EVENIMENT

Tragedie evitată pe moment: Trei persoane au încercat să se sinucidă aruncându-se în Borcea, după ce în prealabil au băut sodă caustică

Print Friendly, PDF & Email

E caracterizat de Inspectoratul Județean de poliție Călărași drept “Eroul Zilei”. Este vorba de Gabriel Andronescu, agent șef principal de poliție în cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Călărași. Gabriel Andronescu are 39 de ani și lucrează în Ministerul de Interne din 2001.

Eroul zilei: Gabriel Andronescu

În cursul zilei de ieri, 8 octombrie, în jurul orei 15:35, în timp ce patrula în zona Portului Călărași, a observat trei persoane care intrau în apă, îmbrăcate. Încercau să se sinucidă. Este vorba de Oprea Niculina, 73 ani, Oprea Veronica, 43 ani, Oprea Săndel, 51 ani. Sunt mamă, fiu și fiică. Locuiesc toți trei într-o locuință socială, la blocul J21. Condițiile de trai sunt înfiorătoare. Au încercat să se sinucidă, aruncându-se toți trei în brațul Borcea, în zona fabricii Romply. La fața locului, s-a găsit o sticlă, din care toți cei trei sinucigași au băut în prealabil. Sticla conținea otravă. Gabriel Andronescu, polițistul care a sesizat imediat pericolul în care se aflau cei trei, a coborât spre apă, s-a suit într-o barcă și a reușit s-o prindă pe bătrână, de haine. A scos-o la mal. S-a folosit de o bucată lungă de lemn, în ideea că va reuși să-i aducă și pe ceilalți doi la mal, cu ajutorul acesteia. Cei doi au refuzat să se agațe de ea, mai ales că starea lor de sănătate era extrem de alterată în urma ingurgitării otrăvii. Cei doi au fost scoși în aval, la 200 de metri de locul în care aceștia s-au aruncat în apă, de către niște pescari.

Doi dintre ei au fost scoși din apă de niște pescari

Cei trei nu dădeau semne că ar fi consumat în prealabil băuturi alcoolice. Bărbatul era mai lucid. Polițistul Andronescu ne spune că a reușit să afle că gestul acestora a fost motivat de problemele financiare precare. “Când i-am văzut, am strigat prima dată la ei, să iasă. Nu au cooperat. Am văzut că se îndepărtează de mal. Un cetățean a strigat la mie că, domnule, cred că oamenii ăștia vor să se omoare și eu, atunci, am fugit într-o barcă. Între timp, am luat un băț, cu gândul ca să le dau să se prindă de el, ca să-i pot să-i trag la mal.” A reușit s-o prindă de geacă pe Oprea Niculina, bătrâna de 73 de ani, cu cealaltă mână întinzând bățul pentru ceilalți doi, însă aceștia, deciși să moară, au refuzat să se agațe de el. Barca în care s-a suit polițistul Gabriel Andronescu are 6 metri lungime. În zona Romply, malul este extrem de abrupt. Andronescu încă se arată vizibil marcat de acest eveniment tulburător. Fapta sa e cu atât mai demnă cu cât cele trei persoane sunt, la acest moment, în viață. S-a sunat, imediat, pe numărul unic de urgență, 112. Cei trei sinucigași au fost duși la Spitalul Județean de Urgență Călărași.

Sectanți duși cu pluta

Au lăsat o adresă din municipiul Călărași, pe strada Luceafărului, la un bloc de garsoniere. Nu mai locuiesc aici de câțiva ani. Șefa de bloc, Cecilia Postelnicu, îi știe pe cei trei. Ne spune că a mai fost, în această dimineață, doi polițiști, să se intereseze de starea de sănătate a acestora. Aveau obiceiul să nu iasă din casă. Îi caracterizează cu tulburări mintale. Garsoniera a fost proprietate personală dar a fost scoasă la vânzare, pentru acoperirea debitelor la cheltuielile de întreținere. În cele din urmă, cei trei au primit o locuință socială, la blocul J21, apartament 2. “I-a luat casa primăria, că n-a plătit.” Niculina Oprea, bătrâna, a lucrat, mult timp, la o fabrică de confecții. Toți trei sunt veniți din satul Vărăști, comuna Dorobanțu. Vecinii spun despre aceștia că sunt sectanți și că nu sunt în deplinătatea facultăților mintale. “Sunt puțin duși cu pluta”. La J21, vecinii îi știu drept ciudați: “Stă numai în casă. Nu iese afară decât rar, rar, rar.” Dăm de cei trei într-o cămăruță plină de igrasie, fără mobilier. Toți trei stau pe jos, pe niște pături. Într-un vas, cineva a tot vomitat. Ni s-a spus că cei doi frați trăiesc unul cu altul.

Fiica principesei Ileana

“Ăsta e vârful.” Așa caracterizează Sandu Oprea, bărbatul de 51 de ani, gestul de ieri, acela de a se arunca toți trei în apele brațului Borcea, după ce, în prealabil, au consumat otravă. După numai câteva cuvinte, realizăm că toți au probleme psihice extrem de grave. Bărbatul vorbește, dar este incoerent. Au băut sodă caustică. Acum, beau toți ceai de mușețel. Nu au mâncat nimic. Nu sunt semne că ar avea ceva de mâncare. Vorbesc ceva, dar neinteligibil. Spun ceva despre pensia celei bătrâne. “Mama a fost răpită. Mama e fiica principesei Ileana. E Alexandra, copilul cel mic, ce să mai!…” Boala zace prin fiecare ungher. Are gheare ascuțite și pline de venin. A mușcat din ei cât a putut de mult. Mirosul e greu, abia se poate respira. Urmează să fie evacuați și din această cameră sărăcăcioasă, nu au plătit nimic, nici apă, nici agent termic, nici chirie, de când au fost mutați aici. Au decis că mai bine vor muri toți trei. Fără discuție că gestul lor se poate repeta oricând. E o familie care are nevoie de ajutor medical de urgență. e ciudat cum au ajuns aceștia acasă, câtă vreme ieri, după gestul lor sinucigaș, au fost duși la Spitalul Județean de Urgență Călărași.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp