EXCLUSIV

S-a întâmplat la Călărași: Un bărbat și o fetiță au fost atacați de un rottweiler

Print Friendly, PDF & Email

A fost atacat de propriul câine, din rasa rottweiler, pe care îl creștea de pui. S-a întâmplat la amiază, în municipiul Călărași, pe strada Panduri, nr. 12.

Au ajuns la Urgențe

“E mușcat rău”, spune o vecină, referindu-se la stăpânul animalului. S-a sunat la numărul unic de urgență 112, la fața locului venind echipe de jandarmi, un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Călărași, dar și reprezentanți ai Serviciului Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân Călărași. Ni se relatează că abia după 2 ore s-a reușit tranchilizarea animalului, care se manifesta extrem de agresiv. Stăpânul, Pandele Adrian, în vârstă de 44 de ani, a stat închis în casă până la sosirea salvatorilor. A fost mușcat de ambele mâini. Câinele i-a atacat și fata. Aceasta are vârsta de 8 ani. Amândoi sunt, la acest moment, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Călărași.

E suspect de rabie

Câinele era ținut liber. La fața locului, nimeni nu-și poate explica de ce animalul a devenit atât de agresiv. Sunt geamuri sparte peste tot, în spatele gospodăriei, semn că acolo s-au dat adevărate lupte. Pe jos, încă se văd pete de sânge. O manșetă dintr-un pulovăr al stăpânului, smulsă de câine, este toată îmbibată de sânge. Lucrătorii Serviciului Public pentru gestionarea Câinilor fără Stăpân au fost nevoiți să escaladeze acoperișul clădirii și de acolo au folosit sarbacane. S-a tras de două ori. Alexandru Drăgulin, directorul acestei instituții, ne spune că, la acest moment, câinele se află în custodia unității, fiind suspect de rabie. “Trebuie să luăm legătura cu stăpânul animalului și să ne punem de acord pentru a se efectua teste specifice.”

Intervenții complexe

E al doilea caz din ultimul timp când stăpânii unor câini considerați agresivi sunt atacați de aceștia. Un eveniment asemănător a avut loc în comuna Ștefan Vodă. Boerescu Sanda, stăpâna unor câini din rasa pitbull, a fost sfâșiată de aceștia. A supraviețuit miraculos, după intervenții complexe efectuate de medicii Spitalului Floreasca, din București. La Călărași, situația este una aproape identică. Stăpânul animalului are brațele sfâșiate. “Dar era rău tare. S-au chinuit câteva ore până l-au prins.” Câinele era ținut în casă. Se suspectează că stăpânul are venele sfâșiate de colții animalului. “Nici nu puteai să intri în curte până nu auzeam că-l închide.”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp