EVENIMENT

Stancea: Șase copii l-au omorât pe Dinți, nebunul satului

Print Friendly, PDF & Email

Descinderi în cursul zilei de marți, 4 septembrie, pe raza satului Stancea, comuna Spanțov, județul Călărași, după ce 6 tineri, dintre care cel mai mic fiind un copil de 12 ani, l-au omorât, în bătaie, pe nebunul satului.

Bătut până la moarte

Gheorghe Grigore, poreclit și Dinți, a fost bătut, până la moarte, în noaptea de 20 spre 21 august, chiar în centrul satului, lângă stația de autobuz. A fost găsit dimineața, fără suflare. La scenă, au asistat mai mulți martori, dar care nu au intervenit. Dinți avea 59 de ani și era spaima copiilor și a femeilor din sat. Umbla, în permanență, înarmat cu arme albe. Pătrundea în casele oamenilor, când aceștia nu se aflau la domiciliu. Într-un astfel de caz, Dinți a adunat, în mijlocul casei, toate țoalele gospodarului respectiv, după care s-a suit în vârful grămezii și și-a făcut nevoile. Copiii îl știau de frică dar, în același timp, când aceștia se adunau mai mulți, Gheorghe Grigore devenea principala lor distracție. Așa s-a întâmplat și în noaptea de 20 spre 21 august, în jurul orei 2:00. Dinți a fost luat la pietre și, după ce s-a prăbușit, a fost bătut până la moarte. A fost găsit abia spre dimineață, de navetiși.

Arestați preventiv

4 dintre cei 6 criminali au fost arestați preventiv în cursul zilei de 5 septembrie. Este vorba de numiții Ionel Abagiu, Mădălin Ionuț Butoi, Lucian George Flagiu și Marius Daniel Ilie. Sunt acuzați de omor. Copilul de 12 ani, acuzat de aceeași infracțiune, a fost trimis acasă, motivarea fiind că acesta nu răspunde penal. Un alt tânăr este căutat, și la acest moment, de polițiști, acesta reușind să fugă la momentul în care oamenii legii au descins în sat. La câteva zeci de metri de locul crimei, peste drum, camerele de supraveghere ale unui magazin mixt, cunoscut drept La Șomeru, au surprins toată scena omorului. Patronul a fost acuzat de tăinuire, acesta aflându-se, la momentul comiterii crimei, în fața magazinului, alertat de scandalul produs. Nu a intervenit, nu a alertat forțele de ordine, fiind acuzat de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, riscând o condamnare penală până la un an de închisoare. Soția acestuia, aflată la magazin, nu a știut decât să ridice din umeri. “Soțul meu doarme”. Ne spune că nu-l poate trezi și acesta nu poate vorbi cu noi despre cele întâmplate, pe motiv că este extrem de timid.

Copilăret, la 2 dimineața, la bar

Camerele de supraveghere de la magazin sunt puse într-un unghi care face extrem de dificilă vizualizarea zonei în care a avut loc crima. Dar patronul magazinului, conform înregistrărilor de pe camerele de supraveghere, coroborându-se orele, a asistat la întreaga scenă. Era extrem de impasibil. Imaginile din noaptea crimei au fost ridicate de procurori. “S-a filmat de-aici, dar nu se vede, oricât aș apropia. Și mai ales fiind noapte. Și acolo este întuneric. Nu are de ce să se vadă.” Nevasta patronului spune că știe că Dinți, nebunul satului, a fost găsit, pe la 4 dimineața, mort, într-o baltă de sânge. “Acuma, zice că a fost bătut de copilăretul care este luat… Dar, oricum, el era bolnav, era foarte bolnav… Sunt 3 copii de 14 ani, iar unul este major, are până în 25 de ani.” Cel care l-a lovit primul este tânărul de până în 25 de ani. “Copilăretul, după ce l-a văzut jos, a sărit pe el. Și-ar fi dat fiecare câte una-două…” Celălalt criminal, care se sustrage, este și el major. Ne spune că reacția patronului a fost una de nepăsare, n-a vrut să se bage, ca să ajungă prin tribunale. Și copilul patroanei a asistat la scena crimei: “A trecut pe-acolo și le-a zis că ce aveți, mă, stați, dracului, la un loc. Și a plecat, el nu a stat.”

S-a dus la el din curiozitate

Dinți a fost îngropat pe cheltuiala unei alte proprietare de magazin sătesc. În satul Stancea, după acest incident, e o liniște atipică. Nimeni nu știe nimic. Ponderea populației țigănești este de 80 la sută. Mama unuia dintre cei 6 criminali, în fapt mama minorului de 12 ani, lăsat acasă, pentru că nu are vârsta legală pentru a răspunde penal, spune că nu s-a întâmplat absolut nimic cu băiatul ei. “E acasă. Băiatul meu e acasă. De ce? Pentru ce să fie la audieri? Băiatul meu a dat o declarație și gata!” Spune că băiatul acesteia, în vârstă de 12 ani, venea cu totul întâmplător de la șosea, fusese la un bar din sat. “Acolo unde șade toți copiii, de joacă biliarde. Și omul ăla care a fost mort, că știa toată comuna că omul ăla este bolnav cu capul, bolnav psihic… Deci pe omul ăla toată lumea îl bătea. Altu-l lua, altu-l lăsa, altu-l lua, altu-l lăsa. Că omul ăla, nebun cu capul, bolnav psihic, făcea numai rele. Bătea pe cine-i ieșea în cale, făcea rele, era un om bolnav cu capul.” Spune că întâmplător băiatul ei, minor, venea de la bar, “cu toți copiii de vârsta lui”, acesta s-ar fi dus să-l vadă pe Dinți, cum este bătut, din curiozitate. “S-a uitat băiatul așa la el și decât așa i-a făcut băiatul, cu piciorul, să vadă, Doamne, ce s-o fi întâmplată cu el? Și copilul a plecat acasă. Altceva nimic.”

Revoltă pe uliță

Au fost luați toți băieții care erau împreună cu minorul de 12 ani. A fost luat și băiatul unei alte vecine, Otilia. Este vorba Daniel Marius Ilie. Dar și un altul, care era crescut de bunică. Gheorghe Grigore trăia pe străzi și mâna din mila locuitorilor. Chiar și primarul îi mai oferea un bol de mâncare, însă acesta o arunca, nemulțumit că nu primește de băut. Bunica e relativ speriată. “Ieri am auzit și eu. A dat declarație că a plecat cu a lui Geamănu și, când a ajuns la șosea, l-a găsit pe Dinți… Ei, cică a luat de pe marnea la șosea, câte o piatră. A luat piatra și a dat cu piatra pe lângă el. A dat cu piatra, nu l-a lovit și a fugit la Șomeru, la magazin. După ce a stat acolo să se odihnească, l-a auzit pe Dinți cum a făcut au-au, de două ori.” Ionuț Mădălin Butoi, nepotul bătrânei, are 14 ani. E deja în arest, acuzat de crimă. În jur, pe ulița, lumea e revoltată că 4 copii au ajuns la arest, din cauza lui Dinți, nebunul satului. “Omul ăsta era un om violent. și-a bătut joc de o babă, dă bătrână, 5 inși, împreună cu el, a închis-o în șifoner, a omorât-o. A intrat peste o femeie, iar, la sosea, a bătut-o. A intrat peste Daniel-Bucătaru, l-a tăiat cu cuțitu-n picior. A intrat pe la lume prin case. Pe cine prindea, amenința cu cuțitu la el și bătea lumea cu pietre. A fost un om foarte rău! ”

Confirmare de la parchet

De la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, Mădălina Miu, procuror, ne confirmă că 4 din minori acuzați de uciderea lui Gheorghe Grigore, zis Dinți, nebunul satului Stancea, au fost reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile. Un alt suspect se sustrage, la acest moment efectuându-se demersuri pentru prinderea acestuia. Ne confirmă că Dinți a fost omorât în bătaie. Tinerii sunt acuzați de omor.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp