BREAKING NEWSEXCLUSIV

Traian Băsescu primește 1.150 de kilograme de grâu pentru fiecare hectar dat în arendă

Print Friendly, PDF & Email

1.150 de kilograme de grâu pentru fiecare hectar dat în arendă primește Traian Băsescu, pentru terenul agricol aflat pe raza comunei Nana, din județul Călărași.

Contract semnat de Traian Băsescu

Contractul de arendă este semnat personal de Traian Băsescu cu firma Uniprodcom SRL, din Oltenița, administrată de Gheorghe Dume. La un preț mediu de 0,75 lei pentru kilogramul de grâu, Traian Băsescu urmează să primească, în acest an, suma de 250.125 lei, adică 56.622 euro, la cursul de schimb de astăzi. Trebuie menționat că, la această suprafață, valorea subvențiilor agricole acordate, prin intermediul APIA, de către Uniunea Europeană, se ridică la suma de 45.000 de euro anual. Diferența este acordată de firma care are terenul în arendă. Gheorghe Dume este un personaj controversat, acesta fiind administratorul societății Avicola Călărași la momentul în care această firmă a fost acuzată că a livrat pui infestați cu salmonella, către supermarketurile din România. Firma Avicola Călărași este implicată într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la peste 50 de milioane de euro.

Evaziune și spălare de bani

În plus, Gheorghe Dume are relații extrem de strânse cu reprezentanții firmei Maria Trading. El Kalil Jihad, șeful acesteia, a fost acuzat public că a contribuit la fuga din țară a lui Omar Haissam, condamnat definitiv pentru acte de terorism. În plus, reprezentanții grupului Maria sunt acuzați de Direcția de Investigare a Infracțiunlor de Criminalitate Organizată și Terorism de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu adus bugetului de stat în sumă de 30 de milioane de euro.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp