EVENIMENT

Călărași: Polițiști atacați pe strada Zefirului

Print Friendly, PDF & Email

În cursul acestei zile, doi polițiști călărășeni au fost atacați de două persoane, Lilian și Lenuța Toma.

Potrivit unui comunicat emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași, Lilian Toma, în vârstă de 28 de ani, a părăsit locuința de domiciliu fără a completa o declaraţie pe propria răspundere, conform ordonanţelor militare emise pe perioada instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României.

A fost identificat de doi polițiști din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Călărași, iar la fața locului, în scurt timp, a ajuns și Lenuța Toma, în vârstă de 49 de ani, cei doi începând să adreseze amenințări multiple celor doi polițiști, aflați în misiune. În continuare, inculpata Lenuța Toma a smuls şi distrus echipamentul de protecţie purtat de unul dintre polițiști, iar inculpatul Lilian Toma a fugit în curtea unui imobil din apropiere, întorcându-se înarmat cu un obiect contondent din lemn, cu care a început să-i atace pe cei doi lucrători din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Călărași.

Față de aceștia, a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca la data de 09.04.2020 să fie prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din carul Judecătoriei Călăraşi, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. Cei doi sunt acuzați de ultraj și de tulburarea ordinii și liniștii publice. Victimele sunt doi polițiști, un subcomisar, Iuliu Știrb, și un agent, Bogdănel Cosmin Bucur. Incidentul a avut loc pe strada Zefirului. Cei doi polițiști au folosit substanțe iritant-lacrimogene.

Un alt caz îl are drept protagonist pe un cetățean de pe Aleea Constructorului. S-a petrecut în ziua de duminică, 29 martie a.c. Astfel, în timpul desfășurării unei acțiuni pe linia respectării prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020, un echipaj de siguranță publică s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe Aleea Constructorului din municipiul Călărași, în zona blocului J 23, sunt multe persoane, iar două dintre acestea se manifestă violent, în sensul că adresează injurii autorităților și instigă locuitorii din zonă să iasă afară din case să se revolte.

La fața locului a fost suplimentat numărul forțelor în zonă, fiind direcționate mai multe echipaje de siguranță publică și de poliție locală, precum și echipele de intervenție din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi. S-a procedat la dispersarea persoanelor aflate în zonă, iar cei doi bărbați de 34 și 46 de ani, au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Călărași. Cei în cauză au fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020, cu suma de 5.000 lei fiecare, ulterior, fiind reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

De asemenea, s-a procedat la identificarea și sancționarea unui număr de 11 persoane care nu justificau prezența în afara locuinței, cu sume cuprinse între 1.000 și 5.000 lei fiecare.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp