ACTUALITATE

România Tv: Nuntă țigănească în curtea unei instituții publice / Video

Print Friendly, PDF & Email

S-a întâmplat în Călărași, la sfârșitul săptămânii trecute, când s-a încins o nuntă țigănească exact în curtea Direcției de Sănătate Publică a județului Călărași. Aceste bairamuri se desfășoară cu complicitatea tacită a autorităților locale.

Grătare la DSP

Grătarele au funcționat chiar în curtea instituției, dar nimeni nu s-a deranjat să sesizeze acest aspect către organele de aplicare a legii. Sediul Direcției de Sănătate Publică este păzit în permanență. Manelele au duduit ore în șir, fără să se aplice vreo măsură. Mai mult, s-a pus și un covor roșu, într-o parcare laterală. Acolo a dansat mireasa, extrem de seducător, deși rochia o făcea să semene cu o tarantulă uriașă. Vecinii, oripilați, au fost cei care au filmat scenele ireale: “Ideea e că toate grătarele alea și ce-aveau ei întins pe-acolo sunt în curtea DSP-ului. Mi se pare cam dubioasă chestia asta pentru că noi, dacă am încercat să parcăm o mașină, acolo, în secunda doi iese cineva și face gălăgie, că, domnule, aici este instituție publică! Pe mine m-a contrariat chestia asta.”

Extrem de conciliant

Contactată, șefa Direcției de Sănătate Publică, Geanina Gabriela Teodorescu, nu a putut lămuri această situație: “Ce doriți de la mine? Cu ce pot să v-ajut?… Întrebați, domnule, primăria ce caută țiganii! Nu mă întrebați pe mine ce caută o nuntă, pe spațiul public! Sau aveți senzația că mie-mi place? Nici mie nu-mi place! Nici ca cetățean, nici ca șef de instituție, nici ca nimic!” Deși are atribuțiuni legale în restabilirea liniștii și ordinii publice, inclusiv prin apelarea la organele de forță, prefectul George Iacob e extrem de conciliant: “Din discuțiile pe care le-am avut, în urmă cu ceva timp, a rămas stabilită următoarea cooperare: de domeniul public se ocupă administrația locală, poliția comunitară merge la fața locului, constată, dispune măsurile iar, dacă au nevoie de ajutor, cu siguranță apelează la colegii din Inspectoratul Județean de Poliție și Inspectoratul Județean de Jandarmi. Împreună, aplică măsurile când situația o impune.”

1.300 lei costă ocuparea unui parc

Deși, în cazuri asemănătoare, în alte localități sunt confiscate boxele muzicanților, apelându-se inclusiv la jandarmi pentru eliberarea domeniului public, municipiul Călărași a devenit captiv al obsesiilor lui Salam, din vina exclusivă a autorităților. La astfel de paranghelii, se fac adevărate târguri ad-hoc: se comercializează porumb fiert, sucuri și băuturi alcoolice, de la tarabe improvizate. La sfârșitul acestei săptămâni, un parc întreg a fost ocupat de un nou astfel de eveniment, manelele și tânguirile lăutarilor răsunând ore în șir, fără să intervină cineva. Parcul Speranței a fost ocupat total. La reclamațiile vecinilor a intervenit, în cele din urmă, Poliția Locală Călărași, iar intervenția acesteia a constat în aplicarea unui număr de 3 amenzi contravenționale, în valoare de 1.300 lei. Atât costă, azi, în Călărași, să ocupi un parc public.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp