EXCLUSIV

Descinderi la Dor Mărunt, într-un dosar de trafic de droguri / Video

Print Friendly, PDF & Email

În cursul zilei de ieri, 9 percheziții domiciliare s-au derulat, pe raza județelor Ilfov, în localitatea Voluntari, și Călărași, pe raza comunei Dor Mărunt, dar și a municipiului București, la sediile unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane fizice suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și introducere în țară de droguri de risc.

Acțiunea a fost desfășurată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași.

A fost vizat Cristian Mihai Dide, un cunoscut activist, fiind unul dintre cei mai vocali reprezentanți  ai mişcării #rezist din Piața Victoriei. Cristian Dide s-a implicat în aproape toate protestele organizate în București față de guvernarea PSD, fiind personaj principal și în câteva incidente cu Poliția sau cu Jandarmeria. La unul dintre protestele din fața sediului PSD, Dide s-a urcat într-un copac, iar în timpul unui eveniment organizat de Primăria Capitalei, Dide a fost încătușat de polițiști, în timp ce proiecta mesajul „#Rezist” pe Palatul Regal, conform România Tv.

Dide s-a legat, la un moment dat, de gardul Guvernului și a amenințat că își dă foc. Pentru a fi îndepărtat, a fost nevoie ca forțele de ordine să taie o parte din gard. A fost un participant activ la protestele din 10 august 2018 – ”Protestul Diasporei”.

Avocatul activistului susține că ancheta ar fi fost deschisă la începutul anului, după ce Cristian Mihai Dide ar fi sesizat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. El s-ar fi autodenunțat, dorind să demonstreze cât de ușor poate cumpăra cannabis online. Le-a trimis coletele procurorilor și asta l-a transformat în suspect de trafic.

„După ce el a achiziționat aceste produse, el le-a și trimis DIICOT-ului, la mai multe structuri din țară și le-a solicitat să efectueze acte de urmărire penală. Acțiunea lui este o acțiune de protest, în mod evident”, a transmis, aseară, avocatul acestuia.

Cristian Mihai Dide este acuzat că ar fi cumpărat cannabis din ţară şi din străinătate, pe care l-ar fi trimis apoi la DIICOT. S-a arătat drept un fervent susținător al legiferării consumului de cannabis, în România.

Cezar Petrescu

Pe raza județului Călărași, vizată în dosar a fost ferma unui individ cunoscut prin manifestările sale publice maniacale. Este vorba de Cezar Petrescu, acesta prezentându-se drept redactor șef al unei publicații online cu conținut care trădează un mod de gândire destructurat. Deține, pe raza comunei Dor Mărunt, o fermă specializată în cultivarea cânepei și în prepararea diferitelor produse pe bază de cannabis.

Au descins lucrători din cadru Biroului de Combaterea Crimei Organizate Iași, procurori ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și lucrători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”.

La ora 9:00, perchezițiile erau în plină desfășurare, la Dor Mărunt. „E un control tematic, cum e în fiecare semestru. E un control tematic așa cum este de obicei. Că noi, din activitatea firmei, cultivăm cânepă, după cum știți. Deci cineva trebuie să vină să controleze, din când în când.” Asta a fost reacția lui Cezar Petrescu.

În schimb, vecinii afirmă că este pentru prima dată când văd o astfel de desfășurare de forțe, la domiciliul acestuia. „Poate-l saltă și scăpăm de nebun”.

La Dor Mărunt, descinderea a durat aproape 12 ore. La ora 17:30, aceasta încă nu se încheiase. „Nu, nu erau de la antidrog. Au venit băieții în control. Că nu este prima dată când au venit. Vin tot timpul.” Cezar Petrescu nu știe să ne spună ora la care a început „controlul”.

  • De unde erau, de la comisia de evaluare a imobilelor?
  • De la comisie. Au venit cu jumătate de oră înainte să veniți dumneavoastră.
  • Domnule, erau de la comisia de reabilitare a monumentelor istorice?
  • Nu are importanță din ce comisie erau.

Nu știe dacă lucrătorii care au efectuat „controlul” erau de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Spune că nu are nici o implicare în dosarul instrumentat de DIICOT și care-l vizează pe protestatarul Cristian Mihai Dide. „Nu știu. Cred că ar trebui să-l întrebați pe el.”

În această speță, prima reacție publică a venit prin inspector de poliție Anca Alexandra Vâjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași. „La această oră, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorul din cadrul DIICOT – ST Iași, desfășoară o acțiune care vizează persoane bănuite de introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc (cannabis și produse cu conținut THC).” Contactată, nu a putut să ne ofere și alte detalii.

Conform comunicatului emis de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, s-a reținut faptul că protestatarul Cristian Mihai Dide a procurat din afara țării, dar și de pe teritoriul României, cantități de cannabis, pe care le-a deținut și distribuit prin intermediul unor societăți de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete, către DIICOT – Structura Centrală și Serviciul Teritorial Iași.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp