EVENIMENT

Pesedistă condamnată la pușcărie pentru fraudă electorală

Print Friendly, PDF & Email

A fost prinsă votând de mai multe ori, în cadrul scrutinului electoral din data de 26 mai 2019, pentru alegerile europarlametare. S-a întâmplat în cadrul secției nr. 111, organizată pe raza satului Călărașii Vechi (județul Călărași), în cadrul școlii locale.

Scandal la secția de votare

Este vorba de Elena Alecu, cunoscută drept reprezentanta Partidului Social Democrat din comuna Cuza Vodă, aceasta ocupând și funcția de inspector șef al Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor Călărași. La data comiterii faptei, o membră a comisiei de votare, Lucica Tudor, fostă angajată a Primăriei Cuza Vodă, a fost cea care i-a înmânat două buletine de vot. În apărarea acesteia a sărit Niculina Comănescu, soție de preot, membră a unei organizații neguvernamentale. Cea care a sesizat frauda a fost reprezentanta Partidului Mișcarea Populară, o tânără de 25 de ani, Rodica Stoian. Instanța de fond s-a pronunțat în cursul acestei zile.

Infractoarea Alecu a scăpat cu amânarea aplicării pedepsei

Elena Alecu a fost trimisă în judecată la data de 18.07.2019, în dosarul nr. 5033/202/2019, pe rolul Judecătoriei Călărași, având ca obiect faruda la vot și complicitatea la frauda la vot, alături de aceasta, tot în calitate de inculpată, fiind trimisă în judecată și Lucica Tudor. Elena Alecu a fost condamnată la 4 (patru) luni de pușcărie, cu amânarea aplicării pedepsei, în condițiile recunoașterii prealabile a vinovăției, pe o perioadă de supraveghere de 2 ani, fiindu-i interzis, totdată, dreptul de a fi ales în autorităție publice sau în orice alte funcții publice, pe o perioadă de 1 an. Aceeași pedeapsă i-a fost aplicată și Lucicăi Tudor, complicea infractoarei Elena Alecu.

Fără venituri declarate de pe terenurile agricole deținute

Elena Alecu declară venituri anuale de 39.058 lei, reprezentând salarii, în vreme ce soțul acesteia, Ștefan Alecu, din postul de șofer la SC Gap SRL, declară venituri anuale de 37.220 lei. Tot Elena Alecu declară depozite bancare, acumulate începâbd cu anul 2012, în valoare de 99.000 lei, deschise la CEC Bank și BCR. Afirmă că posedă și două autoturisme, un WV Bora, din 2003, și un Peugeot 308, din 2007, ambele dobândite prin cumpărare. Figurează cu 10 hectare de teren agricol, fără să declare obținerea vreunui venit de pe urma exploatării acestuia, dar și cu două locuințe, una în Călărași, un apartament de 77 mp, și o alta în comuna Cuza Vodă, sat Călărașii Vechi, în fapt o casă de 126 mp.

Mașina instituției folosită în scop personal

La locuința din satul Călărașii Vechi, comuna Cuza Vodă, am găsit-o pe Elena Alecu, într-o dimineață de duminică. Din calitatea acesteia de inspector șef al Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor Călărași, autoturismul insituției îl folosește, în mod uzual, în interes personal. La prima oră, autoturismul cu numărul de înmatriculare CL 11 CIS, se afla la poarta acesteia. Întrebată dacă acea mașină îi aparține, aceasta a afirmat că da. Ulterior, a revenit asupra declarației: “E de la instituție și urmează să plec cu ea pe teren.” Recunoaște că mașina este văzută, în fiecare zi, în același loc: “Dar care e problema dacă e văzută în fiecare zi?”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp