PE SURSE

Călărași: Liceul Tehnologic Dan Mateescu și-a amenajat locul pentru fumat în… pod!

Print Friendly, PDF & Email

În podul Grupului Școlar Dan Mateescu, din Călărași, și-a amenajat directoarea acestei unități de învățământ un loc pentru fumat. Este vorba de Nicoleta Radu, aceasta predând limba și literatura română.

Salvați la oral

Se refugiază în pod de fiecare dată când simte nevoia să tragă o țigară. Are amplasate scaune, din care unul este folosit pe post de măsuță pentru cafea. În tot acest timp, numai la disciplina matematică, anul trecut, au fost 29 de corigenți, la Grupul Școlar Dan Mateescu. Unitatea aceasta este considerată o adevărată fabrică de diplome. La fel ca în cazul UASMV. Daniela Smâdu este cea care a semnat în calitate de profesor examinator. Din 29 de elevi, unul singur nu a reușit să promoveze examenul de corigență. Toți ceilalți 28, deși au obținut note sub 4 la examenul scris, au fost salvați de examinarea orală. Lupașcu Ciprian Andrei, la acel moment elev în clasa a IX-a, deși obține nota 3 la examinarea scrisă, reușește să… împuște nota 7, la examinarea orală. Cam la fel se petrec lucrurile și în toate celelalte cazuri.

Fără normă didactică

Frățilă Cristinel Mădălin, la data de 1.09.2016, elev în clasa a IX-a, la examenul de corigență obține nota 4 la scris și nota 4 la oral, fiind declarat repetent. Este singura excepție din lunga listă de elevi corigenți. În schimb, în catalog apare ca promovat în clasa următoare, a X-a, asta deoarece directoarea  Nicoleta Radu a constatat că în cazul în care Frățilă Cristinel Mădălin nu promovează, nu mai poate acoperi normele didactice ale unor apropiate, iar clasa nu mai are numărul minim de elevi prevăzut în regulamentele școlare. Faptele îmbracă aspecte de ordin penal. În 2016, înscrierea la această unitate de învățământ s-a făcut pentru: 28 locuri – comerț; 28 locuri – construcții, instalații și lucrări publice; 28 locuri – electromecanică, 28 locuri – estetica și igiena corpului omenesc. Anul trecut, nici un elev de clasa a XII-a nu o obținut notă de trecere la examenul de bacalaureat. La fel s-a întâmplat și în anii precedenți.

Muștruluială pentru ADHD

Profesorii de-aici au un mod original de a discuta cu elevii. Doi elevi diagnosticați cu Attention Deficit Hyperactivity Disorder, sunt scoși în fața clasei, la o ședință de consiliu profesoral, și sunt muștruluiți zdravăn. “Dacă tu faci ceva și nu știi de ce-ai făcut, înseamnă că ori ai o problemă aci (arată la cap – n.n.), ori ne minți.” Asta reproșează directoarea Nicoleta Radu celor doi elevi. Sindromul ADHD poate avea cauze genetice, poate fi dobândit ca urmare a unor leziuni cerebrale sau poate avea cauze provenind din mediul familial sau social. Boala se manifestă prin lipsă de atenție, impulsivitate și hiperactivitate. Conform Ministerului Sănătății, în România, 682 de copii, cu vârste peste 15 ani, sunt afectați de acest sindrom. Cifrele sunt pentru anul 2016. În mod neoficial, se estimează că numărul copiilor cu ADHD trece de cifra de 200.000.

Puși să smulgă iarba

“De ce-ai făcut? Dacă ți se pune din nou pata?… Sunteți voi, câțiva, care vreți să distrugeți…” Ca soluție pentru acești copii este găsită alternativa de a fi mutați. Ca pedeapsă, au fost exmatriculați timp de două zile și ca supliment de pedeapsă au fost puși să smulgă iarba din curtea școlii. În schimb, alți elevi, deși nu dau cu lunile sau cu anii pe la școală, obțin note de trecere, dar nu apar nici absenți. Este vorba mai ales pentru elevii înscriși la cursurile serale, mulți dintre ei fiind plecați la muncă, în străinătate.

Cică nu fumează în pod

Contactată, directoarea Nicoleta Radu ne declară: “Podul liceului nu e loc pentru fumat”. În schimb, ea e cea care se refugiază, extrem de des, pentru a se încărca cu nicotină.

Arată mai mult

Comentarii

  1. Buna ziua!
    Sunt director la o Scoala Gimnaziala din Ilfov. . Personal nu văd nici o greseala in modul de a nota elevii . La fel se intampla si la scoala mea,,,, se obtin note de 3 la proba scrisa si apoi chiar note de 7 la proba orala pentru a obtine ,,saracul copil,, nota minima de trecere. Profesorii nu sunt roboti, au si ei totusi suflet pentru copii. Nu cred ca e corect sa ne facem o reclama ,,proasta,, pentru scoala din comunitatea in care traim. Probabil ziaristii sau bucurat de cativa banuti si putina popularitate dar nu e profesional sa ducem in noroi scoala romaneasca. Legat de publicarea imaginilor eu cred ar trebui sa se ia masuri drastice cu acel cadru didactic care a filmat si fotografiat documente oficiale din scoala . Eu nu cred ca acel dascal mai trebuie sa predea in acea scoala sau nu cred ca are vreo legatura cu scoala.
    O zi buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp