EXCLUSIV

Țeparii de la USR Călărași / Lidera Giurcan și-a anunțat demisia din postul de președinte

Print Friendly, PDF & Email
 • Eu pot să fac rău de tot, pe penal. Noi n-am depus acțiune în penal.
 • Știm că-i amenințați cu asta! De ce nu ați făcut-o până acum și o faceți la momentul la care oamenii își cer banii?
 • Am încercat să ne înțelegem cu ei.

Aceasta a fost reacția familiei Giurcan, Amelia și Gigi, încercând să lămurească o speță de ordin economic în care sunt considerați drept țepari.

Prin firma Invest Gama Consulting, au încheiat mai multe contracte. Au fost încheiate de aproape 3 ani. Nici până la acest moment, partenerii de afaceri nu au văzut vreun ban.

La momentul la care aceștia și-au cerut banii, au început să fie amenințați.

„Vă dați seama, au fost discuții în contradictoriu. Acum, ce să vă spun? La nervi, poate și ei și noi am spus multe! Așa, ca să le spun te omor, n-am făcut-o niciodată.”

Amelia Giurcan este lidera Organizației județene Călărași a Uniunii Salvați România. Soțul acesteia, membru PNL, din martie 2022 ocupă posturi în consiliile de administrație la Registrul Auto Român și Conpet SA Ploiești. A fost angajat al Departamentul de Informații și Protecție Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. S-a pensionat în cursul anului 2016, la vârsta de 41 de ani. În prezent, obține venituri, anuale, din pensie, în sumă de 112.392 lei, însemnând 9.366 lei/lună.

Inițial, cei doi au fost parteneri de afaceri în cadrul firmei Invest Gama SRL Independența, cu următoarele date de identificare: număr Registrul Comerțului – J51/980/2008; CUI – 24864632. 4711 – Comerț cu amănuntul în magazine nespecializate a fost declarat drept obiect principal de activitate, deși firma se ocupa, cu preponderență, de transportul internațional de mărfuri.

La 03.02.2020, Tribunalul Călărași a deschis procedura de insolvență a firmei Invest Gama, care figura administrată de Amelia Giurcan, actuala lideră călărășeană a Uniunii Salvați România.

În mai multe rânduri, Judecătoria Călărași a admis cererile de executare silită a firmei Invest Gama, de multe ori pentru sume rizibile. La 2.09.2019, instanța a admis, spre exemplu, executarea silită a firmei administrate de Amelia Giurcan, pentru suma de 2.172,92 lei.

Sediu este declarat în comuna Independența, județul Călărași, pe strada Florilor, la nr. 54. Ni se spune că nu era găsit nici măcar de factorul poștal.

Acesta se află acasă la Octavia Dragu, o mătușă a soțului liderei USR.

 • Toate plicurile care au venit, sub semnătura mea venea și… când era…
 • Păi dumneavoastră ce calitate aveați?
 • Poftim?
 • Păi dumneavoastră ce calitate aveați?
 • Dar venea poștașul și zicea. Spun: este. Deci mă-ntreba poștașul. Știa. Invest Gama e la Călărași. Gigi Giurcan!

Știți unde ajungea cea mai mare parte a corespondenței emise către firma Invest Gama? Tot mătușa Octavia Dragu ne spune:

„O trimetea retur! Nu eu. De la poștă. Dar de la poștă se știa. N-o primeam pentru că nu erau ei (Amelia și Gigi Giurcan – n.n.). Și mi-a zis: dacă cumva primești, să știi, Gicuță, că…”

Tot mătușa este cea care știe de ce a falimentat firma Invest Gama: „Vai de capul meu! Păi au luat la țepe!…”

 • Sunt fraieri sau cum?
 • Au fost prea buni. Așa știu și eu. Oricum, i-am împrumutat și eu. Eu le-am spus să nu s-amestece cu mașini, cu draci, cu laci… Așa e când ești bun și ai încredere!
 • Cine l-a-nțepat, doamnă? Cine a îndrăznit să înțepe un comisar șef de poliție?
 • Hai, domnule, dumneata chiar așa crezi?!

„Domnul meu, un om la care constați, după un timp, că aproape fiecare cuvânt pe care ți-l spune nu e adevărat, nu-l mai iei în seamă! Ori că-i amenințare, ori că-i laudă! Că ne-au și amenințat, ne-au și lăudat… Am o situație financiară nu gravă, dar sunt bani mulți, aproape 300.000… Eu sunt ăla prostul. Am zis să-i mai las… Prostia mea a fost că am încredere în oameni… „

E opinia unui afacerist călărășean care afirmă că e pe cale să-și ia o țeapă consistentă de la familia Giurcan.

„Acest gen de oameni nu se potolesc. Așa sunt ei. Din păcate, reminiscențele meseriei și funcției i-au rămas. Și eu nu vreau să am o luptă de nici un fel cu ei.”

În 15.11.2017 a fost înființată firma Invest Gama Consulting, cu asociați drept tatăl lui Gigi Giurcan, în vârstă de 73 de ani, și fiul celor doi soți, Amelia și Gigi Giurcan.

Are sediul social declarat într-o casă care pare abandonată, în municipiul Călărași, strada Independenței, nr. 64.

Firma figurează cu bătrânul Vasile Giurcan drept administrator, în vreme ce Amelia Giurcan, din data de 27.03.2020, figurează drept director, cu timp parțial de lucru.

Aceeași metodă de lucru este patentată și la acest sediu. Camera pe care ar fi trebuit s-o ocupe sediul social al firmei Invest Gama Consulting pare abandonată de ani buni.

 • Aici are sediu, dar nu stă aici. Înțelegeți?
 • Nu.
 • Aveți ceva de dat, de spus?
 • Știu că are sediul social aici.
 • Da, dar nu stă aici.

E o altă mătușă a celor doi. Știe că Amelia Giurcan conduce, în fapt, și această nouă firmă, după ce i s-a suspendat dreptul de administrare a societăților comerciale ca urmare a declarării falimentului firmei din comuna Independența, de la casa celeilalte mătușe. Lidera USR Călărași nu poate fi găsită la sediul social.

„Îi zic fratelui sau cumnatei și-i dă telefon. Asta e singura soluție… Mai vin din când în când, dar nu vin mereu. În vizită… Nici nu știu ce firme are. Decât că le vin plicurile aicea.”

 • Dar știți că Vasile e șeful firmei?
 • Nu… Dar nu că i-ar conduce Vasilică firma.
 • Nici vorbă, Gigi și cu ea.
 • Normal, sigur că da.

Și de la această adresă, corespondența, în unele cazuri, a fost dată retur.

Amelia Giucan, lidera USR Călărași, spune că e vorba, în multe cazuri, de litigii comerciale.

„Dacă vă referiți la procesul civil pe care-l avem acum cu o societate comercială cu care am avut relații contractuale și de afaceri, este un proces pe rol. Lăsăm justiția să-și spună cuvântul. N-am ce detalii să dau acum, mai mult… Au fost relații contractuale, sunt de mai mult timp, de 3 ani le derulăm. Din păcate, am ajuns aici. Vom vedea ce va hotărî justiția.”

S-a adresat instanței, cerând constatarea nulității absolute a unor contracte de ordin comercial. scopul fiind unul evident: să tragă de timp și să nu plătească!

Amelia Giurcan nu mai știe de ce a derulat afaceri cu niște oameni pe care, acum, îi acuză că ar fi de o condiție proastă, dar cu care s-a aflat în relații de amiciție vreme de 30 de ani.

„Uitați-vă ce fel de oameni sunt!… Eu pot să fac rău de tot pe penal!.. Noi am avut o relație de prietenie din care ar fi trebuit să câștigăm amândoi. ” Unor astfel de oameni, cei doi le-au propus și se se asocieze în firme.

 • Ați încercat să-i ajutați, nu?
 • Noi i-am ajutat foarte mult.
 • În ce sens?
 • Nu putem intra în detalii.
 • De ce?
 • Că nu putem. Vă dați dumneavoastră seama de ce…

S-a lăsat, astfel, să se înțeleagă că a fost folosită influența politică pentru obținerea de beneficii de ordin material.

Amelia Giurcan a anunțat, în cursul zilei de azi, că-și dă demisia din postul de președinte al Uniunea Salvați România, de pe raza județului Călărași.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp