EXCLUSIV

Cârdășie pentru blătuirea unei sentințe penale, pe ruta Vâlcelele – Cuza Vodă

Print Friendly, PDF & Email

Viorel Buzoianu, viceprimarul comunei Cuza Vodă, face o declarație uluitoare: Ionel Tatu, primarul comunei Vâlcelele, condamnat la 40 de zile de muncă în folosul comunității, prin sentință penală rămasă definitivă, a folosit un om pentru a-i executa pedeapsa.

Infracțiuni la Codul Muncii

“A strâns hârtii, a păzit p-acolo, a lăsat și un om, ca să vă spun, a mai lăsat și un om, ba adu-mi un om în locul tău, o oră-două”. Aceasta este declarația făcută de viceprimarul comunei Cuza Vodă, declarație care i-ar putea aduce primarului din comuna Vâlcelele o nouă condamnare penală. La data de 10.10.2016, Ionel Tatu a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe un termen de supraveghere de 2 ani de la rămânerea definitivă a sentinței. A fost condamnat pentru infracțiuni prevăzute de Codul Muncii, prin folosirea de mai mult de 5 persoane ca forță de muncă la negru. Instanța a dispus ca Ionel Tatu să execute și o pedeapsă accesorie de 40 de zile de muncă în folosul comunității. Marius Cojocaru, primarul comunei Cuza vodă, recunoaște că pedeapsa accesorie și-a executat-o pe raza comunei.

Primarul din Cuza Vodă se încurcă

“A venit la sport, a venit la fiecare meci”. Asa consideră Marius Cojocaru că și-a ispășit pedeapsa colegul său de partid, amândoi fiind membri ai Partidului Național Liberal, aceștia fiind și primari în două comune vecine. “Da, a venit la meci.” Marius Cojocaru nu știe să ne spună dacă Ionel Tatu a mai executat și alte activități. Se încurcă în explicații. “A făcut mai multe chestii… Vicele știe mai multe.” La mijloc, din primele date, avem de-a face cu o complicitate la neexecutarea unei hotărâri judecătorești, dar și cu falsificarea unor documente care să ateste, în mod mincinos, că pedeapsa respectivă a fost dusă la îndeplinire. Viceprimarul Viorel Buzoianu, după ce ne spune că Ionel Tatu a folosit un om ca să-și execute zilele de muncă în folosul comunității, se încurcă și el în explicații. “Și-a făcut sentința! Nu poți să spui c-a stat degeaba!” Primăria Cuza Vodă a înaintat hârtiile către instanță, prin care se atestă că Ionel Tatu, primarul comunei Vâlcelele, și-a executat pedeapsa de a lucra 40 de zile în folosul comunității, muncă neremunerată. Viorel Buzoianu ne spune că a pus și un om care să-l urmărească pe Ionel Tatu prestând astfel de activități.

Răzvan Vrabie s-a ascuns

Este vorba de Răzvan Vrabie, poreclit Zbârnâilă, acesta ocupând postul de administrator în cadrul Serviciului Public Gospodărie și Lucrări Edilitare. “Eu vă spun ce s-a întâmplat. Restul nu intrăm în detalii că nu are ropst să discutăm.” Răzvan Vrabie, în opinia viceprimarului Viorel Buzoianu, este singurul martor care l-a văzut pe primarul comunei Vâlcelele, Ionel Tatu, executând muncă în folosul comunității. “Probabil că l-a mai văzut și altcineva… Nu știu, s-o găsi, o să-ntreb… Ulterior se vor afla persoane care probabil l-au văzut.” Încercarea de a vorbi cu Răzvan Vrabie s-a dovedit un eșec. Era plecat la Călărași. A rămas că ne vedem la Primăria comunei Cuza Vodă, în câteva minute. L-am așteptat mai bine de două ore. Vrabie nu a mai ajuns și nici nu a mai răspuns la telefon. Ulterior, a dispărut și viceprimarul Buzoianu. Și acesta nu a mai răspuns la telefon.

Revoltă la primărie

“Asta e culmea-culmilor! Hai că nu a făcut, dar să arunci vina pe copilul ăla…” Secretara Consiliului Local Cuza Vodă, Cornelia Rusen, se arată în continuare extrem de intrigată. “Doamne, dar asta e strigător la cer! Te trezești într-o zi că-ți aruncă-n cap toate prostiile lui!” Pentru a executa muncă în folosul comunității, Ionel Tatu trebuia să ia la cunoștință de normele de securitate și protecție în muncă. Funcționara care se ocupă, în cadrul Primăriei comunei Cuza Vodă, de așa ceva, spune că nici nu știe cum arată primarul comunei Vâlcelele. “Nu știu cine este domnul Ionel Tatu.” Ne confirmă că acesta nu are fișă de protecția muncii. “Nu, nu a semnat protecția muncii. Dacă cineva mă înștiințează că domnul acesta are de executat muncă în folosul comunității, domnul vice, care le dă de muncă, vine și-mi spune: eu am astăzi 7 persoane la muncă în folosul comunității, cum se cheamă și ce activități fac ei.” Ionel Tatu nu a fost văzut vreodată pe un astfel de tabel. Funcționara, Zenovia Coman, nici măcar nu-l cunoaște.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp