EXCLUSIV

Supărare de la carnetul de conducere: S-a suit pe casă și a amenințat, ore în șir, că-și taie venele cu o pânză de bomfaier

Print Friendly, PDF & Email

S-a suit pe acoperiș, amenințând că se sinucide, postând live, pe rețeaua de socializare Facebook, până au venit polițiștii. S-a întâmplat în cursul acestei nopți, în satul Ștefan Vodă, județul Călărași. Ulterior, la fața locului au venit și reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei Călărași. Cu două autoscări. Sau cel puțin atâtea a văzut Ion Achim, cunoscut drept Nelu Seceleanu, în vârstă de 51 de ani. Nu a văzut nimic altceva.

“Aseară, nemaisuportând abuzurile la care am fost supus, am ajuns la această cale, să m-asculte și pe mine cineva!”

Evenimentul a fost catalogat de oamenii legii drept tentativă de suicid. Ion Achim a amenințat, ore în șir, că se aruncă în gol, de pe acoperișul casei. Afirmă că a discutat cu mai mulți negociatori, dar cel care l-a convins să nu facă un gest necugetat este Petronel Dumitrașcu, adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Călărași. Evenimentul a fost anunțat public la ora 3:18.

Ion Achim nu știe sigur dacă a amenințat că se aruncă de pe acoperișul casei. Știe, în schimb, că a amenințat că-și taie venele. Cuțitul se află, și acum, pe acoperiș. Nu seamănă cu un cuțit, ci mai mult cu o lamă de bomfaier. “Nu mai știu. Din două, una. Dacă nu veneau polițiștii să mă asculte…”

Nemulțumirile acestuia sunt legate de un alt eveniment, rutier, petrecut în vara anului trecut, când a rămas fără permis de conducere. Este acuzat că, în data de 29.07.2020, a lovit un biciclist, cu mașina, în timp ce se afla la volan, că era beat și că a plecat de la locul accidentului. A doua zi a fost prins tot băut, la volan. A primit ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Avea o concentrație alcoolică în sânge de 0,83 la mie.

  • Și de ce nu v-ați aruncat?
  • Nu m-am aruncat că mi-au spus că să mă calmez și că lucrurile se rezolvă.

Cei ai casei, adică soția și cei doi copii adolescenți, nu au auzit nimic din tot tărăboiul făcut de Ion Achim, toată noaptea, pe acoperiș. Cel puțin așa afirmă el.

Gospodăria acestuia se află lângă un magazin sătesc. Patroana ne confirmă că, în toată după-amiaza zilei de ieri, acesta nu a băut mai mult de patru beri. Nu știe dacă nu cumva s-a mai cinstit prin vecini sau chiar acasă. “Am auzit de dimineață că am avut spectacol de noapte, în sat.” Sinucigașul e cunoscut drept consumator învederat de băuturi alcoolice.

  • Aseară erați băut?
  • Da.

“Am făcut live-uri, am zis că poate mă ascultă cineva”. Ulterior, dimineața, după ce și-a revenit din beție, a șters postările.

Tot el este cel care a sunat la numărul unic de urgență 112, cerând insistent ca la fața locului să nu vină Roxana Violeta Ciupitu, șefa de post din comună. “Ea a lovit trenul și conduce și în ziua de azi. Iar eu, pentru o minciună, mi s-a luat carnetul!” Oamenii legii, așa crede acesta, au ceva cu el: “Am ieșit pe poartă, amendă 5 milioane! Că n-aveam mască! Numai răzbunări, numai d-astea!”

Necazurile acestuia au început din vara anului trecut, când două surori, vecine cu el, au afirmat că l-au văzut la volan, în timp ce a dat peste Florin Simion, când acesta se deplasa pe o bicicletă. “Sunt două surori, una Brătianu și alta Simona Goga, cunoscută drept al lui Martac. Florin Simion a spus că s-a speriat când a văzut mașina și a căzut.”

Desigur, și Simona Goga are ceva cu el. Ion afirmă că mai trecea pe la ea și-i lăsa și bani. După ce l-ar fi prins nevastă-sa cu ea de mână, prin bâlci, la Călărași, nu a mai trecut deloc pe la amantă și nici bani nu i-a mai lăsat. De-atunci, spune Nelu Seceleanu, Simona s-a supărat pe el și s-a hotărât să mintă în fața oamenilor legii, depunând mărturie împotriva acestuia, că se afla la volan în timp ce a dat peste biciclist.

Varianta Simonei Goga este cu totul alta. “Omul ăsta, beat-mort, a dat peste un băiat cu handicap, peste Florin. Eu și cu sora mea eram pe stradă și am fost martore la chestia asta. Nu puteam să spun că n-am văzut din moment ce am văzut! Au venit polițiștii și mi-au cerut să spun. Nu puteam să declar altceva dacă așa a fost! Și d-aia a rămas fără permis. N-a rămas fiindcă a fost amantul meu sau ce spune el acolo, că nu mai pot de nervi!… Eu mă uitam la el!…”

De când a declarat ceea ce a văzut, viața Simonei Goga s-a schimbat: “Face live-uri, mă înjură toată ziua… Dar e din vina lui! Nu am eu nici o vină că el umblă numai beat și a lovit omul ăla, era să-l omoare la mine-n poartă. De atunci îmi aduce jigniri, publice. Mă face-n tot felul! Are necaz pe mine că m-am pus martoră. Am asistat la comiterea unei infracțiuni, dar el nu înțelege, e dus cu capul. El are probleme și-acasă, o bate pe femeia aia de…”

Pe numele lui Ion Achim este deschis un dosar penal cu nr. 1486/P/2020, fiind cercetat pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp