem socati eu nu pot crede ce sa intamplat parca tot astept un tel sa imi spuna ca nui adevarat cata suferinta si durere o fi fost in sufletu tau fratioru meu ne-ai lasat un gol imens in inima iartama fratioru meu ca nu am putut vení sa imi iau ramas bun pt mine esti viu te vad si te aud la orice pas am imaginea ta tiparita in fata ai luat cu tine tot zambetul o parte din mine e cu tine nu concep ideea de a nu te vedea niciodata 😭😭😭

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp