EXCLUSIV

Circ cu prefectul liberal: A chemat poliția pentru că l-am așteptat să-l întrebăm de unde a avut bani de campanie / Video

Print Friendly, PDF & Email

367.000 lei este suma cu care a contribuit Valentin Barbu, actualul prefect liberal județului Călărași, la campania electorală derulată în cadrul alegerilor locale din anul 2021, din postura de candidat PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași.

Suma aceasta nu se regăsește în declarațiile de avere depuse de acesta, conform Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, nici anterior datei de 27.09.2020 și nici ulterior acestea.

Solicitat oficial să ofere o explicație în legătură cu acest aspect, prefectul liberal Valentin Barbu a preferat să posteze, pe o rețea de socializare, un text injurios.

„Lipsit total de deontologie, profesionalism și recurgând la acțiuni reprobabile precum șantajul emoțional (publicarea unei fotografii cu soția mea și o așa-zisă convorbire telefonică cu aceasta), mă văd nevoit să îmi apăr, încă o dată, demnitatea și de această dată, familia. Atacurile acestui zvonac, care sunt doar minciuni sfruntate și informații absolut scoase din context, pot fi ușor demontate: da, am obținut un împrumut în campania electorală. Potrivit legii 334/2006 privind finanțarea partidelor politice – contribuțiile pot proveni exclusiv din următoarele surse: veniturile proprii ale candidatului, donații de la persoane fizice, ÎMPRUMUTURI de la persoane fizice/instituții financiare.”

Având în vedere că declarația de avere a liberalului Valentin Barbu cuprinde bunuri și venituri ale ambilor soți, am încercat să obținem un punct de vedere și de la soția acestuia, Lucica Barbu. Telefonic, aceasta ne-a răspuns:

  • Nu știu cu cine vreți să vorbiți.
  • Cu doamna Barbu!
  • Nu sunt eu Barbu.
  • Nu?! Dar cine sunteți?

S-a întâmplat în cursul zilei de ieri, 26.01.2022. În mod mincinos, prefectul liberal Valentin Barbu afirmă, în textul injurios postat pe contul personal de socializare, că nu am fi purtat o discuție cu soția sa, Lucica Barbu.

Tot în cursul zilei de ieri, însă, Lucica Barbu a formulat, către Poliția Municipiului Călărași, o petiție, susținând că am hărțuit-o. Motivul? Că i-am telefonat în cursul zilei respective după ce, anterior, fusese apelată telefonic și de unii reprezentanți ai presei centrale, tot cu scopul de a afla proveniența banilor.

Fără să găsim o cale instituțională de a obține răspunsuri cu privire la proveniența uriașei sume de bani și de ce aceasta a fost disimulată din declarațiile de avere, de la locuința prefectului, în această dimineață, s-a sunat pe numărul unic de urgență 112. Cea care a făcut acest lucru, extrem de surescitată, a fost Lucica Barbu, soția prefectului liberal Valentin Barbu, la momentul la care a constatat prezența noastră în zonă.

  • Bună-dimineața, doamnă! De unde a avut domnul prefect banii de campanie?

La fața locului, au ajuns două echipaje de poliție. Prefectul Valentin Barbu se afla, încă, în interiorul domiciliului. A fost sunat la interfon de către reprezentanții IPJ Călărași, însă acesta nu a răspuns.

La ora 8:45 a ieșit acesta din casă, pentru a se duce la serviciu. A fost un alt moment în care am încercat să clarificăm cu acesta proveniența uriașei sume de bani și de ce aceasta nu apare în declarațiile de avere ale familiei sale.

  • Nu dăm declarație de presă în stradă. Veți primi un răspuns oficial. Datele sunt publice din 2020-2021.
  • Totuși, de unde aveți banii?
  • O zi frumoasă.
  • Îi aveți de la cămătari?
  • Poate Iliuță, poate altcineva, nu eu.

Ciprian Pandea, liderul Organizației Județene Călărași a Partidului Național Liberal, s-a arătat mâhnit de un astfel de comportament.

„Voi avea o discuție cu domnul Barbu. Nu e normal să cheme echipajele de poliție. I-ați cerut un punct de vedere pe care îl putea da, ce era mare lucru? Am avut și aseară o discuție cu el. L-am rugat să vă explice, să găsească o cale de comunicare că, până la urmă, dacă n-a făcut nimic ilegal, să explice și atâta tot.”

Comportamentul prefectului liberal Valentin Barbu e absolut scandalos. Redacția noastră va încerca să obțină și un punct de vedere de la Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker