Business

Continuă circul la Ulmu: Casierița Simioana e acuzată că a prăduit și banii crescătorilor de animale, aproape 200.000 de lei!

image_pdfimage_print

A fost acuzată că a semnat în locul persoanelor cu handicap, însușindu-și banii, deși aceasta neagă. Recunoaște, însă, că a falsificat semnăturile de pe statul de plată. Este vorba de casiera din cadrul Primăriei comunei Ulmu, județul Călărași, Simioana Stemate.

De doi ani de zile, Asociația crescătorilor de ovine și caprine din comuna Ulmu nu și-a mai plătit redevența la bugetul local. Președintele acesteia este Ion Stemate, soțul casieriței din cadrul Primăriei comunei Ulmu.

Nelu Cantaragiu, edil, ne declară că primăria locală a avut un contract cu această asociație, căreia i s-a pus la dispoziție o suprafață de 283 de hectare, reprezentând islaz comunal. “În anii 2018 și 2019, nu și-a mai plătit redevența”. La acest moment, pe rolul Judecătoriei Călărași există dosarul nr. 821/202/2020, înregistrat la data de 13.02.2020, având ca obiect acțiune în răspundere contractuală.

“Bani au avut pentru a plăti redevența. Unii crescători au afirmat că banii au fost dați soției președintelui asociației. Aceasta lucrează în cadrul Primăriei Ulmu, este casieriță. A motivat că nu a efectuat plăți pentru că nu a strâns toți banii.” Suma este de 180.000 lei.

“În 2018, am luat subvenția la oi, de la CEC. A doua zi m-am dus și i-am dus 20 de milioane, că așa mi-a zis să-i dau. Și nu mi-a dat chitanță, nu mi-a dat nimica, nici în ziua de azi. Banii sunt la ea. Nici în contul primăriei nu i-a băgat. Atâta vă spun: i-am dat banii, nu mi-a dat chitanță, nu mi-a dat nimic”. Afirmațiile sunt făcute de unul din cei 10 crescători de animale țepuiți.

  • Ați făcut plângere la poliție?
  • Nu.
  • De ce?
  • De prost, d-aia!

Un alt crescător de animale, Vasile Anghel, care deține 400 de oi pe raza satului Zimbru, afirmă că i-a înmânat casieriței Simioana Stemate suma de 26.400 lei.

“În 2018 m-am dus, am depus banii la Primăria comunei Ulmu, la doamna Stemate, 160 de milioane. Nu mi-a dat nimic la mână, că dânsa e șefă de asociație. I-am dat banii și a zis că-i depune ea în contul asociaților. În 2019, i-am dat banii la căminul cultural, am avut ședință acolo, cu toți ciobanii, toți fermierii. I-am dat 104 milioane. A zis că i-a depus în cont. Acuma, ce s-a făcut cu banii, nu mai știu nimic. S-auzim, după aia, că s-a desființat asociația, că avem datorii către primărie. Acuma, dânsă știe ce s-a-ntâmplat cu banii. că dânsa a avut acces. Nu știu ce s-a-ntâmplat cu banii. Nu mi-a dat chitanță, nu mi-a dat nimic la mână.”

Simioana Stemate spune că banii sunt în contul Asociației. “În ce bază mă înregistrați pe mine”, s-a arătat aceasta mirată. Acuzată că a furat din banii persoanelor cu handicap, cărora le-a falsificat semnăturile pe statul de plată, iar acum și că a ciordit banii crescătorilor de animale, casierița e nedumerită că este întrebată de aceste lucruri. “În ce bază mă întrebați aceste lucruri? Aveți acordul meu să mă filmați?… N-am ce să discut!”

Arată mai mult

Lasă un răspuns

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp chat