EXCLUSIV

Scandal la Grupul Școlar Danubius: Elevi, de clasa a VIII-a, acuzați că au făcut sex-oral în toaletele sălii de sport

Print Friendly, PDF & Email

Inspectoratul Școlar Județean Călărași nu a primit nici un fel de date legate de un eveniment ieșit din comun, care s-ar fi petrecut în timpul orelor de curs, la Grupul Școlar Danubius, din municipiul Călărași.

„Nu am informații. Nu m-a informat nimeni, legat de vreun eveniment deosebit. Aici, la Inspectoratul Școlar, nu a ajuns nici un fel de informație. O să iau legătura cu directoarea, să văd despre ce este vorba, pentru că nu am informația asta.”

Dan Melente

Este declarația făcută de Daniel Melente, adjunctul inspectorului-șef din cadrul Inspectoratului Școlar al Județului Călărași.

S-a întâmplat în cursul săptămânii trecute, când mai mulți elevi și părinți au fost audiați de către lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

„S-a schimbat directorul, iar acum sunt două matracuce care nu știu de capul lor. S-a întâmplat săptămâna trecută, dar abia acum s-a aflat: în sala de sport, copii de clasa a VIII-a, la grupul sanitar, făceau sex-oral și s-au pozat. El a pozat-o pe ea și ea pe el. Ea, fată de clasa a VIII-a, a dat poze nud colegilor.”

Elena Dinu Stancu este noua directoare a Grupului Școlar Danubius, din Călărași. Ca directoare adjunctă, figurează Daniela Măcinic. Nu le-am putut contacta.

Daniela Măcinic

„Ea, dacă trimitea poze, pe grupuri, nu știu pe unde, poze unde apărea dezbrăcată, mai multor băieți, el s-a enervat, ea n-a mai vrut să mai facă și atunci a dat pozele pe privat, pe toate grupurile de elevi.”

R.B. se numește eleva de clasa a VIII-a, din cadrul Grupului Școlar Danubius. Colegul acesteia se numește A.T. Sala de sport a grupului școlar arată într-un mod extrem de insalubru.

„A distribuit pozele celorlalți colegi, că se supărase pe ea, că nu a mai vrut să mai facă.”

Tatăl elevei de clasa a VIII-a, A.B., un renumit medic veterinar, ne spune că a fost deja la Inspectoratul Județean de Poliție Călărași.

„Fata este sub tutela mamei, nu prea a luat legătura cu mine în ultimii 4 ani. N-am putut să ajut cu nimica… Acuma, cât e de adevărat, ce s-a-ntâmplat exact, mi-e greu să zic.”

Recunoaște că și polițiștii i-au spus că adolescenta R.B., fata acestuia, obișnuia să expedieze fotografii indecente colegilor de clasă.

„Ceva-ceva mi-au spus și domnii de la poliție. Eu ce să fac? Atâta timp cât deschiderea lor față de mine este foarte restrânsă, i-am avertizat să nu facă asta, să nu facă aia, ca orice părinte care încearcă, de la distanță, să dea un sfat, atât cât mi s-a permis.”

„Fata nu prea vrea să vorbească cu mine. La poliție, un domn ofițer a luat-o pe sus, ca să spun așa, ca să ne întâlnim într-o încăpere, ca să dea ochii și cu mine. Eu, ca părinte, după părerea mea, nu se impunea să ridice tonul.”

Tot acesta ne confirmă că, la Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, s-a pus problema ca adolescenta R.B. să nu fi fost silită să facă un astfel de gest.

„S-a încercat să se stabilească dacă nu cumva a fost vorba de o agresiune. Încercăm să stabilim că nu a fost treaba asta, că nu-și dorește nimeni. Atunci, eu, ca părinte, știu ce am de făcut, dacă a fost o chestie de genul ăsta. Se pare că nu a fost. Concluzia a fost că a fost consimțit.”

Inspectoratul Școlar Județean Călărași a fost informat cu privire la această situație, ne comunică Inspectoratul de Poliție Județean Călărași. Totodată, a fost sesizată și Direcția Generala de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași.

Într-o adresă emisă publicației noastre se arată că Inspectoratul de Poliție Județean Călărași a fost sesizat, la data de 15 martie , cu privire la faptul că o minoră, în vârstă de 14 ani, ar fi întreținut un act sexual consimțit, cu o persoană cunoscută. Cea care a depus sesizarea este mama adolescentei R.B.

Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii februarie 2022, doi minori, în vârstă de 14 ani, ar fi întreținut un act sexual consimțit. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor.

Părinții minorei R.B. sunt divorțați de mai bine de 4 ani. Mama fetei, și ea de profesie tot medic veterinar, este cea care i-a sesizat pe polițiști. Nu am putut să o contactăm, pentru un punct de vedere.

Pe marginea acestui scandal, într-un comunicat remis publicației noastre, Consiliului Județean al Elevilor Călărași, prin Alexia Iuliana Nica, în calitate de președinte, precizează:

Lipsa educației sexuale își pune încă o dată amprenta asupra sistemului de învățământ din România. Acești copii sunt victime ale unei programe școlare care nu se pliază pe necesitățile beneficiarilor primari ai acesteia, adică elevii. Un eveniment cel puțin îngrijorător care ar trebui să ne deschidă ochii asupra importanței informării tinerilor, eveniment ce ar trebui să sesizeze autoritățile competente, dar și părinții. Familia și școala sunt fundamentul formarii oamenilor din societatea de mâine.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp