EVENIMENT

Curcani: Declarații de amor în camera de spovedanie. Preotul a fost ispitit de o minoră, chiar în Sâmbăta Mare!

Print Friendly, PDF & Email

S-a dus să se împărtășească, dar preotul i-a spus că nu poate face asta dacă nu se spovedește. Este vorba de o adolescentă, în vârstă de 14 ani, din satul Curcani, județul Călărași. În schimb, tot așteptând ca fata să-și mărturisească păcatele, popa a început să se dea chiar el în stambă, fix în Săptămâna Mare, încercând să o ispitească, adresându-i vorbe mieroase.

Cătălin Ștefan este preot-paroh al bisericii cu hramul Sfinții Împărați Constantin și Elena, din satul Curcani, județul Călărași. E acuzat că, în Sâmbăta Mare, în timpul spovedaniei, a dat de înțeles unei adolescente, în vârstă de 14 ani, că ar vrea să aibă cu ea relații de natură intimă. Inspectoratul de Poliție Județean Călărași ne-a precizat că, în cauză, pe numele popii s-a deschis un dosar de cercetare penală, sub acuzația de corupere sexuală a minorilor.

“Eu știu că ție îți place de mine. Și mie îmi place de tine, da? Pentru că e o dragoste așa… nu știu cum să zic, o dragoste mai din priviri.”

Cătălin Ștefan, amețit de fumul lumânărilor și de Necuratul, a continuat să-i spună fetei că o urmărește încă de pe vremea când aceasta avea 11-12 ani! Pe adolescentă nu a chemat-o, să-și mărturisească păcatele, la biserica mare a comunei, ci la cea cunoscută drept Biserica din Deal, de la cimitir. Sătenii știu de ce a făcut popa acest lucru. “Acolo nu prea vine lumea. Și-a crezut că vor fi doar ei doi și așa poate să o f–tă.”

Evident, dragostea popii nu avea unde să se înfiripe decât la biserică, în timpul slujbelor, între Sfântu Maslu și slujba de vecernie!

“Acum doi ani sau acum trei ani, când ți-am zis eu că îmi place de tine, ne-am tot privit așa, prin biserică, și mi-am auzit vorbe, că, uite, părintele se uită la fata lui… Nu știu, cred că ai auzit și tu… Și-am zis așa: să nu mă mai uit la tine, dar… Și, acum, ultima oară, te-am întrebat prea dur, așa, că vroiai să zici ceva și n-ai zis… “

Popa are 45 de ani și, în cursul zilei de miercuri, 5 mai, nu a mai fost de găsit. S-a vorbit chiar că l-ar fi înghițit pământul! “S-ascunde, dom’ne, s-ascunde!” Sătenii știu de ce face asta: “A păcătuit chiar în Săptămâna Mare!”

La ora 8:00, la casa acestuia, din Curcani, de pe strada Rahova, nr. 50, nu lătrau nici câinii.

În incinta bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena, era doar dascălul, cunoscut drept Dan Dascălu. Nu știe de ce popa Cătălin Ștefan nu e de găsit. În schimb, știe de ce acesta nu răspunde nici măcar la telefon: “Nu are semnal.” Întrebat dacă știe că popa a încercat să preacurvească, ispitind o minoră, în vârstă de 14 ani, a început să ridice din umeri. “Nu știu ce s-a întâmplat, eu îmi văd de treaba mea, de datoria mea. Eu am venit să fac curățenie. Nu știu nimic.”

Mama adolescentei pe care popa a încercat să o seducă, Cezarina Rotar, ne spune ce s-a întâmplat de ce popa Cătălin : “Am fost la poliție, am dat o declarație. Am făcut o plângere. Am zis: vrem să se meargă pe calea legală. Nu vreau să-l bag la pușcărie, ferească-Dumnezeu! Că nu vreau să-mi iau un păcat asupra mea. Vreau să nu mai fie popă! Pentru că ăsta nu merită să fie popă, să ajungă să violeze copiii! Dacă fata mea era mai naivă și punea botul la el? Se ține de copilul meu de doi-trei ani de zile! Eu nu l-am crezut, mi-am zis că poate nu a înțeles bine. Popa este cam psihopat!”

Cezarina Rotar ne confirmă ca fata acesteia are 14 ani. Afirmă că fata acesteia a fost, în urmă cu două săptămâni, să se spovedească și a venit de la preot uluită: “Măi mamă, uite ce mi-a zis preotul, dacă vreau să fac videochat! Nu, nu fac așa ceva, cum să fac așa ceva? Și el zice: păcat de tine! Că, zice, la ce corp ai și cât de bine arăți… Zic: măi mamă, poate n-ai înțeles tu bine! Poate ți s-a părut, copil fiind. Și n-am băgat de seamă, zic că poate i s-a părut. Și sâmbătă de dimineață, a fost copilul să se împărtășească. Toate fetele care au fost cu ea, au fost lăsate să treacă. Pe ea a oprit-o, că i-a zis că trebuie să se mai spovedească. Copilul i-a spus: părinte, m-am spovedit acum două săptămâni! Nu, că n-are nici o relevanță, trebuie să te spovedești acum, ca să poți să te-mpărtășești! Și copilul știind că nu am să o cred dacă iarăși o să-i vorbească urât, l-a-nregistrat. Îi spunea că vrea s-o sărute, să aibă o relație cu ea… Că știe că este căsătorit, că are copii și că nu poate să aibă o relație. Dar măcar să aibă o relație, să se-mbrățișeze, să se sărute. Că-și dorește foarte mult s-o sărute. Băgase mâna-n ea, s-o ia s-o sărute. Copilul era în picioare și atunci a ieșit pe ușă.” Toate acestea s-ar fi petrecut chiar în interiorul bisericii. “Erau în camera de spovedanie. Și n-a mai apucat copilul să înregistreze când îi spunea să-i dea numărul de telefon. Că să-l treacă altfel în telefon, dacă îi caută mami cu tati în telefon, să nu-l vadă că vorbește. Că măcar să mai vorbească și el așa, prin mesaje, cu ea. Am rămas mută! Și nu este singurul copil, s-au mai auzit cazuri.”

Am încercat să obținem și un punct de vedere al reprezentanților Episcopiei Sloboziei și Călărașilor. Ne-a răspuns o doamnă de la secretariat. “Doar eu sunt aici, toți ceilalți sunt plecați în concediu.”

Cezarina Rotar ne spune că, ulterior, s-a dus să vorbească cu preotul îndrăgostit. “Era cu preotul Cristi, era în altar. N-a vrut să iasă să stăm de vorbă. A zis că recunoaște că a greșit, că să-l iert, dar este și el om! E bărbat!”

De câțiva ani este Cătălin Ștefan preot paroh în comuna Curcani! protoiereul de la Oltenița îi este cumnat. Cătălin Ștefan este căsătorit, are doi copii în clasele primare, iar soția acestuia este profesoară, la Oltenița. Până la acest moment, nu l-am putut contacta. Acesta riscă între unu și 5 ani de pușcărie, dacă va fi găsit vinovat.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp