EXCLUSIV

Acuze: Țeapă de 500.000 lei, dată de un angajat al Primăriei Roseți / DNA intră pe fir / Video

Print Friendly, PDF & Email

În satul Roseți, județul Călărași, pe strada C.A. Rosetti, nr. 95, nu reușim să obținem nici un fel de informație. Proprietarul este extrem de irascibil.

 • Nu e nici un sediu de firmă, domnule.
 • Eu vă spun: firma lui Cosmin, de la primărie, figurează cu sediul aici.
 • Nu e nici o firmă. Eu n-am nici un fel de firmă.

Spune că nu-l cunoaște pe Marian Cosmin Negoiță. „N-am nici o legătură… Ce treabă ai dumneata?”

În schimb, unul dintre vecini îl deconspiră, fapt care-l irită și mai tare. Amenință că sună la 112.

 • E ta-su.
 • Zice că nu-l cunoaște pe Cosmin. Nu e tatăl lui Cosmin, de la primărie?
 • Da, e ta-su lui Cosmin.

„Nu figurează, mă, nimica. De ce mi-ai făcut poză la casă? Îți spun, șterge alea! Du-te, bă, că n-ai treabă tu! Nu ai voie, e proprietatea mea personală!”

Constantin Negoiță este administratorul firmei Solid Optim Construct SRL. A fost înființată în cursul anului 2019. A raportat activitate pentru anul 2020: 1.058.532 lei, cu profit declarat de 712.883 lei, la un singur angajat.

Firma a figurat cu sediul în municipiul Călărași, strada Sulfinei, nr. 5, bloc I17, scara 2. Este adresa de domiciliu a cumnatului lui Marian Cosmin Negoiță, angajat, de ani buni, ca șef al compartimentului urbanism din cadrul Primăriei Roseți. Administratorul inițial al firmei Solid Optim Construct a fost Georgel Crăciun, cumnatul lui Marian Cosmin Negoiță și ginerele lui Constantin Negoiță.

„Eu nu l-am văzut pe omul ăsta niciodată în viața mea.”

Asta declară reprezentanta unei firme de de construcții, cu sediul social în municipiul Medgidia, județul Constanța, Mădălina Rotărescu, referindu-se la administratorul și acționarul din acte al firmei Solid Optim Construct SRL. Firma Mădălinei Rotărescu a încheiat, în cursul anului trecut, un contract pentru realizarea unei hale, pe structură metalică, cu firma Solid Optim Construct, beneficiarul final fiind o firmă cu capital spaniol, El Pinar Agricultura SRL.

„Pe mine m-a contactat Cosmin Marian Negoiță, dar nu știu de unde avea numărul meu. Noi am mai avut lucrări, prin Călărași. El m-a sunat, după care proiectantul mi-a trimis schițele. Eu am făcut oferta pe care am trimis-o pe e-mailul lui Cosmin Marian Negoiță. După aia, a venit și am semnat contractul.”

 • Cine a venit la dumneavoastră?
 • Cosmin.
 • În numele firmei Solid Optim Construct?
 • Da.

Se numește Marian Cosmin Negoiță și este angajat, de ani buni, în cadrul Primăriei comunei Roseți, ca șef al compartimentului urbanism. Este acuzat că, folosindu-se de această calitate, a țepuit o firmă cu o sumă uriașă: peste 500.000 lei.

Contractul dintre firma Solid Optim Construct, pe care a reprezentat-o, din calitatea de funcționar public angajat în cadrul Primăriei Roseți, Marian Cosmin Negoiță, și firma din Medgidia, Rotinvest Operativ SRL, a fost semnat la data 17.08.2020. Lucrările de montaj au fost finalizate la data de 14.09.2020.

În schimb, Primăria comunei Roseți a emis autorizația de construire, pentru această lucrare, la data de 16.04.2021, cu un termen de finalizare de 6 luni, adică data de 16.10.2021. La data emiterii autorizației, lucrarea era executată de 7 luni!

„Știu în mare despre ce este vorba. În schimb, dacă e vreo problemă pe care eu n-o cunosc, o s-o aflu, că sunt foarte multe interese. Dar eu vă spun despre ce e vorba și cum a început prăduiala. Punctul meu de vedere este că proiectanții, cei trei oameni sau patru oameni care sunt responsabili de execuția unei investiții, au zis ei că le-au picat locul pe vale și că pot ei prădui pe beneficiar. Au plecat la prăduială toți: proiectantul, executantul, dirigintele de șantier sau cine a mai fost acolo.”

Este declarația făcută de Nicolae Râjnoveanu, primarul comunei Roseți.

 • Domnule primar, executantul era Cosmin!
 • Nu, Cosmin nu era băgat la așa ceva. Și nu m-a interesat. Că sunt prostii de care nu mă interesează. Lui Cosmin, din câte văd eu, nu-i miroase nici gura, nici usturoi n-a mâncat. Chiar dacă el a fost implicat ceva pe-acolo, dar e taică-su. Taică-su e cel care a lucrat cu o rudă de-a lor, care are societate de construcții.

La nici câteva zile, în hala respectivă era un furnicar general. Beneficiarul final, firma El Pinar Agricultura, cu capital spaniol, administrată de Francisco Javier lopez Esteban, are ca obiect de activitate codul CAEN 0125 – Cultivarea fructelor, arbuștilor fructiferi, căpșunilor, nucilor și a altor pomi fructiferi. Hala e o sală de sortare a plantelor și arbuștilor. În plin val 4 al pandemiei de Covid, așa se lucra în hala administrată de firma spaniolă, pe raza comunei Roseți, strada Sportului, nr. 11.

Antonio Alde, reprezentantul firmei spaniole, declară că reprezentanta firmei din Medgidia, cea care a executat hala, nu a avut vreun contract încheiat cu firma spaniolă, ci a lucrat ca subantreprenoare a firmei Solid Optim Construct.

„Firma care a luat contractul nu avea experiență de nici un fel. S-a înființat doar pentru lucrul ăsta, că a știut domnul de la primărie ce credea că știe că trebuie să facă. Asta este! Beneficiarul doar a avut de pierdut cu el. Și probleme care nici astăzi nu s-au rezolvat.”

 • Dumneavoastră nu ați vorbit cu Cosmin, să-i dea banii?
 • Dar este insolvent! De unde bani?
 • Din ce a încasat.

„Nu. Acuma, pentru noi, e prost. Asta e unica problemă pe care o avem aici. Hala are o valoare, iar el a făcut un contract pentru o valoare mult mai mică… El, conștient că banii nu-i ajunge, a îndrăznit să semneze un contract cu un om care a turnat beton și cu fata care a făcut structura, conștient că banii nu-i ajung. D-aia spun: e prost! Nici nu s-a oprit la timp, să îmbârlige pe alte firme, nici nu a cerut bani la beneficiar.”

Cu o țeapă de 500.000 lei afirmă că a rămas firma din Medgidia de pe urma colaborării cu angajatul Primăriei Roseți, Marian Cosmin Negoiță.

„Toată lumea a discutat cu Cosmin. La fel și proiectantul de la Landmark Concept, domnul Florian Raiu, la fel și firma de betoane, Andrei Byo Construct.”

Mădălina Rotărescu spune că nu știa că Marian Cosmin Negoiță nu are nici o calitate în firma Solid Optim Construct și că, de fapt, acesta era angajat al Primăriei Roseți, ca șef al compartimentului urbanism.

„Săptămâna viitoare voi depune plângerea la Direcția Națională Anticorupție… Cosmin avea o ștampilă cu semnătura lui Crăciun Georgel.”

Nu am putut obține un punct de vedere de la Marian Cosmin Negoiță. În cursul zilei de vineri, 5 noiembrie, acesta a ajuns la birou în jurul orei 8,30. „Nu, nu am ce să afirm.”

Antonio Alde, reprezentantul firmei spaniole, spune clar: „Sunt multe dovezi că tatăl era administratorul și el (Marian Cosmin Negoiță – n.n.) era aicea, la conducere… Cosmin, care a încercat el să fie conducător de unitate de construcții… Primarul ne-a ajutat cu ce s-a putut. Știu că pe Cosmin l-a scos de la urbanism…”

Nicolae Râjnoveanu, primarul comunei Roseți, spune că nu a știut că, pe raza comunei, s-a făcut o astfel de investiție.

„Eu m-am pomenit acolo cu o lucrare făcută. Și-am început să merg pe urmele lor și să văd despre ce e vorba. Atunci, Dumnezeu mi-a deschis ochii și am făcut ceea ce am făcut: lui Cosmin, după ce am discutat cu el și din câte știu, că au venit proiectantul, executantul, i-am dat pe ușă afară, băi nesimțiților, după ce ați început cu toții, ați vrut să-l prăduiți p-ăsta, acum veniți cu fel de fel! Ce, vreți să ajung eu mâna voastră și eu să scot banii de la ăsta? Nu vă e rușine? Și i-am dat afară, pe toți! Atunci, m-am pomenit cu lucrarea aia făcută… Eu, dacă eram în locul acestui băiat, le-am spus, vă demolam și aduceam terenul la starea inițială.”

Nicolae Râjnoveanu afirmă că nu știe dacă investiția era deja finalizată la momentul la care s-a emis autorizația de construcție, în data de 16.4.2021.

„A, nu știu. Eu, când am trecut pe-acolo, era deja autorizată. Eu nu am timp să trec peste tot și mai ales să mă duc acolo să mă uit.”

El Pinar Agricultura asigură aproape 150 de locuri de muncă, pe raza comunei Roseți. Anul trecut, a raportat o cifră de afaceri de 11.065.683 lei, cu un profit declarat de 4.735.762 lei.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp