EXCLUSIVNEWS ALERT

Video scandalos: O persoană lipsită de discernământ este sechestrată și pusă să muncească forțat, cu complicitatea polițiștilor!

Print Friendly, PDF & Email

Scandal în această dimineață la o stână de lângă Călărași, situată pe drumul care leagă municipiul de punctul de trecere fluvial de la Chiciu. Se reclamă că o persoana de 41 de ani, Stan Iulian, din satul Gălățui, este exploatată și sechestrată de proprietarul oilor.

Alergat pe tarlalele din satul Potcoava

Stan Iulian, din datele noastre lipsit de discernământ, dar fără să se poată proba acest fapt cu acte medicale, a fost alergat de un echipaj al IPJ Călărași, pe tarlalele din satul Potcoava. Faptul s-a consumat în data de 16 iulie 2015. Conform purtătorului de cuvând din cadrul IPJ Călărași, insp. pr. Ramona Tudor, polițiștii călărășeni l-au alergat pe Stan Iulian sub pretextul că va fi dus să dea o declarație. Mircea Stroe, proprietarul oilor de pe șoseaua Chiciului, suntem informați, în data de 6 iulie a.c. a depus, la sediul IPJ Călărași, o petiție conform căreia i-ar fi împrumutat lui Stan Iulian suma de 3.000 de lei. Insp. pr. Ramona Tudor ne spune că proprietarul oilor reclamă că l-ar fi împrumutat cu bani în data de 1 iulie, adică în urmă cu 5 zile de la depunerea petiției. Cei din cadrul IPJ Călărași nu au putut să ne spună dacă Stan Iulian a fost citat înainte de a fi alergat de polițiștii călărășeni, cu mașinile instituției, sub pretextul că este luat să dea o declarație.

Șeful de la IPJ, de la care urmează să ne-o luăm

Nu am aflat datele de identificare ale polițiștilor care au făcut o asemenea manevră. În schimb, în loc de audieri, Stan Iulian a ajuns la stâna lui Mircea Stroe, cel care a reclamat că i-ar fi dat bani cu împrumut. Ne-am deplasat la stâna în cauză, însă am fost întâmpinați cu ostilitate. Suntem amenințați că se va suna la un șef de la IPJ Călărași și că urmează să ni se întâmple lucruri deloc plăcute. “Ei lasă că ți-o iei, mânca-l-ar nenea!” Nu-l puteam contacta pe Stan Iulian, cel alergat și dus cu japca, pentru a fi exploatat, chiar de polițiștii călărășeni. Îi cerem unuia dintre ciobani, care se recomandă proprietar, să-l cheme pe șeful ăla cu care se laudă că ar lucra la IPJ. “De la miliție?! Mânca-mi-ai p–a, ce tot dai din cap ca proasta”, a fost reacția acestuia. Apelăm numărul unic de urgență 112, iar un echipaj, format din polițist și doi jandarmi, vine la fața locului. Nu ni se permite accesul la stână, nu putem vorbi cu Stan Iulian. În schimb, ni se cer datele de identificare pentru ca polițistul să ne remită un proces-verbal de contravenție, motivând că am sesizat degeaba la numărul unic de urgență 112. De față e și proprietarul oilor, nu se recomandă, dar înțelegem că se numește Mircea Stroe. Acesta, alertat de ciobanul cel bătrân și agresiv verbal, a venit într-un suflet. Și-a parcat mașina chiar în interiorul uzinei de apă a municipiului Călărași. Nu se prezintă și pretextează că este angajat aici.

Echipaj în misiune, biciclist dat de-a berbeleacul


Misiunea echipajului de poliție este încheiată. Autoturismul IPJ Călărași, cu numărul de înmatriculare MAI 27229, chiar la intersecția străzilor Eroilor și Grivița, lângă magazinul Vlăduț, nu acordă prioritate de trecere unui biciclist care se deplasa regulamentar, pe sensul de mers Modelu – 5 Călărași. Biciclistul este trântit la pământ și, pentru moment, pare uluit de ceea ce i se întâmplă. La fel este și polițistul aflat la volanul autoturismului. Îi cerem polițistului  să sune la 112. Îl întrebăm dacă a consumat băuturi alcoolice. Numele acestuia este Adrian Șerban. Biciclistul pleacă, într-un final. Nu se cere ajutor medical, nici de către victimă, dar nici de către polițistul care a provocat accidentul. La sediul IPJ solicităm să fie adus Stan Iulian, cel alergat și luat cu japca de polițiști, de pe tarlalele din satul Potcoava. Se prezintă și o martoră a acestui eveniment, Nicolae Viorica, de pe raza comunei Alexandru Odobescu. Ne spune că Stan nu are discernământ și că e vândut, pe bani. “E silit, eu așa știu, că e sechestrat și că a fost luat de mașina poliției… A spus că, dacă nu vine, îi pune cătușele. El a început să plângă și a zis că nu”. Nu-și explică prin ce fenomen paranormal a fost luat să dea o declarație la sediul IPJ Călărași, dar a ajuns să fie sechestrat și exploatat la o stână de la marginea municipiului Călărași.

Fapte de o gravitate excepțională

Și reprezentanții publicației noastre au fost audiați în acest caz. Ni s-a spus că Stan Iulian declară că stă, fără să fie silit de cineva, la stâna în cauză. În schimb, nu el a dat declarația aceasta, ci o mătușă de-a lui, din satul Gălățui, domiciliată pe strada Melodiei, cea care, de fapt, a luat suma de 3.000 de lei de la proprietarul de oi din Călărași. În schimbul banilor, Stan Iulian urmează să-i păzească oile numitului Mircea Stroe. Faptele sunt de-o gravitate excepțională: cu complicitatea polițiștilor călărășeni, o persoană lipsită de discernământ este silită să muncească, fără forme legale, pentru beneficii financiare obținute de rudele acesteia. Redacția noastră va sesiza Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp