EVENIMENT

Sentință în cazul criminalilor autostopiști, de la Drajna: Câte 15 ani de pușcărie și daune morale de 430.000 de euro

Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul Călărași, ca instanță de fond, a emis, în cursul zilei de ieri, o hotărâre de condamnare a celor doi adolescenți ucigași, cunoscuți drept “Criminalii autostopiști, de la Drajna”.

Condamnați pentru omor calificat

Cei doi tineri care au măcelărit doi soți, după ce au fost luați la ocazie, în zona Drajna Nouă, pe DN3A, în cursul serii de 24 noiembrie 2017, și-au aflat deja prima sentință. Andrei Simion și Ionuț Cristian Tănăsie au fost acuzați de omor calificat. Tănăsie, în vârstă de 16 ani, la data comiterii faptei, era elev al Grupului Școlar Danubius Călărași, în clasa a X-a. Simion, care doar și-a serbat majoratul ulterior comiterii crimei, era elev al Liceului Tehnologic Alexandru Ioan Cuza Slobozia. Polițiștii au descins acasă la aceștia în ziua de 1 decembrie 2017. Au fost trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, la data de 21.03.2018. Cei doi au atacat doi soți, Violeta și Ion Constantin, după ce aceștia s-au oprit, din milă, să-i ia la ocazie. Cu o săptămână înainte de crimă, cei doi tineri și-au procurat două cuțite, tip fluture, de la un magazin din Slobozia. Și-au premeditat faptele. Mobilul crimei a fost unul absolut rizibil. Tânărului de 16 ani avea o relație cu o femeie, de pe raza satului Drajna. Femeia este în vârstă de 28 de ani, are doi copii minori, lăsați la părinții fostului soț. Femeia este plecată de-acasă, lucrează, ca menajeră, la hotelul Savoy din Brașov. Femeia se numește Ramona Ghionoiu. Cei doi tineri ar fi urmat să fure o mașină și să fugă la ea, la Brașov. Nu aveau carnet de conducere. Femeia a locuit în sat, iar cu tânărul de 16 ani avea o relație de natură sexuală.

S-a pus sechestru pe bunurile părinților

Rudele bărbatului ucis cu sânge rece s-au constituit parte civilă, în vreme ce rudele celor doi criminali, în solidar, trebuie să acopere daunele morale și materiale suferite de către aparținătorii celui omorât. S-au constituit părți civile Constantin Michael George, Constantin Violeta (soția), Constantin Ionuț, Constantin Elena și Constantin Lucia. Ca părți responsabil civilmente figurează Simion Cristinel, Simion Mariana, Tănăsie Aurel și Tănăsie Ana Maria. Andrei Simion, judecat ca inculpat minor, a primit drept pedeapsă măsura educativă a internării într-un centru de detenţie, pe o perioadă de 15 ani. Aceeași pedeapsă a primit și Ionuț Cristian Tănăsie. Ca despăgubiri civile, cei doi criminali, în solidar cu părinții sunt obligați să plătească sume consistente, către rudele celui ucis. Pentru soția celui ucis, Violeta Constantin, instanța a dispus să i se plătească următoarele sume: 11.216 lei reprezentând despăgubiri materiale, 5000 lei onorariu apărător ales şi 150.000 euro, echivalentul în lei la data plăţii, reprezentând daune morale. Pentru Constantin Michael George, instanța a dispus să primească suma de 75.000 euro, drept daune morale. Constantin Elena urmează să primească suma de 30.000 euro. Pentru Constantin Lucia, instanța a dispus să primească, drept daune morale, suma de 50.000 euro echivalentul în lei la data plăţii, reprezentând daune morale, dar şi suma de 5.000 lei, reprezentând daune materiale. Pentru Matei Nicoleta Carmen, instanța a dispus să i se plătească suma de 30.000 euro, tot daune morale. Nicolae Constantin Gabriel urmează să primească, de la cei doi criminali, în solidar cu părinții acestora, suma de 20.000 euro. Pentru Constantin Ionuţ s-a stabilit suma de 75.000 euro, drept daune morale. Instanța a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând părţilor responsabile civilmente Simion Cristinel, Simion Mariana, Tănăsie Ana Maria şi Tănăsie Aurel, până la concurenţa sumelor la care au fost obligaţi în solidar cu inculpaţii minori.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp