EXCLUSIV

Crimă șocantă în Călărași: Doi tineri au decapitat un bătrân, pe strada Merilor

Print Friendly, PDF & Email

O crimă șocantă a avut loc în această noapte, în cartierul Livada, din municipiul Călărași, pe strada Merilor. Un bătrân, în vârstă de 96 de ani, conform vecinilor, a fost decapitat, în propria locuință, de doi tineri.

Forțele de ordine au intervenit, la fața locului, după miezul nopții, în jurul orei 2:00. Zona este greu accesibilă, deși se află într-un municipiu reședință de județ. Străzile sunt desfundate și pot fi străbătute doar de căruțe sau de mașini de teren. Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sesizarea cu privire la fapta comisă a fost făcută din oficiu.

“L-a omorât, i-a luat căpățâna de tot, cu toporul”. Bătrânul asasinat, Ilie Florea, locuiește într-o casă modestă, făcută din nuiele și lut. În aria fără gard, sunt mai mulți saci de rafie, umpluți cu material plastic provenit de la tomberoane. Asasinii sunt doi tineri, unul în vârstă de 14 ani și un altul de 22 de ani.

“Cel de 14 ani e al meu”, ne declară tatăl acestuia, care spune că este orb. “Am vorbit cu poliția și ăsta, vecinul ăsta d-aicea, a spus: eu i-am tăiat gâtul, cu toporul, că am vrut eu.”

Vecinii nu-și explică ce-au avut de împărțit cei doi tineri cu bătrânul ucis cu cruzime. Marian Enciu se numește tânărul de 14 ani.

Celălalt tânăr, în vârstă de 22 de ani, este cunoscut drept consumator de droguri. “Ăsta trăgea din pungă.” Tatăl acestuia e nedumerit. Tânărul se numește Ionuț Aurel Mustafa. “Nu știu ce-a făcut”. Află de la tatăl celuilalt tânăr. Își face cruce: “Doamne-ferește! Eu nu știu nimic. Cine a omorât, să tragă! Să intre în pușcărie!”

Tatăl lui Mustafa, cel bănuit că l-a decapitat pe bătrânul Florea, spune că băiatul lui era cuminte. “De când a venit, de-acum un an, din Anglia, era cuminte, a stat cuminte.”

“Când m-am trezit, era ceasul două când m-a sculat poliția. A bătut la ușă și-am ieșit afară și a întrebat cum îl cheamă. Zic: știu că-l cheamă Ilie Florea. Câți ani are? 96 de ani.”

  • Ce-a avut cu el?
  • Ce-a avut?! Poate moare și ei acolo!

Ilie Florea trăia de pe o zi pe alta. “Ce-a avut cu el? Avea bani omul ăla? Ce-avea, săracu? Căuta o pâine, se ducea, săracu, să cumpere o pâine de 1 leu.” Nimeni nu-și explică gestul celor doi tineri: “Dar n-avea bani, n-avea nimica. Era amărât.”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp