BREAKING NEWSEXCLUSIV

Bătaie de joc: Pesedistul Ștefan Marin, director la ANIF, și-a angajat odrasla să monitorizeze apele, în limba engleză, pe niște echipamente care nu există

Print Friendly, PDF & Email

De aproximativ un an este director la ANIF, Sucursala Călărași, numitul Marin Ștefan, în viața politică liderul filialei Grădiștea a Partidului Social Democrat. Până la numirea sa pe această importantă funcție, acesta a lucrat tot în cadrul acestei unități, ca subinginer.

Minciunile directorului

Printre măsurile dispuse de acesta de la numirea în funcție, a fost și aceea de a-și angaja fiica, o individă cu un comportament de pițipoancă. Pe o rețea de socializare, expresiile utilizate de aceasta sunt de genul: “Mi e asa somnik…” Nu a fost organizat concurs. Tatăl acesteia, adică directorul, ne spune că Daniela Marin a fost angajată prin detașare. În schimb, nu este nimeni la biroul resurse umane care să ne confirme acest lucru. “Aveam nevoie pentru… S-a înființat un nou biroul pe fonduri europene, iar ea a lucrat în domeniu”. Ne spune că a lucrat la SC Ecoaqua SA Călărași. Nu ni se confirmă acest aspect. Directorul Cezar Neagu, de la SC Ecoaqua SA, ne infirmă declarația făcută de directorul ANIF, numitul Marin Ștefan, tatăl numitei Marin Daniela. De la ADI Ecoaqua, directorul Alin Drăgulin ne spune același lucru: nu a avut niciodată ca angajată o persoană pe numele Marin Daniela și care să fie detașată la ANIF. “A lucrat 3 ani și ceva în domeniul ăsta. Și aveam nevoie de un tânăr specialist în IT”, continuă Marin Ștefan să mintă cu nerușinare. Fata acestuia, Daniela Marin, este licențiată în limbi străine.

Abuz în funcție

“O să plece către București, că acolo au mai multă nevoie de ea”. Marin Ștefan asta știe: fata lui “e specialistă în fonduri europene”. Recunoaște că nu are studii în domeniu, ci doar că are licență în limbi moderne, română-engleză. Iar legătura cu recentul birou “de fonduri europene”, cum spune Marin Ștefan, din cadrul ANIF, și studiile fiicei acestuia este următoarea: “Cum ce treabă are? Pe română-engleză?!” Nu are răspuns la întrebarea de ce nu a anjajat pe oricine altcineva câtă vreme e plin județul de licențiați în limba engleză. Întrebarea pusă de director e următoarea: “Dar ce e cu atâta tevatură, nu au dreptul tinerii la muncă?” În schimb, prefectul județului, George Iacob, se arată destul de interesat de acest caz clar de abuz în funcție comis de directorul ANIF, Marin Ștefan. Acesta ne-a spus că va veni cu precizări ulterioare. Marin Ștefan, cu un tupeu formidabil, afirmă că ANIF doar avea nevoie de un specialist, dar nu ne spune în ce domeniu. Prima dată a afirmat că avea nevoie de un specialist IT, apoi de unul care să știe limba engleză, ulterior venind cu precizarea că își dorea un angajat care să întocmească proiecte pentru accesarea de fonduri europene.

Priviri siderate

Cu 1.900 de lei este plătită fata acestuia, de la ANIF, deși angajarea ei s-a făcut, din datele noastre, cu încălcarea flagrantă a prevederilor legale. Daniela Marin, ne privește siderată când o întrebăm cu ce anume se ocupă în cadrul ANIF Călărași. Ne spune o altă versiune: este angajată pe post de consilier. Uitați ce face ea în cadrul ANIF: “Pentru a monitoriza acei senzori de apă, dacă există risc de inundații”. Iar monitorizarea știți cum se face? Ne spune Daniela Marin, specialist IT, consilier sau mai știm noi pe ce post a fost angajată, cu încălcarea flagrantă a legii, de chiar tatăl acesteia: “Este pe trei limbi! Română, bulgară și engleză”. Și ne explică, mai departe, că monitorizarea respectivilor senzori se poate face și în limba română! “Da, se poate face și în limba română”. Iar directorul devine agresiv: “Domnule, copilul trebuie să muncească”. Nu a fost angajat altcineva pentru că nu a venit să bată la ușa de la ANIF, asta e explicația ridicolă a directorului Marin Ștefan. E de acord să-i angajeze inclusiv pe copiii liderului PSD de la Călărași, Dan Cristodor, dar numai atunci când acesta se va decide să-și asume rolul de tată.

Dunărea la Făcăieni

Directorul bate câmpii în continuare: “Eu vreau să întineresc această unitate, iar următorii care vor fi angajați vor fi tot tineri”. Așa că a început fix cu fiica lui. În schimb, fata acestuia, la ANIF, monitorizează nivelul apei. Și ea ne spune și cum: “Dar stați așa, că încă nu a venit echipamentul!” Monitorizarea se va efectua pe zona de graniță româno-bulgară, cale de 7 județe. Marin Daniela nu știe dacă va monitoriza nivelul Dunării și în comuna Făcăieni. Directorul ANIF intervine: “Domnule, nu o mai păcăliți”, aceasta fiind dovada clară că fata acestuia habar nu are cu ce se ocupă și pentru ce primește 1.900 de lei salariu, absolut degeaba., Doar pentru că tatăl a încălcat legea și s-a decis să-i ofere un post călduț, bine plătit, din banii statului, propriei fete care, când orele sunt târzii, nu face altceva decât să se ducă la… somnik. Redacția noastră va sesiza organele de cercetare penală în acest caz flagrant de abuz în funcție.

Arată mai mult

Articole similare

1 Comentariu

  1. foarte frumos scris articolul,domnule Marin…nepotismele au fost,sunt si vor fi in continuare prezente in judetul Calarasi peste tot..nimic nou si totusi nimic vechi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp