EVENIMENT

Descinderi în municipiul Călărași: Cocaină, de peste 100.000 de euro, găsită la interlopul Bididiu

Print Friendly, PDF & Email

Virgil Vasile, cunoscut drept Bididiu, a fost identificat drept administratorul unei unități de alimentație publică, la nivelul municipiului Călărași, care era folosită drept paravan pentru pentru consumatorii de droguri de mare risc, mai precis cocaină. Faptele se derulau din anul 2022, conform unui comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași.

Au fost prinși, astfel, 3 traficanți de droguri de mare risc:

  • Vasile Virgil, zis Bididiu;
  • Mărgean Marcel Constantin;
  • Pârlog Nicolae Daniel.

Aceștia au comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc, respectiv cocaină, unor persoane din județul Călărași și municipiul București, cu sume cuprinse între 400-500 lei doza.

Descinderile au avut loc în data de 3 august. Totodată, s-au pus în aplicare 19 mandate de  percheziție domiciliară pe raza județului Călărași și în municipiul București, fiind identificate și ridicate cantitatea de 1058,98 grame cocaină, 2 doze de cocaină,  sumele de 131.550 lei și  5805 euro,  un grinder,  2 cântare electronice de precizie și  mai multe   obiecte utilizate la porționarea și consumul drogurilor.

În cursul zilei de astăzi, 4 august a.c., a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Călărași, cu propunere de arestare preventivă a celor 3.

Au fost arestați preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile:

  • Vasile Virgil, zis Bididiu , pentru săvârşirea infracțiunilor de punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, prev. de art. 5 din Legea 143/2000 cu aplic. art. 35 alin 1 C.pen. (12 acte materiale) și trafic de droguri de mare risc prev. de art. 2 alin. 1 ?i 2 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen.;
  • Mărgean Marcel -Constantin, pentru săvârşirea infracțiunii de deținere de droguri de mare risc în vederea comercializării prev. de art. 2 alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000;
  • Pîrlog Nicolae-Daniel, pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc prev. de art. 2 alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 35 alin 1 C.pen. (3 acte materiale).

Vasile Virgil, zis Bididiu, a mai fost cercetat pentru infracțiunea de deținere de droguri de mare risc, în cursul anului 2020. A fost achitat, ca urmare a intervenirii prescripției penale, prin sentință definitivă emisă la data de 23.03.2023, de Curtea de Apel București, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la amenințare. În cauză au mai figurat: Nomoloșanu Marius, Micu Aurel, Vlad Tenur și Cucurigu Robert.

Victima, devoalată în spațiul public drept o escroacă, a fost Iuliana Anișoara Raiu, membră a Partidului Social Democrat și pusă într-un post de conducere, ca director adjunct, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker