EVENIMENT

Evadatul de la Penitenciarul Jilava a fost prins în parcul Dumbrava

image_pdfimage_print

La ora 3:00, în cursul acestei dimineți, a fost prins Valeriu Constantin Azamfirei, în vârstă de 30 de ani, dormind în parcul Dumbrava, din Călărași. Azamfirei a evadat, în cursul zilei de joi, 7 martie, din Penitenciarul Jilava.

A trecut peste 3 garduri de sârmă ghimpată

Deținutul, de loc din Călărași, nu a putut fi oprit, deși s-au executat asupra lui focuri de armă, dar a și fost atacat de câinii de pază dintr-un depozit de fier-vechi, unde a încercat să se ascundă. A fugit din pușcărie după ce a sărit un gard de beton, înalt de 3 metri, reușind să treacă de alte 3 garduri de sârmă ghimpată. Azamfirei Valeriu Constantin este condamnat la 10 ani de închisoare pentru tâlhărie, în regim semideschis. Pentru că-și ispășise o mare parte din pedeapsă, el putea munci în afara penitenciarului, însoțit de un ofițer fără armament, conform datelor prezentate de oamenii legii. Figura cu domiciliul în localitatea Satnoieni, comuna Dichiseni, pe strada Libertății, nr. 19. A evadat în mod spectaculos, în cursul serii de miercuri, dar informația a fost făcută publică după o zi.

Polițiști atacați de câini

Despre acest incident, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Peniteciarelor, a venit, ulterior, cu următoarele date: 1. Evadarea s-a produs cu prilejul întoarcerii deținutului de la un punct de lucru după ce deținuții din schimbul 2 au fost reintroduși în penitenciar; 2. Deținutul Azamfirei Valeriu Constantin a forțat dispozitivul de siguranță și a escaladat mai multe gaduri, asupra lui făcându-se uz de armă; 3. Agentul din postul de pază a efectuat foc de avertizment și foc asupra deținutului care încerca să evadeze înainte ca acesta să se facă nevăzut; 4. După o perioadă, deținutul evadat a fost oprit de către o patrulă de poliție care nu era informată despre evadare, acesta având un comportament suspect; 5. Având în vedere că nu s-a putut legitima, evadatul a fugit și, fiind urmărit de polițiști, a sărit în curtea unui depozit de fier vechi; 6. În curtea depozitului, acesta a fost atacat de câinii de pază și a fost rănit, prilej cu care și-a abandonat o geacă de culoare maron, cu urme de sânge; 7. În urmărire, polițiștii au fost atacați de aceiași câini, fiind ulterior și prezentați la spital, pentru îngrijiri medicale, pierzând urma evadatului.

Mama acestuia a aflat abia aseară

A fost găsit în cursul acestei dimineți, de către o patrulă din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, dormind pe o bancă, în parcul Dumbrava. La acest moment, se află deja depus în Penitenciarul Slobozia. Datele de domiciliu ale evadatului sunt neconforme câtă vreme mama acestuia, Tincuța Șerban, locuiește, fără forme legale, în satul Dichiseni, pe strada Zambilei, nr. 8. Valeriu Constantin Azamfirei stătea, până să fie condamnat, la o mătușă, în municipiul Călărași. Așa spune mama acestuia, care nu mai știe nimic de el, de ani de zile. “Aseară am auzit și eu că a evadat. Am aflat și eu de la televizor. Din 2014, nu i-am mai văzut ochii decât la televizor… Până să zică la televizor că a făcut tâlhărie, eu nu am știut de el și câți ani avea de condamnare.” Femeia locuiește singură, la marginea satului Dichiseni, într-o casă fără proprietari. A îngrijit de un bătrân, care a murit anul trecut, aceasta rămânând să locuiască, în continuare, în casa acestuia.

Copil lăsat la voia sorții

Femeia se închină când află că a fost prins în această dimineață. “Mulțumesc și bodaproste. Mulțumesc mult, Dumnezeu v-a ajutat… Bine că l-au prins. Mă bucur.” Din datele prezentate de femeie, Valeriu Constantin Azamfirei a fost un copil lăsat la voia sorții. “Nu prea a stat cu mine, a stat la sora mea, la Călărași… Eram sigură că acolo-l va prinde… Nu știu ce-a tâlhărit, ce-a făcut, nu-mi dau seama. El a aflat adresa de la fostul soț, că sunt căsătorită legitim și m-a gonit.. El nu m-a vizitat. A făcut o sesizare la poliție, de la Penitenciarul Tulcea, că nu știe de mine. Și prin primărie a aflat de mine.” Tincuța Șerban, mama evadatului de la Penitenciarul Jilava, crede că nu e bine ce a făcut acesta: “Să-i fie rușine ce-a făcut. Și-a făcut numai pușcărie, de când e… Și tinerețea lui și-a făcut-o numai în pușcărie, în loc să fi fost ca orice copil, să fi avut o bucurie din partea lui. Îmi pare rău ce-a făcut… Eu, prin cuvinte, atât îi spun: să-și fi băgat mințile-n cap, poate de-acum încolo să reglementeze, să-și dea seama de greșelile care le-a făcut și să înceapă să revină pe un făgaș normal.”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp chat