EXCLUSIV

Restaurantul Monica: Prânz de taină în vremea pestei porcine

Print Friendly, PDF & Email

S-a deschis dosar de cercetare penală în cazul porcilor crescuți pe fostul amplasament al unității de radiolocație și al poligonului din Călărași, situat la ieșirea din municipiu, pe DN21, față în față cu magazinul de bricolaje.

Contract de voluntariat

Vali Leu este crescătorul de porci care avea, pe acest amplasament, o fermă cu aproape 100 de capete, toate infectate, la sfârșitul săptămânii trecute, cu virusul pestei porcine. Din primele date, Vali Leu, care mai are amenajata o fermă de porcine, în zona Petrom, tot pe strada Sloboziei, din municipiul Călărași, ocupa, pe baza unui contract de voluntariat, acel spațiu. Situația este efectiv de nedescris. Acesta, conform primelor date, a prezentat un contract de voluntariat, semnat între el și Viorel Bârzan, directorul administrativ al Consiliului Județean Călărași. Sunt indicii că acest contract este într-un singur exemplar și că acesta nu apare în registratura Consiliului Județean Călărași. Ar fi fost încheiat astfel numai pentru ca Vali Leu să se folosească de el, în cazul în care întreabă cineva cu ce drept ocupă acel spațiu.

Porcii au fost eutanasiați

E greu de presupus că șefii Consiliului Județean Călărași nu aveau habar ce se întâmplă chiar pe terenurile lor. Marian Dinulescu ne-a declarat, în cursul zilei de ieri, că Vali Leu ar avea un contract, pentru ocuparea acelui teren și amenajarea unei ferme de creștere a porcilor, înainte de anul 2016, lucru absolut mincinos. Abia în cursul anului trecut, Consiliul Județean Călărași a devenit proprietar al terenului respectiv. În plus, Viorel Bârzan lucrează, ca director administrativ, de pe mandatul președintelui Vasile Iliuță. Situația este scandaloasă. Porcii crescuți pe terenurile fostei unități de radiolocație și ale poligonului au fost depistați pozitiv cu virusul pestei porcine africane. Au fost eutanasiați în cursul zilei de duminică, 9 septembrie. La ora 13:00, toți porcii erau deja sacrificați și îngropați pe terenul fostului poligon, teren aflat în proprietatea Consiliului Județean Călărași.

Reacție: Nu comentez!

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, despre această situație absolut scandaloasă, a avut o singură reacție: “Nu comentez”, a fost declarația făcută de acesta pentru postul de televiziune România Tv. Urmează ca procurorii să stabilească dacă sunt vinovați în acest caz scandalos, cine sunt aceștia și de ce fapte pot fi acuzați. Viorel Bârzan este cel care a mai fost prins că folosea salariații Consiliului Județean Călărași, în interes propriu. Acesta îi ducea la Slobozia, să-i zugrăvească apartamentul proprietate personală. Cu toate acestea, fiind un om adus de președintele Vasile Iliuță, încă nu a fost destituit. Mai mult, a fost angajată și cumnata acestuia, Daniela Mihai, dar și soția acestuia, Florentina Bârzan.

Prânz de taină, la Chiciu

În loc să iasă cu explicații așteptate de opinia publică, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a ieșit din același restaurant, Monica, situat în zona Chiciu, alături de Eduard Grama, un individ angajat tot pe mandatul acestuia și care, în trecut, a fost condamnat la pușcărie. În urma acestora a ieșit nimeni alta decât Ilinca Enescu, nu înainte ca angajații respectivului restaurant să-i pună, pe bancheta din spate a autoturismului, mai multe pachete cu mâncare. Și Roxana Pațurcă, senatoare din partea Partidului Social Democrat, a fost la restaurantul Monica, în același timp cu cei trei. Aceasta ne-a declarat că nu a rămas la restaurantul respectiv, motivând că doar s-a plimbat cu proaspătul ei soț, Theodor Aniel Nadelcu Pațurcă, într-un final hotărându-se să servească masa într-o altă locație. Roxana Natalia Pațurcă a devenit un pesedist de nădejde: minte cum respiră!

Alt caz de suspiciune de pestă porcină, la Călărași

Trebuie precizat că o parte din banii administrați de Consiliul Județean Călărași și de instituțiile subordonate acestuia se scurg, de bun timp, pe o filieră destul de ciudată, sub pretextul executării unor lucrări sau asigurării de materiale sau alt gen de servicii.  Mai trebuie precizat faptul că în apropierea focarului de pestă porcină din poligon și de pe terenul fostei unități de radiolocație, se află o altă fermă, la limita teritorială dintre municipiul Călărași și comuna Modelu. Doi porci au murit, la aceasta, în cursul zilei de ieri. S-au prelevat deja probe. Ferma numără, la rându-i, peste 100 de porci și aparține lui Marian Moise, cel care a declarat că, în repetate rânduri, nu numai că a fost asociat cu Vasile Iliuță, dar că a fost băgat cu acesta în mai multe combinații, unele dintre ele penale. Marian Moise urmează să afle, mâine, dacă pleacă, timp de 21 de ani, la pușcărie, fiind acuzat că ar fi liderul unei grupări infracționale.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp