ACTUALITATE

Viața la țară: Cocaină și sex, la Independența

Print Friendly, PDF & Email

Afirmă că i-a fost luat copilul, o fetiță în vârstă de 8 luni, în timp ce se afla sub un umbrar, la colț, în grija unei vecine.

Este vorba de Mădălina Georgiana Achim, o tânără din satul Independența, județul Călărași. Provine dintr-o familie cu 7 copii. Are 19 ani, o fetiță de 8 luni și două avorturi. Familia acesteia s-a mutat aici în urmă cu 2 ani, din satul Ceacu. Mama tinerei ne spune de ce a decis să plece cu toții, din satul vecin: “Nu mă mai înțelegeam cu soacra”. În Independența, s-au mutat într-o arie situată la marginea satului, pe strada Viilor. Casa este proprietatea uneia dintre fiice.

Pe Stelian Axentuță, acum în vârstă de 25 de ani, l-a cunoscut în urmă cu 2 ani. “Era un prieten de-al lui frate-miu. L-a adus aicea, în curte. Apoi mi-a cerut facebookul și tot am vorbit.”

S-au mutat împreună, în casa bunicii lui Stelian, față în față cu sediul postului de poliție din sat. Au locuit împreună câteva luni, apoi Mădălina a plecat, după care iar s-a întors, pentru ca, în final, Stelian să decidă că nu vrea să mai aibă de-a face cu ea. Și să rămână în casă, dacă vrea, într-o cameră separată, doar ca să aibă grijă de cea mică.

“Nu-mi place să mă vorbească toată lumea. Mie îmi place să stau liniștit… Eu nu o fac pe ea curvă. Cum ea spune despre mine orice, așa aș putea să spun și eu despre ea orice. Ea, de copilul ăsta, nu poate să aibă grijă. Ea a fost la mine doar pentru creșterea copilului. Nu mi-a plăcut de ea, a fost o situație mai… Recunosc, a mai fost însărcinată, a făcut un avort spontan. Celălalt avort… Nu știu cum pot să-i fac un copil dacă eu nu m-am mai atins de ea? Explicați-mi și mie situația asta! Eu vă spun, al doilea avort pe care l-a avut, eu nu m-am atins de ea.”

Stelian spune că, după ce a plecat Mădălina, o lună de zile nu a fost lăsat să-și vadă fetița. “Am vorbit prin mesaje, m-am rugat de ea. Într-adevăr, am și amenințat-o.”

“Nu o îngrijea. Uite, mi se face pielea de găină când vorbesc de așa ceva. A fost crescută de la prima zi de maternitate, la mine. Eu am avut grijă de ea. Ea dormea ca un butuc. Bine, e și mică, n-am pretenții până la urma-urmei.” Bunica lui Stelian Axintuță e extrem de revoltată. “Noi nu am avut probleme în familie cu genul ăsta, să mergem să țipăm la poliție, să țipăm la primărie, să țipăm peste tot.”

Despre familia din care provine Mădălina, vorbește cu multă mâhnire. “Am părul cu păduchi la mine-n curte. Cele două fete mici, surorile Mădălinei, au fost despăducheate la mine-n curte. Eu n-am vilă cu piscină. Și casa unde stau ei, nu-i a lor… Sunt problemele lor de familie. Mama Mădălinei e dusă… Are 44 de ani. La 44 de ani, să ai și 7 copii! Mă rog, sunt problemele lor. Nu mă bag în familia lor. Taică-su e un bețiv, nu muncește… Trăiesc din alocațiile copiilor. Mai are un băiat care se duce la sfânta biserică, în oraș, care n-a terminat școala, a rămas 3 ani repetent. Nu știe să lege două cuvinte. Mădălina are un ceas la mână: întrebați-o, să nu credeți că vă mint, întrebați-o cât este ceasul! Nu cunoaște ceasul!”

Mădălinei nu i-a convenit să fie un fel de bonă, așa că s-a reîntors în casa de pe strada Viilor, unde locuiește cu întreaga familie. În urmă cu câteva zile, Stelian s-a decis să-și recupereze fetița, nemulțumit de faptul că fosta sa concubină, Mădălina, îi făcuse un fel de program de vizită. S-a dus și-a luat-o, pur și simplu, de pe stradă. Înainte de asta, a avut grijă să-i transmită mai multe mesaje:

  • “Ce-am să pun eu mâna pe tine!… Să m-ajute Dumnezeu să pun eu mâna pe tine, dacă nu te mutilez toată, din cap până-n picioare, fu–ți familia mă-tii-n gât de japița dracu penală!”
  • “Băga-mi-aș p–a-n morții mă-tii și-n familia ta! Nu te gândești, fă, că pun mâna… Să moară familia mea, dacă nu intru în curte peste tine! Vă omor pe toți, fu–ți morții mă-tii-n gât! Păi îmi faci tu mie programul, fă? Fu–ți familia mă-tii-n gât!”

La ora 9:00, cei din familia Achim, în dimineața zilei de vineri, 27 august, dormeau duși! “Dormeau și-acuma?!”, se miră proprietara magazinului din colțul străzii. Îl știe bine pe Stelian Axentuță, tânărul de 25 de ani: “El e singur la părinți. Maică-sa lucrează-n Italia, taică-su lucrează pe la București. Și bunica a fost tot în Italia și el a stat numai cu bunicul lui, nea Ion Boldeanu. Deci de mititel, de hărtănel, numai cu bunicul a trăit. Dar l-a lăsat așa, să facă ce vrea.”

“El mi-a luat fata și-n momentul următor am sunat la poliție și am spus ca să mi se aducă copilul înapoi sau să se facă ceva. Poliția mi-a explicat că copilul nu poate să mi se aducă înapoi, c-avem drepturi legale amândoi. Am înțeles. Apoi, a doua zi, am făcut din nou apel la 112, să mi se dea voie să dau o declarație precum că copilul nu mai locuiește cu mine. După care, Stelu m-a acuzat că aș fi bătut copilul, că este învinețit pe mână și la față.”

Mădălina Georgiana Achim spune că Stelian Axentuță se droghează în mod uzual, consumând, cu precădere, marijuana și cocaină. Amândoi nu aveau nici un fel de sursă de venit, trăind din veniturile părinților și bunicii lui Stelian. “Nu se ducea la muncă, dar nu mi-a lipsit nimic. Dar el venea cu băieții în casă, se droga cu ei.”

Mădălina știe că drogurile erau procurate din Călărași, dar nu știe de la cine anume. “N-am fost cu el. Se droga de față și cu copilul. Se droga cu un prieten de-al lui, Gabriel Bălașa… A început să se drogheze de față cu mine. Fuma mai mult marijuana. Cocaina o punea pe o farfurie și o trăgea.”

Banii pentru droguri proveneau din veniturile părinților acestuia. Însă, de multe ori, drogurile erau aduse de prietenul acestuia, Gabriel Bălașa. Spune că a decis să-l părăsească pentru că a lovit-o în mod repetat și că el își dorea ca Mădălina să locuiască, alături de el, în casa bunicii, doar ca să aibă grijă de nou-născută. “El, oricum, nu stătea acolo. De două luni de zile locuia în Călărași. Când venea, când și când, mă jignea, mă-njura, așa că am plecat.”

Mama Mădălinei e cea care trage concluzia: “Stelu e un băiat care nu știe de capul lui, de viața lui. E un drogat.”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp