EVENIMENT

Primăria Ulmu: Casiera pesedistă e acuzată că a ciordit din banii persoanelor cu handicap!

Print Friendly, PDF & Email

Se numește Adrian Balas, are 53 de ani, este din satul Făurei, comuna Ulmu. Are insuficiență renală în stadiul terminal. Afirmă că nu a primit niciodată indemnizația mărită. Aceasta a crescut cu 74 de lei, începând cu ianuarie 2020. Până atunci, indemnizația era 1291 de lei și s-a mărit la 1365 lei. De această mărire a aflat, afirmă acesta, în urma discuțiilor avute cu alte persoane cu afecțiuni medicale similare, în timp ce efectua tratamentul de dializă.

“Vin la primărie și mi se spune că așa e românul, niciodată nu e mulțumit! Banii au venit mărit, dar diferența nu mi-a dat-o. Și nu sunt singurul. Dacă aia e semnătura mea, eu săr prin geamurile astea. Tot tabelul e fals, a semnat și a luat ea banii. Ea a venit după aia și le-a dat banii.”

  • Păi și cine a luat banii ăștia?
  • Cine a întocmit ștatele de plată?
  • Stemate Simioana.
  • Păi aia!

Duă ce a intrat pe fir Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, casiera Primăriei Ulmu a început să-i caute pe beneficiari, pentru a le restitui sumele. “A venit după mine, să-mi dea banii. După ce am țipat, a venit la mine și mi-a spus că s-a găsit plicul. Veniți că vi s-a găsit plicul. După 3 luni de zile! Dar nu m-a căutat ea, casiera Simioana, ci prin interpuși.”

În aceeași situație este și bătrâna Elena Nedu, cunoscută drept a lui Ghiță Moraru. Are 83 de ani. Este parțial paralizată, după mai multe accidente vasculare cerebrale. Indemnizația îi este ridicată de fiica Angela Colțan. “Eu am fost anunțată de la primărie dacă am primit niște bani în plus, din ianuarie, de când s-a mărit. Și am zis că nu. Eu nu am știut. În aprilie, am primit 20 de lei. Și pe urmă am sesizat că se mărise cu 74 de lei și trebuia să ne vină din urmă.”

În trei luni, beneficiarii de indemnizații de handicap ar fi trebuit să primească, în plus, suma totală de 222 de lei. În mediul rural, o astfel de sumă este una vitală. Pe raza comunei Ulmu, sunt 24 de persoane în această situație. Alte 7 persoane primesc indemnizațiile direct pe card.

  • În aprilie, mai mi-a dat 20 de lei.
  • Și cum a fost motivată suma?
  • Pentru că s-a mărit, așa mi-a spus.

Angela Colțan nu știe unde sunt banii. “Putea să ne spună, că s-a mărit cu atâta. Cu 200 de lei, cumpăr 3 pachete de pampers. Și cine a semnat?” A fost căutată de casiera Primăriei Ulmu, Simoana Stemate, după ce beneficiarii au aflat că indemnizația a fost mărită cu 74 de lei, lunar. “A venit aici și mi-a spus: tanti Angela, trebuia să vă mai dau 200. Am luat banii cu chitanță făcută de mână, fără să semnez pe vreun ștat de plată.”

La Primăria Ulmu, Simioana Stemate recunoaște că semnăturile de pe ștatul de plată nu sunt ale beneficiarilor. “Păi da, că eu trebuia să predau colegei ștatul de plată cu semnături.”

  • Cine a semnat, doamnă?
  • Eu am semnat și banii sunt în casierie.

Recunoaște că face de foarte multă vreme treaba asta. Nelu Cantaragiu, edilul comunei Ulmu, a fost cel care a sesizat aceste neconcordanțe. “Nu știu de ce crede ea că banii se țin acasă. Și-n 2017, am văzut ștate de plată semnate de oameni decedați.” IPJ Călărași confirmă că se confirmă toate aspectele sesizate și că se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp