EVENIMENT

Olandezul zburător: Călărășeană decapitată și aruncată la tomberon, în Spania

Print Friendly, PDF & Email

Provine dintr-o familie cu o situație materială precară. A plecat de-acasă, dintr-un sătuc care încape tot într-un singur cod poștal, de la 18 ani. Casa părintească este situată pe strada Anton Pann, la numărul 9. Mama acesteia, Viorica Crudu, afirmă că fata a lucrat, pentru puțin timp, la un magazin, la strada mare. Fără carte de muncă și pe câțiva lei. După care și-a luat lumea-n cap.

Alina, Alan și Arthur

A fost găsită de angajații de la salubritate, aruncată într-un tomberon de pe strada Mostoles, care taie orășelul La Sabatera, provincia Alicante, Spania, de la est spre nord, trecând prin centrul localității. La Sabatera se află la mică distanță de satul Moraira, situat pe coasta Mării Balearelor. Este un sat turistic. Aici l-a cunoscut pe Arthur Kervink, un olandez, în vârstă de 59 de ani, patron al unei agenții imobiliare.

Alina Mocanu, de loc din Satnoieni, comuna Dichiseni, județul Călărași, prima dată s-a căsătorit, la nici 20 de ani, cu un cetățean spaniol, Munoz Navarro. Căsătoria a fost oficiată la Primăria comunei Dichiseni. Cei doi nu au divorțat, deși relația dintre ei s-a încheiat, în fapt, de câțiva ani. “O bătea și a obținut împotriva acestuia un ordin de restricție”. Cu acesta a avut un băiat, acum în vârstă de 14 ani, Alan. Băiatul se află în Spania, iar rudele Alinei, din România, nu știu nimic de soarta lui, după ce mama acestuia a fost găsită înfășurată într-un cearșaf, cu corpul plin de răni de cuțit și aproape decapitată. Aruncată la gunoi. Între despărțirea de Monoz Navarro și relația cu cetățeanul olandez, patron de firmă imobiliară, venea pe-acasă, când și când. Astfel l-a cunoscut pe Daniel Tatavura, un localnic, șofer de profesie. Au locuit la mama ei, în Satnoieni. Au împreună o fetiță, în vârstă de 7 ani, aceasta purtând, inițial, numele de Munoz Navarro, deci al bărbatului spaniol cu care Alina Mocanu a fost căsătorită legitim. Ulterior, printr-un proces de stabilire paternitate, derulat pe parcursul anului 2018, Daniel Tatavura a reușit să demonstreze că el este tatăl fetiței.

Rozalinda Ioana locuiește cu acesta, pe strada Școlii, din satul Dichiseni, într-o casă bătrânească, oarecum curățică, cumpărată, în urmă cu 3 ani, de Alina Mocanu de la un alt localnic.

Gicuța Stancu

“Ea a cumpărat casa, pentru amândoi, pentru ea și pentru Daniel. El stătea cu copiii, că l-a avut și pe celălalt aici. Dar a plecat de mai multe ori. Ea pleca de la el. Când venea, venea tot la el. Dar ei e lăsați, ă-hă, de câțiva ani. Ea ce mai venea din Spania, stătea, pleca înapoi…” Daniel Tatavura, cel care și-a revendicat dreptul de tată al minorei Rozalinda Ioana, nu a fost niciodată plecat din țară. “Ea pleca. Dar nu știu ce făcea ea acolo! Eu de unde să știu? Bani nu, dracu știe ce făcea. Dar, v-am zis, era o fată bună… Cam cum e tineretul, în ziua de azi! O mai ia și pe căi greșite… Mai golăneală, ce să-i fac!” Toate acestea ni le spune o altă rudă a fetei, cumnată cu mama acesteia. Se numește Gicuța Stancu. “Alina când venea, când pleca. Venea puțin, apoi pleca la loc, în Spania.”

Mătușa măritată cu bărbatul nepoatei

Între timp, Daniel s-a căsătorit cu sora soțului mamei Alinei Mocanu. Cum ar veni, Daniel s-a căsătorit cu mătușa Alinei, o oarecare Steluța, extrem de recalcitrantă. Ieri, când s-a trezit cu presa la poartă, a început să arunce cu pietre. “D-aia a aruncat cu pietre, să nu afle lumea că e mătușa Alinei și că i-a luat bărbatul! Daniel ar fi avut o relație și cu Alina, dar și cu mătușa Alinei, în același timp. “El, înainte îmi zicea mamă, iar acum îmi zice cumnată”.

Până să-l cunoască pe olandez, Alina Mocanu lucra la o terasă, ca ospătăriță. Așa știu rudele acesteia din țară. “Eu știu numai ce am văzut la televizor”. Așa a aflat mama Alinei de moartea îngrozitoare a acesteia. “mereu îi ziceam să se mute de-acolo. La început, a fost numai lapte și miere.” Alina Mocanu a venit cu olandezul Arthur Kervink în România, la Satnoieni. Nu a venit cu mâna goală. I-a cumprat familiei fetei un televizor Vortex și un cuptor cu microunde. Televizorul costă 359 de lei. “Ne-a dat și bani.” Mama fetei crede că olandezul și-a pierdut mințile și a ucis-o pe Alina pentru că era extrem de gelos. “Ea era frumoasă, dar el o îmbrăca așa! El o punea să se-mbrace, să-i arate că-i regina lui…”

Viorica Crudu, mama Alinei, plânge. Ne spune că fata a fost încântată de felul în care o trata olandezul. “S-a dat la ea, s-au împrietenit… Ea avea apartament și stătea cu băiatul. Că și eu am fost la ea. Avea o situație destul de bună. Dar când am auzit-o că s-a-mprietenit cu ăsta, i-am zis: cum ți-ai lăsat tu casa și-ai plecat? Nu, că e un om cumsecade, că are firmă imobiliară, că are nu știu ce…” Olandezul Arthur Kervink are și el un copil, un băiat în vârstă de 17 ani, dintr-o căsătorie anterioară. Acesta îi vizita pe cei doi, pe Alina și pe Arthur. “S-a făcut o ruptură între ei, el fiind gelos… Acum i s-a părut că fusta a fost prea scurtă.”

Arthur și Alina

Arthur Kervink a ucis-o pe Alina Mocanu în ziua de duminică, 16 fabruarie, după ce, în prealabil, cei doi au fost la o petrecere, obișnuită într-o astfel de zi, în Spania. Este cunoscută drept fiesta. Olandezul era consumator de droguri. Relația acestora a intrat în atenția forțelor de ordine după ce, în cursul anului trecut, în 30 iunie, un vecin a alertat poliția după ce a auzit-o pe Alina Mocanu țipând după ajutor. La fața locului au sosit două patrule de la Poliția Locală și Garda Civilă din Moraira, iar olandezul Arthur Kervink a stat o noapte în arest. La acel moment, Alina Mocanu nu a depus plângere. Ulterior, împotriva acestuia a obținut un ordin de restricție, în cursul lunii septembrie 2019.

Mama acesteia afirmă că Alina nu avea alte venituri decât banii dați de olandez, veniturile obținute de acesta fiind administrate împreună. Pentru fata rezultată din relația cu Daniel Tatavura, Alina Mocanu a fost obligată, de instanță, să plătească o pensie alimentară de 1.000 de lei. Mamei îi trimitea, extrem de rar, câte 50 de euro. Ultima oară, Alina a vorbit acasă, cu o soră, chiar în ziua în care a fost ucisă. “Totul era ok, că sunt la cumpărături.”

Alina Mocanu a fost găsită într-un tomberon, aproape decapitată, de lucrătorii de la salubritate, din La Sabatera. Olandezul a fost prins a doua zi. Crima a avut loc chiar în sediul agenției imobiliare aflate în proprietatea olandezului.

“Am luat legătura cu o firmă de pompe funebre, care face repatriere”. Costul, însă, este unul care nu poate fi suportat de familia Alinei Mocanu. “Au zis aseară că e în jur de 5.000 de euro, dar de unde să strâng eu atâția bani?”

Nu există explicații care să justifice gestul olandezului. “Probabil că este un criminal în serie. că așa am auzit pe la televizor. Că el a mai făcut ce a mai făcut, că el mai are ce mai are… Acum se spun multe…”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp