EXCLUSIV

Nicolae Bălcescu: Abia ieșiți din pușcărie, copiii lui Vasile al lui Lambe au terorizat tot satul!

Print Friendly, PDF & Email

A scăpat din pușcărie la începutul acestui an, deși a făcut nenumărate cereri de liberare condiționată, din Penitenciarul Giurgiu. Este vorba de Florin Georgian Magearu. La fel a făcut și fratele acestuia, Ionuț Magearu, și acesta fiind închis, ani la rând, în același loc de detenție. Ionuț a ieșit din pușcărie pe la jumătatea toamnei anului trecut.

Ionuț Magearu este născut la data de 19 aprilie 1994, iar fratele acestuia, Florin Georgian Magearu, la data de 24 decembrie 1996. Cei doi au scandalizat opinia publică după ce, în urmă cu 13 ani, au atacat o bătrână, pe raza satului Nicolae Bălcescu, din comuna Alexandru Odobescu, pe țața Anica. Au intrat peste ea, au jefuit-o, au violat-o și au bătut-o până când aceasta a murit. I-au înfipt și o bucată de lemn în anus. Au fost acuzați de omor prin cruzime.

La data faptelor, cei doi frați aveau 11, respectiv 13 ani. Proveneau din centrele de plasament de pe raza județului Călărași. Se aflau la domiciliul părinților, Mariana Marin și Vasile Magearu, când au fost prinși. Părinții trăiesc de la o zi la alta, muncind, cu ziua, prin sat. Mai au alți doi copii, din care unul este internat într-un centru pentru persoane cu grave deficiențe neuropsihice. Locuiesc în satul Nicolae Bălcescu, de pe strada Avram Iancu.

Ionuț Magearu

După comiterea infracțiunii de omor, cei doi frați au fost internați la centre specializate pentru minorii care au săvârșit o faptă penală, printr-o decizie emisă de Tribunalul Călărași, în cursul anului 2008. Astfel, Ionuț Magearu a ajuns într-un centru specializat din județul Arad, iar Florin Georgian Magearu într-un centru specializat din județul Dâmbovița.

Ionuț Magearu a ajuns la pușcărie și pentru că a violat o altă bătrână din sat. “Ăla marile care e acasă, și-a bătut joc de ea. Ne-am dus dimineața, era, săraca, leșinată”. Bătrâna, decedată între timp, este cunoscută drept Maria Podaru. “S-a dus peste ea, să-i dea bai. I-a dat și bani, săraca, și și-a bătut și joc de ea. I-a băgat o cârpă-n gură, i-a pus perna pe gură… Și-a plecat, a zis c-a omorât-o.”

Ionuț Magearu e liber, acum. Nu vrea să-și mai amintească cum a ucis-o pe Țața Anica, care locuia chiar lângă casa părinților lui. “Am stat o perioadă de vreo 2 ani la Arad, după care am stat la Ulmu.” Spune că n-a făcut o zi de pușcărie. Deloc-deloc. Nu ne spune nimic de Maria Podaru, bătrâna de pe strada Mihai Viteazu, peste care a intrat noaptea și a violat-o.

Ne spune cum au ucis-o pe țața Anica. “Ne-am dus și i-am spus să ne dea și nouă niște bani. Am văzut că nu are și am dat să plecăm afară. Ea era în spatili nostru. A venit, m-am speriat, i-am apucat mâna și ia singură s-a lovit. După care am lovit-o și noi. Asta e, am făcut-o! Acuma m-am cumințit.”

“A intrat peste ea, că femeia aia a avut grijă de ei. A intrat peste ea și a făcut mai multe porcării acolo, că mi-e și rușine să spun. I-a băgat un băț în fund, i-a băgat pari, și-a bătut joc dă ea, i-a făcut dă toate. Dar au fost amândoi atunci”

După doar câteva săptămâni de la liberare, Florin Georgian Magearu, în vârstă, acum, de 25 de ani, a ajuns iar în arest. S-a întâmplat în data de 2 aprilie 2021, când Tribunalul Călărași a decis arestarea preventivă a acestuia, fiind acuzat de tentativă de tâlhărie calificată și tentativă de omor.

În sat, tatăl acestuia este cunoscut drept Vasile al lui Lambe. Ne povestește că a fost prins de polițiști chiar de ziua lui. “A fost ziua mea. Am făcut grătar, am făcut aia… Deci, a fost bine. Tocmai după ce am mâncat, după aia, noi ne-am culcat. Și io, și femeia, și fra-su. Pe urmă, el a plecat pe unde o fi fostă. Se-nserase, când aia, l-am strigat la podul casei, l-am găsit la el, poarta era legată cu lanțul, a văzut că nu poate să o deșchidă, a luat-o pe lângă gard. După aia, a plecat în sat.”

Florin Georgian Magearu a intrat peste doi bătrâni, Mioara și Constantin Nițu, cu intenția de a-i jefui. Femeia, în vârstă de 69 de ani, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost lovită, în zona feței, cu un topor, fiind și înjunghiată, cu un cuțit, în zona gâtului. În sat, bătrâna este cunoscută drept Mioara Dințidetablă.

“Dacă e de meserie!…. Ce, a intrat numai la ei? La ei a făcut prăpăd! A mai intrat și p-aici, a intrat și pă dăvale, dar femeia aia a fost mai iute, că e o femeie mai bărbătoasă, Florica, Neață Florica, pe malul apei, a ieșit cu bățu’ și l-a alergat. Peste vecini a intrat și a cerut bani. El are pensie, ea n-are, că a muncit așa… așa… A intrat și a cerut bani. Și femeia a spus că nu are bani. N-avem, mă mamă, bani, că uite, Costel e așa. Nu, că să-mi dai bani! Și a luat toporul, să-i de în cap lui. Mioara a sărit din pat, să-l apere pe el. Și i-a dat cu toporișca-n față. Acuma, la spital, zice că i-a găsit și un cuțit în gât.”

Nașa Mariei Dințidetablă știe ce s-a întâmplat, căci la ea a ajuns femeia, după miezul nopții. “S-a dus peste ei ăla al lui Lambe. Și i-a dat cu toporu’. Și cu cuțitu’. A umplut-o de sânge! A venit la mine. Nașă, uite ce-am pățit. Se duce mereu, criminalu’! A zis: vă omor, să mă duc de unde am venit!”

“S-a dus peste ei, să îi omoare! Le-a cerut bani, să-i dea bani! păi de unde, măi mamă, bani? Mi-e și frică… A mai rămas unu, ăla mare e tot liber, da… La mine, a fost poarta-ncuiată, n-a avut cum să sară. Dacă vrea, sărea, uite-așa! Mi-e frică să mai stau în casă… Intră peste bătrâni…. După bani… După băutură… Nu știu ce lume e asta, că ți-e frică și să mai stai în casă. Intră și ziua… Mai ales când luăm banii, ne e frică. Până-i cheltuim, vai de noi! Știe pe ce stradă o ia poștărița. Dacă a umblat toată strada!… În noaptea aia, a umblat din poartă-n poartă. A zdrăngănit și la mine, nici nu mă gândesc, dar dacă e poarta-ncuiată… “

În evaluarea psihologică a celor doi frați, făcută după uciderea cu cruzime a țaței Anica, s-a reținut: “…Aflați în supraveghere specializată în cadrul familiei și după măsuri de plasament, copiii în cauză, împreună, au săvârșit alte fapte cu caracter penal, deosebit de grave, de omor, prin cruzimi, urmate de un comportament la fața locului greu de înțeles normal, apoi de furt în drumul de retragere de la locul omorului… A mai rezultat că au trei clase, că unul nu cunoaște nici să scrie, nici să citească, că Florian Georgian manifestă retard în dezvoltarea psihică, tendințe de agresiune, lipsa totală de culpabilitate, iar Ionuț are probleme de adaptare și relaționare cu ceilalți membri ai comunității, o interiorizare excesivă, tendința de mitomanie.”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp