EXCLUSIV

Bătrână căzută între bac și ponton: “A dracu, să mă tragă și pe mine! Aoleoo, morrr, nu mă lăsa să morrr!…”

Print Friendly, PDF & Email

S-a întâmplat în după-amiaza zilei de joi, 12 septembrie, la trecerea cu bacul, în zona Ostrov. O bătrână, în vârstă de 80 de ani, a căzut între ponton și bac, în jurul orei 17:30. Evenimentul nu a fost anunțat autorităților de către reprezentanții firmei care asigură traversarea pasagerilor și a autovehiculelor, între cele două maluri ale fluviului Dunărea, pe relația Chichiu-Ostrov. Vasul implicat în eveniment este Elena și se află în administrarea firmei S.C. Ostrovit S.A. Ostrov, din județul Constanța.

Stai, mă, că te iau, dă-te dreacu!

Se cunoaște faptul că bacurile firmei Ostrovit SA nu au parapeți de protecție, fapt care stârnește numeroase controverse privind siguranța pasagerilor și a bunurilor transportate. Întâmplarea este povestită, într-un mod extrem de cinic, de marinarul care a reușit s-o scoată pe bătrână din apele Dunării. Marinarul se numește Ionuț Marcu, iar vasul era condus de căpitanul Ion Dinicel. “A căzut o babă… Și a luat puțină apă. Noroc că eram acolo și am scos-o, la repezeală… N-auzi, mă? Am prins-o, am pescuit-o imediat… De ciuf am luat-o! Da, mă, i-am băgat mâna-n ciuf și p-ormă am luat-o… Băă, mie mi s-a părut suspect așa, nu era ei pe treaba lor. Era un pic nebuni, așa, nu știu ce să zic… Direct, a alunecat aia acolo. Stai, mă, că te iau, dă-te dreacu!”

Am pescuit-o, hap, treci la mal!

Marinarul Ionuț Marcu vorbește cu un alt coleg despre evenimentul petrecut în zona Regie, în după-amiaza zilei de joi, la pontonul amenajat de firma Ostrovit S.A. Ostrov. Bătrâna nu era singură, mai era cu ea încă un bărbat, fiul acesteia. Întrebat dacă “băbuța a luat apă la bord”, marinarul Ionuț Marcu neagă, afirmând că doar s-a udat un pic. “Îți dai seama! Un pic, așa… Dar am pescuit-o repede. A alunecat, mă, după ponton. N-ai văzut că e pontoanele alea acolo? Era umed, așa, acolo. Și-a alunecat! Eu știu cum dracu-a făcut? Am văzut-o repede!” Căpitanul, Ionuț Dinicel, nu a văzut evenimentul. “Mai nimeni n-a văzut. Pe urmă a mai venit trei-patru băieți, să mă ajute. Îți dai seama? Acum a auzit toată Dunărea! C-am sărit prin apă, că m-am făcut salvamar, că… Doamne-ferește, se-neca, ce făceam? Am luat-o din pripă. Am văzut-o, am văzut-o când a alunecat și imediat m-am aruncat pe burtă pe ponton, acolo, și-am pescuit-o, hap, treci la mal”.

Te-a prins Hercule-acuma, stai liniștită!

În cadrul Poliției Transporturi Feroviare / Navale, comandantul acestei structuri, cms. șef Ștefan Dinu, ne comunică faptul că incidentul nu a fost raportat. “Nu ne-a sesizat nimeni nimic.” Ag. Bianca Ghiveci, în calitate de purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, ne-a relatat același lucru: “Nu a fost înregistrată nici o sesizare în acest sens. În după-amiaza asta, cei de la Poliția TF vor derula o acțiune, împreună cu Căpitănia Portului Călărași, pentru verificări. Vor ancheta și această speță.” “Pescuirea” bătrânei a fost un eveniment deosebit: “Am scos-o o dată și pe urmă am apucat-o de mână. Și de mână, a dracu, să mă tragă și pe mine! Aoleoo, morrr, nu mă lăsa să morrr!… Nu mă lăsa să morrr! Stai, bre, liniștită, te-a prins Hercule-acuma, stai liniștită!… S-o fi văzut-o, după aia, cum făcea! Aoleo, morr! Aoleo, morr! Nu mă lăsa!… Era albă!”

Control cu marinar beat-mangă

La ora 14:00, în cursul zilei de vineri, 13 septembrie, sediul Căpităniei Portului Călărași era închis. Nu am putut afla alte date decât că, în urma controlului efectuat de această instituție, împreună cu reprezentanți ai Poliției Transporturi Feroviare / Navale Călărași, în zona trecerii Chiciu, pe bacurile care asigură trecerea de pe un mal pe altul al fluviului Dunărea, unul dintre marinarii din cadrul firmei Ostrovit SA Ostrov, era beat-mangă.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp