ACTUALITATE

Afacere cu dezinfectanți falsificați, la Vâlcelele

Print Friendly, PDF & Email

Patronul de la Sya Oil Consuting, Ariton Stan, a fost depistat, în cursul zilei de ieri, pe raza comunei Vâlcelele, în timp ce transporta, cu un autovehicul de marfă, 8.900 recipiente cu produse dezinfectante. Acesta a declarat polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt, că respectivele produse dezinfectante sunt fabricate pe raza localității Vâlcelele, județul Călărași.

Primarul comunei Vâlcelele, Ionel Tatu, ne declară că, pe raza comunei pe care o administrează, nu există vreo firmă sau vreun punct de lucru al unei firme care să aibă ca obiect de activitate fabricarea dezinfectanților. “Mama acestuia are o casă în sat, pe lângă cimitir”. Ulterior, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la sediul societății comerciale. Aceasta figurează cu sediul social în județul Olt, satul Stoenești, strada Principală, nr. 112. Are ca obiect principal de activitate cod CAEN 7022 – activități de consultanță pentru afaceri și management.

Procesul de producție și autorizațiile existente vor fi analizate de lucrători din cadrul Direcției de Sănătate Publică Călărași.

În cauză se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de „deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 țigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri,băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere și vinuri, peste 300 litri”, faptă prev. de art.452, alin.1, lit. h din Codul Fiscal.

Contactat, Ariton Stan s-a arătat extrem de surprins de faptul că l-am contactat:

  • Nu știu de unde aveți numele meu și nu știu ce legătură am eu cu toată treaba asta.
  • Păi nu pe dumneavoastră v-au prins?
  • Nu, domnule, nu am nici o treabă și nici nu știu despre ce e vorba. Și nu știu despre ce-mi spuneți aicea și nu știu despre ce îmi spuneți aicea, dumneavoastră.
  • Pe raza localității Vâlcelele, unde dumneavoastră aveți o casă de locuit, este a mamei dumneavoastră…
  • Așa. Ce s-a-ntâmplat?
  • Ei, ulterior ați fost prins în trafic, transportând o cantitate foarte mare dintr-un produs etichetat drept dezinfectant.
  • Nu este adevărat. Ce spuneți dumneavoastră, nu este adevărat. Îmi pare rău. Nu știu. Vă mulțumesc mult.
  • Deci polițiștii mint?
  • Nu am spus că polițiștii mint, dar dumneavoastră îmi spuneți niște lucruri pe care eu nu le știu așa. Dânșii au făcut o cercetare, e problema dânșilor s-o finalizeze, problema mea e să mă apăr. Deci ce s-a spus e relativ adevărat… Mersi mult.

În anii fiscali 2016 – 2018, Sya Oil Compani a raportat următoarele cifre:
2016: venituri – 3.189.211 lei; profit – 297.968 lei;
2017: venituri – 2.804.927 lei; profit – 21.780 lei;
2018: venituri – 1.680.334 lei; profit – 1.283 lei.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp