EVENIMENT

Întunecare: Agresor sexual care crede că n-a furat nimic

Print Friendly, PDF & Email

Se numește Manta Cătălin și, din data de 2 noiembrie 2022, nu mai are voie să iasă din curte. Vreme de cel puțin 30 de zile. Sau până se va judeca, la Tribunalul Călărași, contestația depusă de parchet. Care l-ar vrea la beci! Termenul este fixat pentru data de 7.11.2022.

Maria provine dintr-o familie dezorganizată. Are 9 ani și abia de-i sare creștetul de clanța ușii. Și e fâșneață. Ne spune că-i place la școală, dar nu mereu. Nu-i place mai ales atunci când ceilalți copii spun despre ea că este proastă.

Cu Manta Cătălin s-a găsit, după-amiaza, într-un parc sinistru, din centrul satului, în curtea fostei școli. Maria se juca cu sora cea mică, în vârstă de 4 ani.

Cătălin i-a pus mâna-n păr și a vrut s-o tragă prin spatele fostei școli, acum o clădire care și-n plină zi îți dă senzația de irealitate. A pipăit-o și i-a cerut să facă sex cu el.

„Mi-a zis să intrăm în școală și eu am refuzat. M-a luat de mână și eu am început să țip.”

  • Dar de ce să vă duceți în școală?
  • Să facem prostii.
  • Așa ți-a zis el?
  • Mi-a zis direct prostia aia, dar eu n-am vrut și mi-e rușine să zic.

Manta Cătălin are 42 de ani și stă, în satul Vișinii, comuna Independența, pe strada Bisericii, la marginea satului. N-a lucrat, în viața lui, decât cu ziua. Este cunoscut drept de-al lui Neacșu. Manta Cătălin, băut, i-a cerut fetiței de 9 ani să se ducă cu el în școala părăsită, din centrul satului, ca s-o fută. I-a spus direct așa ceva.

  • Tătuțule, câți ani ai?
  • 9.
  • Și tu ai habar de prostii d-astea?
  • El m-a-nvățat, acuma.

La momentul producerii agresiunii, ne spune Maria, pe stradă nu era nici țipenie.

„Nu trecea nici măcar un câine. Am țipat și i-am spus că sun la poliție!”

Maria, extrem de curajoasă, și-a luat surioara de mână și-a fugit spre casă.

În timpul zilei, de cele două fetițe are grijă bunica lor. Mama, Mădălina Lazăr, lucrează la oraș. Fostul soț, Vasile Rădulescu, stă în satul vecin. Cei doi au împreună 3 copii, doi băieți și pe fetița de 9 ani, Maria. Surioara Mariei ni se spune că este făcută cu un alt bărbat, de prin Dragoș-Vodă.

„După divorț, ea s-a mai măritat de câteva ori. La Dragoș-Vodă, la Spanțov. Pe la Călărași…”

Mădălina Lazăr e acasă. E extrem de revoltată. Nu înțelege cum agresorul este încă în libertate și nu e deja condamnat măcar 25 de ani. La fața locului e și primarul, Gabi Rădulescu. Mădălina este încă în stare de șoc. Fapta a fost probată și cu ajutorul camerelor de luat vederi, instalate recent.

„Credeți-mă, eu, ieri, când am trecut prin parc, am zis că înnebunesc! Pentru că eu, când am auzit ce s-a-ntâmplat, am zis că înnebunesc!”

Mădălina Lazăr plânge înfundat. De la producerea evenimentului, nu și-a mai lăsat fetița la școală, deși microbuzul școlar trece chiar prin fața porții. Ne spune că se teme pentru fata ei, Maria cea fâșneață, în vârstă de 9 ani.

„Ăla e un nemernic. De el se va ocupa statul român”, intervine primarul. Are de aplanat și situația conflictuală din cadrul familiei, căci tatăl, Vasile Rădulescu, ar vrea, pentru câteva zile, să-și ia fetița acasă, în satul vecin, Independența. Fapt rezolvat într-un final.

De peste gard, spune că se opintește să mute niște lemne dintr-o parte în alta și că lucrează la animale. Ar bea o bere. Dar cel mai mult și-ar dori un pachet de țigări.

Manta Cătălin, agresorul sexual, dă semne că s-ar afla în sevraj. N-a mai ieșit din curte de 3 zile. Acum, nu mai recunoaște nimic din ceea ce a vrut să facă.

„Ea a vinit lângă mine și io nu i-am făcut nimica. Io am plecat pe ormă. Nimic-nimic nu i-am zis… Dacă io nu i-am făcut nimic? Ce să-i fac io?!”

Cătălin, deși și-a recunoscut fapta în fața oamenilor legii, de data asta o ține una și bună: „Nu-i adevărat! Minte!” Ne spune și ce făcea, la vremea aia: „Io am fost în parc să beau și io o bere, liniștit. Și ea a venit lângă mine. Și io nu i-am făcut nimica. Io am plecat pe ormă.”

A fost arestat, așa zice el, degeaba-degeaba! „A zis că să mă duc pe 10 la judecată! Eu nici nu mă duc! Ce, am furat ceva?”

Manta Cătălin, într-adevăr, nu a furat nimic. Maria cea fâșneață, în vârstă de 9 ani, căreia îi place la școală, însă nu mereu, zburdă pe uliță. Într-un final, mama acesteia s-a decis s-o lase câteva zile în grija tatălui, în satul vecin, Independența. Îi merge gura și vrea să știe cum funcționează o cameră de filmat. Tatăl, Vasile Rădulescu, nu are serviciu. Lucrează cu ziua, ni se spune. Din banii de alocație ai celor doi băieți, rămași în custodia lui, ni se arată, și-a cumpărat aragaz. Dar și o mașină de spălat. În interiorul casei miroase greu, a mucegai. Și e întuneric.

În curte, un gutui, încărcat de fructe, pare extrem de fericit.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WhatsApp WhatsApp

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker