ACTUALITATE

Surse: Americanu a fost arestat din nou pentru că l-ar fi sunat, din pușcărie, pe Vasile Iliuță

Print Friendly, PDF & Email

În cursul zilei de ieri, 17 noiembrie, Vasile Boșnigeanu, zis Americanu, cunoscut călărășenilor drept un membru al lumii interlope locale, a fost arestat preventiv, într-un nou dosar deschis de Direcția Națională Anticorupție.

Este acuzat de comiterea infracțiunii de șantaj, în forma prevăzută de Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, cu referire la art. 1 din aceasta, în fapt la o persoană care exercită o funcţie publică.

Conform unor date preliminare, persoana care a reclamat comiterea unei astfel de fapte este Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași și, totodată, președintele Organizației Județene Călărași a Partidului Social Democrat.

Arestat la data de 16.06.2021, tot la propunerea Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Constanța, Vasile Boșnigeanu a fost trimis în judecată, la începutul lunii septembrie 2021, cu Tribunalul Călărași drept instanță de fond, fiind acuzat de șantaj, cămătărie și spălare de bani.

Florin Brișan, fost președinte al clubului de fotbal Dunărea Călărași, în perioada 31 august 2071 – 30 iunie 2019, figurează, în acest dosar, ca parte vătămată. Brișan a recunoscut că, de-a lungul timpului, în perioada cât a fost președinte la Dunărea Călărași, a împrumutat sume consistente, eșalonate, cu un total de 100.000 euro, de la Vasile Boșnigeanu. Ulterior, Direcția Națională Anticorupție a reținut că, în perioada decembrie 2020 – martie 2021, Vasile Boșnigeanu ar fi exercitat presiuni și acte de violență în dauna lui Florin Brișan, fapte negate de acesta, în mod public. Mai mult, din referatul cu propunere de arestare preventivă, înaintat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Constanța, devenit public în mod absolut misterios, se reține că aceste fapte ar fi avut loc când Florin Brișan nu mai avea, de mai bine de 1 an, calitatea de președinte al clubului de fotbal Dunărea Călărași.

În interceptările efectuate și devenite publice, Vasile Boșnigeanu vehiculează nume din lumea politică locală, începând cu Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, și terminând cu un oarecare Eduard Grama, un fost proprietar de firme falite și fost condamnat la pușcărie, pentru falsificarea de instrumente bancare, devenit, între timp, mâna dreaptă a președintelui Iliuță.

La acest moment, Dunărea Călărași se află în procedură de insolvență, având datorii uriașe, estimate la 800.000 euro, în condițiile în care, conform altor declarații publice, în ultimii 3 ani, investițiile în Spitalul Județean de Urgență Călărași, din bugetul județean, nu au depășit suma de 1 milion de euro.

Rugat să comunice public dacă între el și Vasile Boșnigeanu, zis Americanu, există neclarități de ordin legal sau penal, Iliuță, până la acest moment, nu ne-a oferit un punct de vedere.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți recomandăm și

Close
Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp