EXCLUSIV

Teribil: Tribunalul Călărași în pandemie, faza de stres în recrudescență

Print Friendly, PDF & Email

Un document, emis de Direcția de inspecție pentru judecători, din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, consemnează date și declarații cel puțin halucinante care s-ar fi petrecut în cadrul Tribunalului Călărași.

Documentul respectiv, cu nr. 21-484/a1, datat 21.05.2021, reprezintă o rezoluție a Inspecției Judiciare, pe marginea unei sesizări formulate de conducerea Tribunalului Călărași, și adresată Consiliului Superior al Magistraturii. Sesizarea îi vizează pe judecătorii Ileana Alexandru, Neluța Marinica Tudorache și Petronel Alecxandru.

„Se arată că multe dintre acțiunile și contestațiile inițiate de către doamna judecător Tudorache Neluța Marinica au fost susținute de către doamna judecător Ileana Alexandru și de către domnul judecător Alecxsandru Petronel Iulian, însă suplimentar, doamna judecător Alexandru Ileana a ajuns să o acuze de instigare la sesizarea de cercetare disciplinară pe care a formulat-o împotriva dumneaei unul dintre procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, și anume domnul procuror Ciuciur Daniel. După clasarea primită, prin rezoluția Inspecției Judiciare, la sesizarea disciplinară formulată de către domnul procuror Ciuciur Daniel, doamna judecător Alexandru Ileana a început să o acuze pe președinta tribunalului de instigare sau complicitate la acțiunea procurorului, acuzații pe care le-a făcut inclusiv în cadrul mai multor ședințe de colegiu, la care aceasta a participat, neinvitată, dar acceptată ca judecător în cadrul tribunalului.”

În cadrul Tribunalului Călărași, din data de 10.05.2021, ca președinte al Colegiului de conducere figurează Vica Oprișan. Anterior, conducerea Tribunalului Călărași a fost asigurată de Cornelia Iordache.

Ileana Alexandru, până la transferarea sa la Călărași, a activat în cadrul Judecătoriei Constanța. Conform datelor publice, a fost sancționată disciplinar, în anul 2010, pentru exercitarea funcției cu gravă neglijență și efectuarea cu întârziere a lucrărilor, din motive imputabile. La fel și soțul acesteia, Petronel Iulian Alecxandru, a activat în cadrul Judecătoriei Constanța, cei doi plecând în cadrul instanțelor călărășene.

„Problemele soţilor Alecxandru au pornit încă din vara anului 2009, de la dosarele de încuviinţare a executării silite, pe care aceştia, din diverse motive au refuzat, iniţial, să le soluţioneze, iar apoi le-au amânat în baza unei interpretări proprii a Codului de procedură civilă. Dată fiind maniera proprie de judecare a dosarelor privind încuviinţarea executării silite, s-a ajuns la situaţia în care sute de dosare au fost tergiversate. Ca urmare a acestui impas, mai multe persoane au sesizat CSM-ul, dar şi Camera Executorilor Judecătoreşti din Constanţa. În urma inspecţiei judiciare de la începutul lunii martie, s-a stabilit că sesizările erau întemeiate. Totuşi, este de menţionat faptul că, în aşteptarea anunţatei inspecţii, cu doar câteva zile înainte, soţii Alecxandru nu au stat de degeaba şi l-au dat în judecată, la Tribunalul Călăraşi, pe preşedintele Judecătoriei Constanţa, magistratul Mihail Stănescu Sas, dar şi pe alţi membri ai colegiului de conducere.”

În documentul amintit, emis de Direcția de inspecție pentru judecători, sunt consemnate date uluitoare:

„…Doamna Ileana Alexandru a acuzat-o pe președinta tribunalului de complicitate cu procurorul Răsmeriță Mihai din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), întrucât nu i-a pus la dispoziție înregistrările din cadrul instituției care să îi confirme faptul că acest domn procuror ar fi venit în biroul său în absența ei și că a sustras de la gunoi înscrisuri pe care doamna judecător le-a aruncat; i-a imputat președintei instanței și faptul că a refuzat să îi acorde o zi din concediul de odihnă pentru o dată la care avea programate mai multe ședințe de judecată, dar când doamna judecător Ileana Alexandru aflase că urma să fie arestată în ședința de judecată.”

Mihai Clement Răsmeriță, printr-o hotărâre a Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, a fost promovat în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, în data de 18.02.2018. Anterior, a activat la Parchetul Judecătoriei Videle, la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 și la Parchetul Tribunalului București.

„Doamna judecător Ileana Alexandru a formulat o cerere, la 21 octombrie 2020, sub. nr. 7294, către conducerea Tribunalului Călărași (…), prin care consemnează că a aflat că domnul procuror Ciuciur Daniel ar fi afirmat că domnul procuror Resmeriță Clement Mihai ar fi amenințat că ar putea să intre în biroul sau casa dumneaei, să pună ceva în alimente sau în apă, ca să o otrăvească. De asemenea, menționează, în contextul unui dialog anterior cu o colegă de instanță, că este de esența mobbingului (teroare psihică, șicanare repetată la locul de muncă – n.r.) ca atitudinea răuvoitoare a persoanei cu funcție de conducere față de victimă să se răsfrângă și în atitudinea personalului… Doamna judecător a formulat, la data de 22 octombrie 2020, sub nr. 7363, o sesizare la Inspecția Judiciară (…) prin care (…) aduce la cunoștința Inspecției Judiciare chestiuni referitoare la activitatea domnilor procurori Ciuciur Daniel și Resmeriță Clement Mihai, afirmând că a aflat că domnul procuror Ciuciur Daniel ar fi afirmat că ar fi acordat un număr de 5 sau 6 avize de către Secția pentru Judecători pentru percheziționarea și arestarea sa în luna octombrie 2020, dar aceste avize nu au fost puse în aplicare întrucât dumneaei a aflat despre existența lor, ar fi fost acordate cu majoritatea magistraților din Secția pentru judecători și s-ar fi solicitat copii ale dosarului de urmărire penală, ceea ce se pare că nu ar fi o practică în aceste cazuri. Menționează că a consemnat mai multe afirmații ale domnului procuror Ciuciur Daniel, referitoare la faptul că procurorii menționați ar fi urmărit nelegal telefonul dumneaei, cât și telefonul soțului dumneaei, domnul judecător Alecxandru Petronel Iulian. Doamna judecător a mai adus la cunoștință că a aflat că domnul procuror Ciuciur Daniel ar fi afirmat că profitând că este pandemie și că se poartă măști, domnul procuror Resmeriță Clement Mihai ar fi avut posibilitatea să pună o persoană care seamănă cu doamna judecător să facă anumite activități compromițătoare și să o înregistreze video, falsificând astfel din nou probe împotriva doamnei judecător…

Pe rolul Tribunalului Călărași, la data de 12.10.2020, se înregistrează acțiunea cu nr. 1273/116/2020, având ca obiect acțiune în răspundere delictuală, ca reclamantă figurând judecătoarea Ileana Alexandru, iar ca reclamanți judecătoarea Cornelia Iordache, aceasta având și calitatea de președinte al Tribunalului Călărași, procurorul Daniel Ciuciur, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, dar și Tribunalul Călărași, ca persoană juridică.

Tot în cursul anului 2020, mai multe acțiuni au fost înaintate, spre soluționare, Tribunalului Galați, pe secția de contencios administrativ, fie pe secția civilă, cu aceleași părți, având ca obiect daune cominatorii. Pe rolul Tribunalului Constanța, Neluța Marinica Tudorache deschide, la rându-i, mai multe acțiuni, având ca obiect pretenții, ca pârâți figurând Tribunalul Călărași, Cornelia Iordache, Mirela Bănescu, Flori Colăcel, Norela Ivan. Cu aceeași reclamantă, cu obiect litigii de muncă, un al dosar se află, la fond, pe rolul Tribunalului Vâlcea.

În fapt, cei 3 judecători, Neluța Marinica Tudorache, Ileana Alexandru și Petronel Iulian Alecxsandru au reclamat, printre altele, constituirea nelegală a completelor de judecători, dar și o pretinsă acțiune ostilă a conducerii Tribunalului Călărași, reprezentată de doamna judecător Cornelia Iordache. Ostilitatea s-ar fi manifestat inclusiv prin neinvitarea acestora la bilanțul anual, organizat, în faza a doua, la restaurantul La Sălcii, din municipiul Călărași.

Din datele cuprinse în rezoluția nr. 1597, din data de 21.05.2021, se desprinde și concluzia că ar fi fost pus la cale un complot, organizat de conducerea Tribunalului Călărași și procurorii Daniel Ciuciur, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași și Mihai Clement Resmeriță, din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, pentru compromiterea unor judecători.

La data de 4 martie 2020, sub. nr. 1715, doamna judecător Ileana Alexandru formulează o cerere adresată conducerii instanței (…) prin care solicită să se dispună conservarea înregistrărilor video din dreptul biroului dumneaei, din datele de 3 și 4 martie 2020, întrucât hârtiile de pe biroul dumneaei nu mai par în aceeași ordine. (…) Solicită să i se comunice numele jandarmilor ce au fost de serviciu în datele de 23/24 iulie 2019, 8/9 august 2019 și, respectiv, 3/4 martie 2020. Susține că formulează cererea deoarece, așa cum a semnalat prin petiția din data de 22 octombrie 2019, domnul procuror Ciuciur Daniel a afirmat Dacă mă mai enervează, îi pun ceva și gata…

„La data de 27 octombrie 2020, doamna judecător Ileana Alexandru formulează o cerere (…), adresată președintelui instanței, prin care îi aduce la cunoștință că ar fi aflat că domnul procuror Ciuciur Daniel ar fi afirmat că domnii avocați Mihai Drăghici și Cătălin Stan ar fi fost de acord să depună mărturie mincinoasă împotriva sa(…). Totodată, arată că a aflat că domnii procurori Ciuciur Mihai (Daniel – n.r.) și Resmeriță Clement Mihai ar monitoriza în continuare camerele instalate în locuința sa în speranța de a găsi o nouă modalitate să formuleze un denunț fals. Susține că, în opinia sa, procurorii manifestă o atitudine autodistructivă deoarece dumneaei îi reclamă, iar ei își continuă acțiunile răuvoitoare etc. Susține că domnii procurori i-au urmărit telefoanele dumneaei și soțului dumneaei, iar domnul procuror Resmeriță Clement Mihai a urmărit și telefoanele mamei și, respectiv, fratelui dumneaei. În fine, precizează că domnul procuror Ciuciur Daniel a afirmat că în ziua respectivă urma să se solicite Secției pentru Judecători un nou aviz pentru arestarea și percheziționarea sa. La data de 28 octombrie 2020, doamna judecător Ileana Alexandru formulează o nouă cerere (…) prin care aduce la cunoștință că domnul procuror Ciuciur Daniel ar fi afirmat că, în data de 27 octombrie 2020, domnul avocat Cătălin Stan ar fi depus o declarație falsă împotriva soțului său… A auzit, de asemenea, că domnul procuror Ciuciur Daniel ar fi afirmat că domnul avocat Cătălin Stan ar fi intenționat să depună o declarație falsă împotriva sa, dar s-a răzgândit, formulând în schimb o declarație împotriva soțului dumneaei, domnul judecător Alecxandru Petronel Iulian. Mai arată doamna judecător că, în acest context, domnul procuror Ciuciur Daniel ar fi spus că domnul procuror Resmeriță Clement Mihai ar urma să intre în biroul soțului dumneaei pentru a pune ceva acolo într-un loc ascuns; totodată, același procuror afirmând că domnul procuror Resmeriță Clement Mihai ar putea transfera amprentele soțului său prin metode criminalistice, ideali pentru transferarea amprentelor fiind banii. Totodată, arată doamna judecător că a aflat că cei doi procurori ar monitoriza în continuare camerele instalate în locuința familiei sale. Doamna judecător a mai afirmat, printre altele, că cei doi procurori ar fi spus că sunt conștienți că împotriva lor sunt probe clare și sunt de părere că, în loc să răspundă singuri, mai bine sunt declanșatorii unui scandal de tip Watergate în România, întrucât în opinia lor nu ar avea nimic de pierdut și ar putea câștiga prin implicarea publică a altor persoane. La data de 30 octombrie 2020, doamna judecător Ileana Alexandru formulează o cerere adresată președintelui instanței (…), prin care consemnează că a aflat că domnul procuror Ciuciur Daniel ar fi afirmat că domnul avocat Stan Cătălin ar fi participat împreună cu domnul procuror Resmeriță Clement Mihai la monitorizarea camerelor video instalate în locuința sa. Arată că, pe fondul existenței unei discuții cu soțul dumneaei, a aflat că domnul procuror Ciuciur Daniel ar fi afirmat că vor tăia din respectiva conversație pentru ca aceasta să pară compromițătoare pentru dumneaei. totodată, arată că domnul procuror Ciuciur Daniel ar fi afirmat că domnul procuror ar urma să redacteze pe hârtie, pe care a obținut-o fraudulos din biroul său, care se pare că i-ar conține semnătura, bilețele pe care i le-ar fi trimis avocatului. Menționează că a reclamat de mai multe ori că domnul procuror Ciuciur Daniel ar fi afirmat că domnul procuror Resmeriță Clement Mihai ar fi intrat la dumneaei în birou și că ar fi intrat în posesia mai multor hârtii pe care le-a aruncat. totodată, domnul procuror Ciuciur Daniel ar fi afirmat că domnul procuror Resmeriță Clement Mihai ar alcătui înregistrări trucate cu dumneaei și cu domnul avocat Cătălin Stan. În fine, același domn procuror ar fi spus că, în cursul zilei respective, 30 octombrie 2020, în baza acestor noi in formații ar urma să solicite Secției pentru Judecători un nou aviz pentru percheziționarea și arestarea sa.”

Se înțelege, în fapt, că procurorii Daniel Ciuciur și Clement Mihai Resmeriță au încercat să probeze că unele procese, de pe rolul Tribunalului Călărași, erau aranjate, în schimbul unor sume de bani, date unor judecători, prin intermediul avocaților Cătălin Stan și Mihai Drăghici.

„În data de 2 noiembrie 2020, doamna judecător Ileana Alexandru formulează o cerere adresată tribunalului Călărași (…), prin care consemnează că a aflat că domnul procuror Ciuciur Daniel ar fi afirmat că domnul procuror Resmeriță Clement Mihai împreună cu domnul avocat Stan Cătălin ar încerca să creeze aparența existenței unei relații personale între dumneaei și domnul avocat Stan Cătălin. În acest scop a auzit că cei doi ar urma să apeleze la falsificarea unor fotografii cu ajutorul programului photoshop, să scrie bilețele pe hârtii ce i-au aparținut și eventual îi conțin semnătura și au solicitat cel puțin domnului avocat Drăghici Mihai să depună o declarație falsă în acest sens. Se mai arată că atât dumneaei, cât și soțul său, au fost supuși unei urmăriri nelegale de către domnul procuror Ciuciur Daniel. De asemenea, mai face referire la faptul că președintele instanței, doamna judecător Cornelia Iordache, a dat dovadă de complicitate cu domnul procuror, aspecte care rezultă din faptul că i-a respins o solicitare de conservare a înregistrărilor din fața biroului său…”

Aceeași judecătoare, Ileana Alexandru, depune, la data de 4 noiembrie 2020, un memoriu adresat Consiliului Superior al Magistraturii. Astfel, se consemnează următoarele aspecte:

„Apreciază, totodată, în acest memoriu, că între doamna judecător Iordache Cornelia, președinta Tribunalului Călărași și domnul procuror Ciuciur Daniel a existat o complicitate în această privință, afirmând mai departe că a existat în mod categoric o complicitate, întrucât legătura dintre ei a avut un caracter secret, ascuns etc. Se reține în acest înscris, că alte persoane au afirmat despre cererile formulate de către doamna judecător că acestea conțin susțineri elucubrante, fiind cumva suprarealiste sau că este vorba despre vreo farsă. Însă, în memoriu, doamna judecător Ileana Alexandru afirmă, la un moment dat, că domnul procuror Daniel Ciuciur a recunoscut tacit realitatea celor afirmate de către doamna judecător, prin simplul fapt că nu a negat o acuzație directă pe care i-a adresat-o pe fax, astfel că, așa cum susține doamna judecător, singura explicație logică a acestui mod de a acționa a acestui procuror est că a dorit să mascheze adevărata modalitate prin care a luat la cunoștință de existența acestor sesizări, respectiv în cursul urmăririi la care a supus-o. Doamna judecător precizează că a auzit că domnul procuror Ciuciur Daniel ar vrea să continue această urmărire (…) profitând de faptul că respectivele dispozitive de supraveghere tehnică nu s-ar scoate din casă, acestea doar se închis și pot fi redeschise oricând. Precizează că, în raport cu dumneaei, domnul procuror nu a încercat să nege niciodată acuzațiile pe care le-a formulat, nu a reacționat, nu i-a spus absolut nimic, deși i-ar fi putut comunica eventual în scris că nu este nimic adevărat(…).”

Întreaga situație a fost declanșată ca urmare a unei soluții emise în cadrul unei spețe în care a figurat firma Nutricom SA Oltenița. Această firmă raportează un rulaj anual de aproape 20 milioane euro.

Într-o altă cerere, depusă la data de 16.11.2020, Ileana Alexandru, judecător în cadrul Tribunalului Călărași, precizează că împotriva sa au depus declarații false, la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, avocații Cătălin stan, Mihai Drăghici, Răzvan Jeciu și Stancu Neagu. „De asemenea, domnul procuror Ciuciur Daniel ar fi afirmat că, în biroul său sau în apartamentul mamei sale ar fi fost pusă o sumă mare de bani pentru a dovedi faptul că a luat mită, bani ce ar fi fost puși la dispoziție de către domnul judecător George Șerban.” Tot aceasta afirmă că monitorizarea sa, în interiorul locuinței, prin instalații puse la ordinul procurorului Daniel Ciuciur, s-a efectua și în prezența unor avocați care ar fi acceptat să depună declarații false. Astfel, a formulat denunț pentru constituirea de grup infracțional organizat format din Cătălin Stan, Mihai Drăghici, Răzvan Jeciu și Stancu Neagu, în calitate de avocați, Cornelia Iordache și George Șerban – judecători, Daniel Ciuciur și Mihai Clement Resmeriță – procurori, alături de persoana juridică Nutricom SA Oltenița.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp