EXCLUSIV

România Tv: Percheziţii de amploare în Buzău şi Călăraşi. Sunt vizate persoanele bănuite de furturi şi infracţiuni de violenţă în statele UE

image_pdfimage_print

Poliţiştii buzoieni au făcut şapte percheziţii în judeţele Buzău şi Călăraşi la persoane bănuite de furturi şi infracţiuni cu violenţă în state din Uniunea Europeană, acestea achiziţionând din sumele obţinute imobile şi autoturisme, pe numele unor rude sau apropiaţi. Prejudiciul în cauză depăşeşte 150.000 de euro.

Imobile și autoturisme de lux

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, poliţiştii au efectuat joi, 22 septembrie, şapte percheziţii, cu sprijinul colegilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi din IPJ Călăraşi, scrie news.ro. Cinci descinderi au avut loc în judeţul Buzău, iar două în Călăraşi, persoanele vizate fiind suspectate de comiterea unor infracţiuni cu violenţă şi spălare de bani. Din cercetările poliţiştilor a reieşit că, în perioada 2008 – 2016, persoanele în cauză ar fi comis furturi şi infracţiuni cu violenţă pe teritoriul altor state din Uniunea Europeană şi au folosit banii dobândiţi pentru achiziţionarea de imobile şi autoturisme de lux, ascunzând adevărata natură şi provenienţa bunurilor, achiziţiile fiind făcute pe numele altor persoane, rude sau apropiaţi.

15 mandate de aducere

Prejudiciul cauzat de suspecţi depăşeşte 150.000 de euro, potrivit unui comunicat al Poliţiei Buzău. În urma verificărilor au fost puse în aplicare 15 mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie audiate la sediul Poliţiei Municipiului Buzău. Totodată, poliţiştii “urmăresc” ridicarea unor autoturisme, sume de bani, bijuterii şi documente “în vederea continuării cercetărilor şi recuperării prejudiciului”. Acţiunea a avut loc în cadrul a două dosare penale instrumentate de Biroul Investigaţii Criminale – Poliţia Municipiului Buzău, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close
WhatsApp chat