EXCLUSIV

Jandarm călărășean arestat preventiv pentru mai multe capete de acuzare

Print Friendly, PDF & Email

În cursul acestei zile, plutonierul major Gabriel Mădălin Nicoi, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, a fost arestat preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, decizia fiind luată de Tribunalul Militar București, în dosarul nr. 40/753/2001.

În data de 23.03.2021, procurorii din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de doi inculpați, ambii militari, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, distrugere, încălcarea ordinului de protecție, două infracțiuni de lovire sau alte violențe, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice. Cel de-al doilea jandarm i-a fost complice plutonierului major Gabriel Mădălin Nicoi. În fapt, s-a reținut că acesta a exercitat acte de violență față de o femeie cu care avea o relație consensuală, iar ulterior, în scop șicanatoriu, prin folosirea unei substanțe chimice, a procedat la degradarea autoturismului persoanei vătămate, încălcând, totodată, ordinul de protecție.

Primul ordin de protecție a fost emis, la data de 27.11.2020, de Judecătoria Călărași, reclamantă fiind A. O. P. Instanța a emis, cu caracter provizoriu, obligarea acestuia, pe o perioadă de 6 luni, să păstreze o distanță minimă de 50 de metri față de aceasta, păstrarea unei distanţe minime de 100 m faţă de domiciliul reclamantei, interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau orice alt mod cu reclamanta şi familia reclamantei, interdicţia pentru agresor de a se deplasa în anumite localităţi sau zone determinate pe care persoana protejată le frecventează ori le vizitează periodic. A.O.P. a fost agresată într-un local public.

Împotriva acestuia, Judecătoria Călărași a emis un nou ordin de protecție, persoana reclamantă fiind L. U. Instanța a decis ca angajatul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași să păstreze o distanţă de 10 metri faţă de victimă şi mama acesteia. Totodată, s-a decis ca acesta să păstreze o distanţă de 10 metri faţă de reşedinţa victimei şi faţă de locul de muncă al acesteia, interzicându-i, totodată, orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau orice alt mod, cu aceasta.

L. U. este angajată a Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria. Jandarmul a agresat-o în mod repetat.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călărași a făcut precizări referitoare la acest caz, arătând că subofițerul Gabriel Mădălin Nicoi “este anagajatul unității noastre, iar conducerea instituției a cunoscut situația acestuia și a oferit concursul pe tot parcursul cercetărilor desfăşurate de organele de anchetă”.

În precizările Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași se mai arată următoarele:

“Totodată, menționăm că, în ceea ce îl privește pe subofițer, la nivelul unității au fost luate mai multe măsuri, respectiv: retragerea armamentului individual, executarea unor atribuții  în cadrul unității (pentru a nu avea contact cu cetățenii) și introducerea acestuia într-un program de consiliere  și monitorizare psihologică.

Precizăm că subofițerul este angajat din iulie 2010, iar la ultima evaluare  psihologică, în anul 2020,  a fost declarat apt.

Pentru nerespectarea regulamentelor militare, a fost sancționat de patru ori, ultima dată în anul 2018. Suspendarea activității consiliilor de onoare pe timpul stării de urgență și alertă, precum și existenta unor dosare penale au împiedicat desfășurarea procedurilor interne de aplicare a unor sancțiuni disciplinare  pentru comportamentul  care aduce atingere onoarei militare. Acesta este un caz izolat la nivelul unității și condamnăm astfel de comportamente care nu sunt acceptate în relaţiile sociale.”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp