EXCLUSIV

Polcești: Cadavru în stare avansată de putrefacție; se vehiculează că este vorba de paznicul dispărut de la balta Sărulești

Print Friendly, PDF & Email

Descoperire șocantă într-un lan de porumb, pe o tarla situată între satele Săndulița și Sărulești, pe un drum pietruit spre cătunul Polcești. Un combainier, în timp ce recolta, a observat că a prins în masa de porumb un craniu uman.

La 15 metri de drum

Descoperirea s-a făcut pe un drum secundar, la o distanță mică față de locul unde se presupune că a dispărut, în urmă cu câteva luni, un paznic de baltă, de pe domeniul omului de afaceri Robert Răduță. Cadavrul a fost găsit la 5 kilometri spre cătunul Polcești, pe partea dreaptă a căii de acces, față de drumul care leagă satele Sărulești și Săndulița. Distanța dintre drumul pietruit și cadavrul descoperit întâmplător este de 15 metri. La fața locului, după ora 23:00, erau două echipaje de poliție, care asigurau paza perimetrului, până la venirea echipelor de criminaliști. Din primele date, cadavrul este în plină stare de descompunere, aparținând unei persoane de sex masculin. În zonă, în ultimii ani, în afară de paznicul de baltă Urluescu Virgil, nu a mai fost dat nimeni dispărut.

Cazul Urluescu

Urluescu a fost dat dispărut la data de 25 aprilie 2017, chiar de la locul de muncă, în timp ce păzea una din bălțile omului de afaceri Robert Răduță, pe raza comunei Sărulești. Figura drept martor principal la o crimă comisă în urmă cu 1 an față de data la care a fost dat dispărut. În cursul lunii aprilie 2016, un tânăr s-a înecat în balta Sărulești, după ce i s-a pulverizat în fața spray paralizant. Pe data de 25 aprilie 2017, Virgil Urluescu urma să se prezinte la Parchetul de pe lângă tribunalul Călărași, pentru a fi audiat în legătură cu crima înregistrată în urmă cu un an, pe domeniul patronului Răduță. Nu a mai apucat să facă asta, fiind dat dispărut de familie. Au fost martori, la acel moment, care au susținut că Urluescu ar fi fost ucis, tocmai pentru a nu depune mărturie în precedentul caz de crimă.

Îmbrăcămintea nu corespunde

Alina Enechescu, soția bărbatului dat dispărut în cursul lunii aprilie, contactată, spune că nu își dă seama dacă cel descoperit în lanul de porumb este sau nu Virgil Urluescu. Nu s-a găsit îmbrăcăminte care să corespundă cu cea cu care era îmbrăcat când a fost văzut ultima dată. La data dispariției era îmbrăcat cu pantaloni de trening gri, bluză textilă albastră și în picioare avea încălțăminte din spumă, de culoare albastră. În plus, cadavrul a fost descoperit într-un lan de porumb și este puțin probabil ca un criminal sau mai mulți să încerce să scape de el în condițiile în care această plantă este semănată la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie, în funcție de condițiile meteorologice. E greu de presupus că un cadavru, aruncat în câmp, la 15 metri de drum, fie el și secundar, să nu fie observat, fie și întâmplător, deși zona nu este una circulată.

Situație complicată pentru polițiști

Cadavrul e posibil să fi fost îngropat superficial și scos ulterior la suprafață de câini, astfel explicându-se de ce nu a fost descoperit la momentul în care câmpul nu era acoperit cu porumb, ca masă verde. În această dimineață, criminaliștii călărășeni vor veni din nou la fața locului. Dacă se dovedește că este vorba de paznicul de baltă dat dispărut, atunci situația pentru polițiștii călărășeni devine una extrem de complicată, urmând să se înregistreze un nou caz de crimă, pe raza comunei Sărulești, nerezolvat într-un timp optim de către aceștia. În județul Călărași, două zone înregistrează astfel de probleme inexplicabile, cu morți și dispariții misterioase, la prima vedere: Aprozi și Săndulița.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp