EVENIMENT

Satul Rasa e în doliu: Și-a pierdut fiica și ginerele, în apele furioase ale mării

Print Friendly, PDF & Email

Au plecat la mare în cursul zilei de sâmbătă, 29 august, în stațiunea Venus. O zi mai târziu, tot satul Rasa, din județul Călărași, a aflat o veste cutremurătoare. Doi localnici, cumnați, au fost uciși de valurile din ce în ce mai agresive. Pe litoralul românesc, duminică, salvamarii au arborat steagul roșu de pericol.

“Știu că fata mea este moartă. Este moartă de ieri, dar n-a vrut să ne spună nimeni”. Acestea sunt primele cuvinte ale unei mame îndurerate care, în aceeași zi, și-a pierdut fiica și ginerele, în apele mării.

Nicoleta Bragadiru nu a vrut să meargă pe litoral, ne spune una dintre vecine. Cumnatul acesteia, Valentin Raiu, a insistat. Este născută în data de 6 mai 1979, iar viața i-a fost curmată de marea furioasă în cursul zilei de duminică, 30 august. A fost deconectată de la aparate o zi mai târziu.

Pe litoralul românesc, au fost mai multe operațiuni dramatice de salvare, la sfârșitul acestei săptămâni. Andrei Marian Raiu, în vârstă de 9 ani, este nepotul luat de valuri, pentru care cei doi cumnați, Valentin și Nicoleta, s-au aruncat în apele învolburate. Copilul plutea cu spatele în sus. Părintele, tatăl, era înecat cu picioarele în jos, în apă, cu capul la 2 cm deasupra apei, declară martorii oculari. Mătușa Nicoleta a fost scoasă în stare critică. A fost conectată la aparate, la secția de terapie intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Ulterior, s-a declarat și decesul acesteia. Tatăl a fost căutat ore în șir, inclusiv cu elicopterul.

“Ce să spun? Că sunt amărâtă de nu mai pot!… Ei m-au mințit pe mine ca să fiu mai tare… Mi-a scăpat nepotul, de 9 ani, și-a murit fata cu ginerele.”

Valentin Raiu urma să se pensioneze, în ciuda vârstei, lucrând în cadrul armatei, ne spune o vecină. Știe că acesta avea 45 de ani. “Luni, mama fetei plângea: vecină, am pățit necaz! Ce ai pățit? Uite, copiii ăștia a plecat la mare, fata este în comă, iar ginerele a murit. Se ruga: să dea Dumnezeu să scape și fata. Dar nu știu dacă scapă. Azi de dimineața am întrebat: vecină, ce face fata? Zice: e mai bine, dar cred că ea era deja moartă.”

“Fata mea cred că a murit de ieri după-amiază, de la 7. Dar nu mi-a spus.” Mama îndoliată are 63 de ani. Cu greu își găsește cuvintele. Ne spune că-și va îngropa ginerele în cursul zilei de joi, urmând ca pe fiică să o îngroape vineri. Plânge și nu-și mai găsește cuvintele.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp