EXCLUSIV

Judecătoria Călărași: Grefieră picată pe interceptări

Print Friendly, PDF & Email

A fost suspendată din funcție, începând cu data de 25.10.2021, prin Decizia nr. 976, a Președintelui Curții de Apel București București.

Este vorba de Elena Vișan, fostă Șerban, grefier în cadrul Judecătoriei Călărași. A fost trimisă în judecată, cu Judecătoria Lehliu Gară, ca instanță de fond, la data de 21.10.2021, prin Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași emis în dosarul 625/P/2021, din data de 18.10.2021.

Elena Vișan, în calitate de inculpată, a fost trimisă în judecată, fiind cercetată sub control judiciar.

Este acuzată de săvârșirea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului, faptă prevăzută de art. 269 alin 1 C.P. și de compromiterea intereselor justiției, faptă prevăzută de art. 277 alin. 1. C.P., cu aplicarea concursului de infracțiuni.

Art. 269 alin 1 CP prevede că ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală, tragerii la răspundere penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Art. 277 alin. 1. C.P prevede că divulgarea, fără drept, de informații confidențiale privind data, timpul, locul, modul sau mijloacele prin care urmează să se administreze o probă, de către un magistrat sau un alt funcționar public care a luat cunoștință de acestea în virtutea funcției, dacă prin aceasta poate fi îngreunată sau împiedicată urmărirea penală, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Elena Vișan este trimisă în judecată în dosarul 3045/249/2021, pe rolul Judecătoriei Lehliu Gară, ca instanță de fond, fiind înregistrat la data de 21.10.2021. Procesul are următorul termen la data de 15.03.2022, când se va readministra proba testimonială.

Elena Vișan, fostă Șerban, este fosta soție a executorului judecătoresc Victor Șerban, implicat în dosarul de constituire a unui grup infracțional organizat condus de Marian Moise, fostul tovarăș al lui Vasile Iliuță, actualul președinte al Consiliului Județean Călărași. A fost condamnat, la 4.10.2019, la 3 ani cu suspendare, pe un termen de încercare de 5 ani.

În calitate de grefier, Elena Vișan, avea venituri anuale de 73.330 lei net, rezultând o medie lunară a veniturilor de 6.110 lei.

Conform unor date, aceasta a divulgat date din dosarele în care se administrau probe penale împotriva unei grupări infracționale conduse de Vlad Costel, zis Țaganu.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp