EXCLUSIVNEWS ALERT

Fără număr: Bani furați de Vanghelie și dați maneliștilor, pentru paranghelii făcute în beneficiul Oanei Mizil / Video

Print Friendly, PDF & Email

Bani fără număr a dat Marian Vanghelie, din fondurile furate de la Primăria Sectorului 5 București, pentru maneliștii în vogă, în data de 8 aprilie 2012, chiar de Ziua Internațională a Romilor.

Bani publici pentru beneficii politice

Banii au fost oferiți pentru spectacole date țiganilor din județul Călărași. Organizatoarea parangheliilor a fost Oana Mizil, care a condus Organizația județeană a Partidului Social Democrat. Prin această structură politică, iubita lui Marian Vanghelie a împărțit miliarde de lei, furați din bugetul public, prin firme-fantomă administrate de boschetari, sub formă de pensii sociale, burse, ajutoare sau pentru mituirea ziariștilor locali. Cu bani de furat au fost plătiți și maneliștii Sorin Copilul de Aur, Florin Salam, Nicolae Guță și Vali Vijelie. S-au făcut astfel de spectacole în Frumușani, Oltenița și Călărași.

Fără documente

Virginica Crețu, la acea dată șefa Organizației județene de femei a Partidei Romilor, recunoaște că banii au fost dați de Marian Vanghelie. Se urmărea acapararea de capital electoral pentru Oana Mizil, dispusă să candideze la șefia Consiliului Județean Călărași. “Asta știu și eu. Știu că au fost foarte mulți bani la mijloc”. Virginica Crețu recunoaște că ea a fost cea care a făcut legătura între Partida Romilor și Oana Mizil. Afirmă că șefii Partidei Romilor, de la Călărași, aveau numărul de contact telefonic al fostului primar de la Sectorul 5 București, Marian Vanghelie. “Luau legătura prin consilierul Oanei Mizil”. La Călărași, însă, se vehiculează informația falsă conform căreia Organizația județeană a Partidei Romilor a fost organizatoarea acestei acțiuni. Afirmația nu poate fi susținută cu documente din care să reiasă că s-au făcut plăți către impresarii maneliștilor.

Vanghelie recunoaște că a tocmit maneliști

În schimb, chiar în acea zi, la București, Marian Vanghelie recunoaște că el a fost cel care i-a tocmit pe manelișți. “Dați-mi voie să vă mulțumesc. Am invitat pe prietenul meu, pe Copilul Minune, să fie alături de mine și îi mulțumesc mult de tot pentru că a fost aici, dar și în alte județe”. Afirmația este făcută în seara zilei de 8 aprilie 2012.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp