ACTUALITATE

Reprezentanții Consiliului Județean Călărași și cei ai SC Drumuri și Poduri SA riscă până la 1 an de pușcărie!

Print Friendly, PDF & Email

“Vă dați seama că noi suntem niște executanți”, ne-a declarat Laurențiu Nițu, recent instalat în postul de director al SC Drumuri și Poduri SA Călărași, unitate aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași.

Vasile Iliuță a reacționat în nota deja tradițională: a tăcut!

La data de 8 iulie 2019, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, anunță, prin intermediul paginii de socializare a instituției pe care o conduce, că a efectuat “verificări la lucrările demarate de Consiliul Județean Călărași, prin SC Drumuri și Poduri SA(,) la DJ 306 A (drum din incinta Siderca)”. Este vorba de porțiunea de drum din incinta SC Siderca SA, cu o lungime de circa 800 metri, între intrarea efectivă în municipiul Călărași și poarta de acces la Donalam SRL. Se intenționează ca drumul respectiv să fie reamenajat cu câte două benzi de circulație pe sensul de mers, prin lărgirea acestuia, pe ambele sensuri, cu câte încă o bandă de circulație. Vasile Iliuță, întrebat dacă lucrările respective se execută în mod legal, în baza unor autorizații, a reacționat în stilul care deja îl caracterizează atunci când sunt indicii că se încalcă legea penală: a tăcut! Prin Biroul de presă al Consiliului Județean Călărași, reprezentat de fotograful Alexandru Botezatu, am obținut un răspuns aiuritor atunci când am solicitat să ni se comunice numărul și data autorizației de executare a respectivelor lucrări la drumul din incinta SC Siderca SA: “Mi s-a cerut să vă spun să vă adresați la Primăria Călărași”. Botezatu nu a putut să ne precizeze cine din cadrul Consiliului Județean Călărași i-a cerut să ne comunice un astfel de răspuns nesimțit.

Terenuri de la Daniel Obadă, Dan Dragnea și Vasile Iliuță

Laurențiu Niță, directorul SC Drumuri și Poduri SA Călărași, ne confirmă că terenurile pe care se efectuează lucrările de lărgire a drumului din incinta SC Siderca SA, au fost achiziționate, de Consiliul Județean Călărași, de la următorii: Daniel Obadă, Dan Dragnea și Vasile Iliuță. Tot acesta ne spune că, în documentele cadastrale, terenurile respective figurează drept curți. “Știți foarte bine, noi ținem de Consiliul Județean, Consiliul Județean ne finanțează. Avem un contract de lucrări prin care a fost introdus acest drum, 306 A, pentru îmbunătățire și respectăm programul. Asta-i totul. Vă dați seama, noi suntem doar niște simpli executanți…” Directorul SC Drumuri și Poduri SA Călărași recunoaște că nici la această dată și cu atât mai puțin la momentul declanșării lucrărilor de lărgire a respectivului drum, nu există autorizație de execuție. “Știu, problema este autorizația. Deci începem să scoatem autorizațiile.” Același director s-a ferit să ne spună prin ce metodă a reușit Consiliul Județean Călărași să intre în posesia unui teren care s-a aflat în proprietatea lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași. “Vă spun la modul cel mai serios, nu m-au ocupat problemele astea.”

Mărturisire: lucrările au fost efectuate cu încălcarea legii

Niță recunoaște că lucrările executate, până la acest moment, de SC Drumuri și Poduri SA, le cererea expresă a Consiliului Județean Călărași, au fost efectuate cu încălcarea legii . Primăria Municipiului Călărași a formulat deja plângere penală împotriva Consiliului Județean Călărași și a SC Drumuri și Poduri SA Călărași, fiind înregistrată, cu numărul A/168/9.08.2019, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași. Prima notificare, emisă de Primăria Municipiului Călărași, către Consiliul Județean Călărași, a fost făcută în data de 9 iulie 2019, la o zi după ce Vasile Iliuță a anunțat că s-a dus să verifice “lucrările demarate de Consiliul Județean Călărași, prin SC Drumuri și Poduri SA(,) la DJ 306 A (drum din incinta Siderca)”. Conform Legii nr. 50/1991, constituie infracțiune executarea, fără autorizație de construcție…, a lucrărilor de construire, reconstruire, modificare, extindere, reparare, modernizare și reabilitare privind căile de comunicație de orice fel (art. 3, alin. 1, lit. c) din Legea 50/1991), dar și continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora. Cei vinovați riscă o pedeapsă privativă de libertate de până la 1 ani de pușcărie.

Arată mai mult

Articole similare

1 Comentariu

  1. Dă-o în plua mea de autorizație,dacă lucrarea o făcea pentru sine era nasol,dar așa,omul face pentru comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp