EXCLUSIV

Imagini inedite: Cum se ciordește din oficiul poștal din Belciugatele

Print Friendly, PDF & Email

Abia în cursul serii de luni, 6 iunie, a observat că-i lipsesc 300 de lei. Banii au fost sustrași dintr-un teanc prins cu un elastic. Teancul urma să ajungă la un bătrân din satul Cândeasca, comuna Bleciugatele, județul Călărași, drept pensie.

I s-a întâmplat factorului poștal comunal, Mirela Gurlui. Aceasta ne spune că nu e prima dată când a sesizat că-i lipsesc bani. A reușit să identifice hoții: două fete, surori, în vârstă de 8, respectiv 10 ani.

„Ele veneau aproape în fiecare zi, că se mai făceau că vântură mătura. Și le mai dădeam… Ba bani, ba o bomboană. Când veneau pensiile, stăteau la ușă și cerșeau… Eu am observat că-mi tot lipsesc, regulat, bani, dar nu am avut nici o probă. Îmi spuneam că am dat mai mulți bani, la vreo pensie.”

Copilele provin din familia cunoscută drept al lui Ciombe, capul familiei fiind Ștefan Burtea. Are 11 copii. Un fiu al acestuia, cioban, în ziua de 28.09.2019, a violat și ucis o bătrână, în vârstă de 92 de ani, cunoscută drept tanti Oița. Criminalul, Marian Burtea, a fost condamnat la 17 ani si 8 luni de închisoare.

Când a observat că îi lipsesc bani, în seara zilei de luni, 6 iunie, avea pe birou suma de 18.000 lei.

„Mi-am dat seama că intră cineva, în lipsa mea, în oficiul poștal, pentru că eu știam că din pensia din care au luat, eu o verificasem deja de două ori. O prinsesem în elastic și, când am ajuns la femeie să-i dau banii, nu mai erau toți. Eram sigură de sumă.”

Una din cele două surori a reușit să se strecoare pe geamul de la ghișeu. Prevăzătoare, poștărița Mirela Gurlui a lăsat un telefon în stare de funcționare pe funcția de înregistrare video. Așa au fost dibuite ciorditoarele!

Copilele nu se duc la școală. Nici ceilalți copii ai familiei lui Ștefan Burtea, cunoscut drept al lui Ciombe. În schimb, banii din alocații se duc pe datoriile făcute la magazinul sătesc, cei mai mulți pentru băutură și țigări.

Inspectoratul de Poliție Județean Călărași ne informează că, în cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

La data de 7 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fundulea au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, în vârstă de 47 de ani, angajată în cadrul Companiei Naționale Poșta Română – Agenția Belciugatele, cu privire la faptul că în jurul orei 13:30, două tinere au pătruns, prin forțarea unui geam, în interiorul poștei, de unde au sustras suma de 300 lei. „

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp